Afgelopen drie weken heeft het 1e elftal, samen met het 2e elftal, nog een blok van drie weken (zes dins- en donderdagen) met trainingen afgewerkt. Dit houdt in dat afgelopen donderdag officieel de laatste training van het seizoen 2021-2022 is geweest en vandaar dat er aandacht en tijd werd besteed aan drie afscheid nemende personen binnen het 1e elftal. Musa Dagdelen was op vakantie en krijgt zijn afscheidscadeau zodra hij terug is in Lochem. Gerrit Wenneker, Jesse Dommerholt en Daan Horstman waren donderdag wel aanwezig en werden namens de spelersgroep en staf door Sam Abbink toegesproken en bedankt voor hun inzet, kwaliteit, tijd en energie die zij, ieders op hun eigen gebied, de afgelopen 10 jaar hebben getoond bij het 1e elftal van v.v. Vorden.

Daan Horstman

Na de laatste wedstrijd van het seizoen 2021-2022 (uit tegen Quick Nijmegen) hadden velen nog de hoop en de verwachting dat Daan Horstman, na een langdurige periode van blessureleed, er toch weer een seizoen aan zou knopen. Vanaf half April was hij namelijk weer inzetbaar geweest en heeft hij de laatste 6 á 7 wedstrijden dus weer mee gedaan onder leiding van trainer Wouter Schouten. Zijn knieblessure bleek echter toch te kwetsbaar, te risicovol en gewoon te ernstig om weer ‘volle bak’ een heel seizoen er tegenaan te gaan. Een verstandige keuze, waarmee Daan al de laatste 3 seizoenen constant mee heeft lopen dubben. Zijn fysieke ongemakken en met name zijn knieblessure, hebben hem vanaf 2019 constant gedwongen om steeds maar weer ‘terug te komen’, te revalideren, extra oefeningen uit te voeren om maar weer klaar te zijn voor het voetballen op zondagmiddag. En telkens was daar na één, twee of drie wedstrijden weer de enorme teleurstelling wanneer het lichaam toch weer begon te protesteren, met als dieptepunt afgelopen seizoen tijdens de uitwedstrijd tegen Varsseveld in december 2021. Daan had er weer een aantal wedstrijden op zitten en speelde, op het oog, weer frank en vrij in de voorhoede van het 1e elftal, maar de reactie van zijn lichaam, in dit geval zijn knie, was de dag voor de wedstrijd tegen Varsseveld weer zodanig dat hij moest besluiten in overleg met Jesse en Roy Dommerholt om voorlopig niet meer te gaan spelen.

Daan was in zijn juniorentijd een kleine, wendbare, handige speler met veel snelheid en passeervermogen. Hij was van de lichting met Sam Abbink en Bas Boers en heeft in zijn twee jaar in de A1 (JO19) twee keer een kampioenschap behaald. Als 1e jaars A-jeugdspeler wonnen zij in de 2e klas de kampioenswedstrijd tegen WVV A1 met o.a. Rik Schröer en Don Rouwen en het 2e jaar (Vorden had besloten om in de 2e klas te blijven) werd de A1 vrij onverwachts wederom kampioen met o.a. Jurre van Dam, Rogier van Zuilekom, Steven klein Brinke, Sam Abbink, Robin Verstege, Bas Boers en Frank Scheffer door in Enschede te winnen van Avanti W. A1. In de laatste periode van het seizoen 2011-2012 speelde Daan samen met Bas, Robin en Sam op zaterdagmiddag in de A1 en op zondagmiddag in het 1e elftal, dat onder leiding van Michel Feukkink te maken met een ware blessuregolf en afwezigheid van o.a. Gerrit Wenneker, Renz Cornegoor en Bas Brunsveld. De jeugdige spelers, met Daan Horstman vaak als buitenspeler, pakten het prima op en zorgden naast het kampioenschap met de A1 ook voor een 3e periodetitel bij het 1e elftal en als klap op de vuurpijl de nacompetitiewinst tegen Angerlo Vooruit, Reunie en HC’03. Daan werd basisspeler van het 1e elftal in de 3e klas KNVB en na drie succesvolle seizoenen, met veel doelpunten en assists, werd Daan met het 1e elftal kampioen in de 3e klas, uit tegen VVO in Velp. Ook in de 2e klas was Daan een gevaarlijke aanvaller met veel dreiging en acties aan de zijkanten. Vooral zijn balbehandeling en handelingssnelheid was opvallend en leek in beide gevallen gewoon mee te groeien met het niveau, want ook in de 2e klas bleef Daan altijd aanspeelbaar, kon hij makkelijk weg draaien en had hij een actie en voorzet in huis. De laatste drie jaren kwam voor hem jammer genoeg de periode van blessures en werd hij steeds maar weer gedwongen zich terug te knokken op het veld en kon hij niet meer het ‘losse’, frivole en bewegelijke voetbal spelen wat wij van hem gewend waren. Daan heeft 11 seizoenen in het 1e elftal gespeeld en de gehele opmars van de 4e klas naar de 2e klas mee gemaakt en was hierin zelfs één van de sleutelfiguren. Hij werd hiervoor afgelopen donderdag dan ook enorm bedankt en sowieso kreeg hij een groot applaus voor zijn prettige aanwezigheid in deze jaren in het 1e elftal van ‘zijn cluppie’ v.v. Vorden.

Tekst gaat verder onder de foto

Gerrit Wenneker

Gerrit kwam na een afwezigheid van zo’n 10 jaar in 2011 weer bij v.v. Vorden voetballen. Onder leiding van trainer Michel Feukkink veroverde de toen 43-jarige (!) Gerrit in het seizoen 2011-2012 weer een vaste plek onder de lat in het 1e elftal. Direct na de winterstop gooide een blessure roet in het eten en werd hij vervangen door de toen 17-jarige Robin Verstege, die de laatste drie maanden van het seizoen zowel in de JO19-1 als het 1e elftal heeft gekeept. Gerrit bleef nog 2 seizoenen reserve-keeper, maar ontpopte zich inmiddels ook als leider van het 1e elftal. Hij vulde deze taak en functie op zijn geheel eigen wijze in en was naast de vaste leiders Fred Fransen, Tim Vrielink en Eddy Hiddink op zijn geheel eigen en typische wijze een zeer waardevolle kracht in het begeleidingsteam van Michel Feukkink. De laatste drie seizoenen heeft hij zich gestort op het grensrechter zijn en was hij op alle zondagmiddagen een vast gezicht bij het 1e elftal wanneer zij in de 2e klas een uit- of thuiswedstrijd afwerkte. Nog steeds bleef hij ook vanuit deze nieuwe functie zijn rol in het begeleidingsteam geheel op zijn eigen wijze invullen en was hij ook (of juist vooral) altijd één met de spelers en had hij zodoende een belangrijke inbreng in het teamgevoel. Gerrit raakte dit seizoen geblesseerd en kon niet meer iedere week als grensrechter fungeren en vandaar dat eerst Jordi Houwen en later Udo Heij zijn taak overnam. Hij had inmiddels ook besloten dat dit zijn laatste seizoen zou worden, maar daarom was het wel mooi dat hij de allerlaatste wedstrijd tegen Quick 1888 nog weer een keer grensrechter was, maar ook reserve keeper ….. in de rol dus waarin hij 11 jaar geleden ineens weer terugkeerde bij het 1e elftal. Gerrit, bedankt voor al die mooie jaren, prettige en fijne herinneringen en enorme tijd en energie die je samen met Michel, Roy, Jesse, Eddy, Fred, Tim, Ard, Manfred, Wouter, Rene, Jordi en Udo als begeleidingsteam in het 1e elftal hebt gestopt!

tekst gaat verder onder de foto

Jesse Dommerholt

Sinds het seizoen 2012-2013 is Roy Dommerholt de fysiotherapeut bij v.v. Vorden, in het begin nog als medewerker bij Geert Heersink. Toen hij in 2016 de praktijk overnam, heeft hij ervoor gezorgd dat zijn jongere broer Jesse Dommerholt als leerling fysiotherapie in Enschede als verzorger op zondagmiddag het 1e elftal ging begeleiden. Inmiddels heeft Jesse zijn studie afgerond, is zelf werkzaam als fysiotherapeut, maar ook als docent aan het Saxion en heeft er inmiddels dus 6 seizoenen op zitten bij Vorden 1 als verzorger op zondagmiddag en door de week samen met Roy het behandelen/verzorgen in de therapieruimte in Vorden. Het op zondagmiddag begeleiden en verzorgen van het 1e elftal kan Jesse niet meer combineren met zijn overige werkzaamheden en hobby’s en vandaar dat hij er dus na dit seizoen mee stopt. Wij willen Jesse bij deze van harte bedanken voor al deze jaren inzet, energie, tijd en kennis & kunde en natuurlijk ook plezierige tijd bij het 1e elftal van v.v. Vorden.

Musa Dagdelen

Musa kwam in het seizoen 2020-2021 bij v.v. Vorden spelen, nadat hij daarvoor drie seizoenen bij Reünie in Borculo had gevoetbald en in 2018 kampioen en topscorer was geworden in de 4e klas. In zijn eerste seizoen onder trainer Manfred Graven kwam Musa maar zeer kort in actie aangezien de competitie al na 4 wedstrijden werd gestaakt wegens corona. Dit seizoen onder leiding van trainer Wouter Schouten was Musa een vaste waarde in de1e selectie en werd hij uiteindelijk na 26 wedstrijden topscorer van het 1e elftal met vijf doelpunten. Musa heeft besloten om volgend seizoen te gaan voetballen in zijn woonplaats Lochem en wij willen hem hierbij dan ook van harte bedanken voor zijn periode bij v.v. Vorden en wensen hem veel succes en plezier in zowel zijn privé-, werk- en voetbalactiviteiten.