Op een broeierig en warme zaterdag midden in de voorbereiding van het seizoen, heeft gisteren de eerste van twee klussendagen plaats gevonden. In totaal 24 seniorenleden, afkomstig uit de tien seniorenteams, hebben s’morgens en s’middags vele klussen uitgevoerd en het Sportpark al direct een ander aanzicht gegeven. Ook voetbal gerelateerde klussen zijn aan bord gekomen, met o.a. het vervangen van de doelnetten in de vier grote doelen en vier pupillendoelen op het kunstgrasveld, waardoor nu alles in gereedheid is gebracht om de start van de trainingen voor alle pupillen- en juniorenteams deze week te faciliteren. Volgende week zaterdag (26 augustus) staat de laatste klussendag op het programma en kan daarna op 2 september het competitiegeweld los barsten.

Op de achtergrond is de dinsdagploeg in deze weken druk bezig met allerlei schilderklussen en wordt het entreegebouw, de overkapping en de besuurskamer van de buitenkant flink onder handen genomen. Het schilderen (of beter gezegd beitsen) van de 12 picknicktafels was echter één van de klussen die gisteren is uitgevoerd door ‘team 1’, alhoewel in eerste instantie het schoon maken en het schoon spuiten van de tafels op het programma stond. ‘Team 2’ bestond uit de afvaardiging van de beide damesteams en zij hebben dus de hierboven genoemde werkzaamheden verricht door samen met Johan Verstege de doelnetten te vervangen op het kunstgrasveld en op de oefenhoek. ‘Team 3’ was de schoonmaakploeg en zij hebben met een man of zeven de gehele tribune, inclusief de 75 stoeltjes, schoon gemaakt en alle zes dug-outs een opknapbeurt gegeven. ‘Team 4’ was de bosbouwploeg en de routiniers van de seniorenelftallen zijn samen met WIlbert de Leeuw de gehele dag bezig geweest met het snoeien, kappen, knippen en scheren van het vele groen dat in zijn geheel over en door het hek was gegroeid en zodoende het parkeren aan de oude zutphenseweg had bemoeilijkt. S’middags heeft dit team ‘ook nog ff’ het groen achter en door de ballenvanger op de oefenhoek verwijderd en gekortwiekt. Tenslotte heeft ‘team 5’ de entree en de fietsenstalling een opknapbeurt gegeven, waarbij allereerst het ‘roet’ van de vlaggenmasten is gehaald, de achterkant van de vier reclameborden in de stellage bij de entree schoon is gemaakt en tenslotte samen met de boys van het 3e het onkruid is verwijderd op de parkeerplaats en ook nog ff flink onkruid is gewiekt onder de heggen rondom de parkeerplaats.

Al met al een prima klussendag met dank aan Kees die namens de kantinecommissie, tussen allerlei hand- en spandiensten door in de kantine en keuken, de gehele ploeg keurig had voorzien van koffie, koeken, lunch en de nodige drankjes!