Ja, de eerste wedstrijd van de competitie in de 1e klasse, dus een niveau hoger dan vorig jaar was een feit, het ging door!!
De voorbereidingen zijn zoals bij elke
club zonder kunstgras altijd zeer wisselvallig in de winterstop en onze tegenstander Longa 30 uit Lichtenvoorde beschikt wel over kunstgras dus zij
hadden al wel wat meer minuten in de benen dan wij. Maar goed, aanvang wedstrijd en het begin was, zoals te verwachten onrustig en een beetje slordig. we
kwamen in de 7e minuut dan ook al op een 0-1 achterstand. Gelukkig werden we toen wakker, gingen feller spelen en wonnen meer duels en gingen ook gewoon
beter voetballen. Dit resulteerde ook direct in een duidelijk veldoverwicht wat we ongeveer 20 minuten konden volhouden. hierin scoorden we dan ook 3x achter
elkaar door Noa 1x en 2x Roos en dus toen de stand 3-1 voor ons was. Longa liet het er niet bij zitten en zette nog voor rust ons weer met beide benen op de grond
en trok de stand gelijk naar 3-3 wat ook de ruststand was. De tweede helft hebben we een aantal keren gewisseld wat anders uitpakte dan we hadden gehoopt. het
was daardoor even weer wennen en al snel keken we tegen een achterstand van 3-6 aan. Op dat moment vielen helaas Ilse Hissink, Ilse de Leeuw, Gitte en Wyke
ook nog eens achter elkaar uit waardoor het een complete chaos was qua veldbezetting zonder daar heel veel aan te kunnen doen. Longa maakte daar goed
gebruik van en was deze tweede helft ook gewoon echt de bovenliggende partij en liet zien waarom het vorig jaar al een subtopper was in de 1e klasse. Uiteindelijk
liep de score op tot 3-8 en konden we geen vuist meer maken op enkele speldenprikjes na. Dus nu, veel trainen, veel minuten maken en dan het niveau
van de 1e helft 80 minuten kunnen volhouden dan komt alles goed, want de 1e helft hebben we ook nog menig kans gemist waardoor we het Longa nog moeilijker
hadden kunnen maken. Laat dit een motivatie zijn om met zijn allen er keihard voor te knokken en te laten zien wat we waard zijn! Als extra domper op deze
ochtend was het Marije die aankondigde afscheid van ons team te nemen i.v.m. te drukke school- en werksituatie dat ze het niet meer kan opbrengen om vaker te
komen. Gelukkig heeft ze aangegeven dat ze dit jaar bij noodgevallen nog wel beschikbaar is om eventueel de wedstrijden nog mee te kunnen doen. Marije
bedankt voor afgelopen jaar en natuurlijk dit aanbod en veel succes met je studie en werk en met al het andere natuurlijk ook namens het hele