Afgelopen maandag bereikte ons het droevige bericht dat onze sponsor, oud voetballer van Vorden 1, oud jeugdtrainer en oud trainer van het 2e elftal, Wilbert Grotenhuys, na een ziektebed op 58-jarige leeftijd is overleden. Wilbert is als eigenaar van AH-Grotenhuys Vorden samen met zijn vrouw Yvonne 30 jaar geleden in Vorden komen wonen en werd precies 25 jaar geleden ook lid van onze club. Wilbert is niet alleen actief geweest als voetballer, maar heeft ook jarenlang de jeugd getraind (diverse juniorenelftallen met o.a. , D4, C2, B1 en A1), is selectietrainer geweest bij het 2e elftal en toonde samen met zijn vrouw Yvonne, zoon Björn en dochter Daphne grote betrokkenheid bij de vereniging. In al die jaren is hij eerst met Super de Boer, later met de C1000 en de laatste 7 jaar als AH ook altijd een belangrijke en grote sponsor geweest bij onze club en heeft o.a. vorig jaar tijdens ons jubileum nog het ‘Plaatjesalbum’ georganiseerd met onze sponsorcommissie. Het doet ons veel verdriet om zo onverwachts en op zo’n trieste wijze afscheid te moeten nemen van Wilbert Grotenhuys, maar wij zullen het enthousiasme, zijn positiviteit en fanatisme van deze oud speler, – trainer en huidige sponsor niet vergeten.

Wilbert is altijd een echte voetballiefhebber geweest en was in de jeugd van PAX in Hengelo (Gld) al direct een opvallende en talentvolle buitenspeler. Wilbert maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het 1e elftal van PAX dat in die jaren in de 4e klas KNVB speelde en maakte de volledige opmars van deze club naar de 3e, 2e en 1e klas als veel scorende en razendsnelle rechtsbuiten mee. Na 12 jaar in het 1e elftal te hebben gespeeld met drie kampioenschappen (waaronder in 1982 eentje op het veld van v.v. Vorden), bekerwinst in de afdeling Oost, prachtige thuiswedstrijden op ‘t Elderink voor gemiddeld 1500 toeschouwers en vele ,vele fraaie zondagmiddagen op de vele voetbalvelden in deze regio, deed hij een stapje terug naar het 2e elftal. Wilbert was inmiddels in het ‘Supermarktwezen’ gerold en had ambities om samen met zijn vrouw Yvonne een eigen Supermarkt te starten. Zij kozen voor Vorden en begonnen rond 1990 in het pand aan de Smidstraat. In dezelfde periode begon het ook weer te kriebelen voor Wilbert en werd hij lid bij onze club v.v. Vorden. Onder leiding van trainer Peter Jansen heeft Wilbert op 33-jarige leeftijd in deze periode nog 2 seizoenen in het 1e elftal gespeeld en liet hij wekelijks zien hoe snel en behendig hij nog was en ook nog steeds een heerlijke voorzet af kon geven. Wilbert en Yvonne waren in die tijd niet alleen verhuisd met de zaak naar de huidige plek aan de dorpsstraat, maar gingen hier ook wonen en daar werd het gezin Grotenhuys compleet met zoon Björn en dochter Daphne. De komst van Björn bij v.v. Vorden bracht Wilbert tot het jeugdtrainerschap en nadat hij samen met Edwin Bekker de D4, samen met Johan Deubel de D3 en samen met Jarno Messing de C2 had getraind ging hij in 2010 naar de A1 samen met Peter Jansen en de begeleiders Wim Lichtenberg en Reza van Houte. Een jaar later werd hij jeugdtrainer bij de B1, samen met Peter en Willem en Sven Hendriks en nog weer een jaar later heeft hij dezelfde leeftijdsgroep zelfstandig getraind samen met Jan Eggink en Rudy Eijkelkamp. Wilbert was inmiddels ook als sponsor verbonden aan onze club en zowel als supermarkteigenaar van Super de Boer, als C1000 als in de laatste jaren AH was hij zowel shirt, bord, trainingspakken als media sponsor. Ook heeft Wilbert samen met Yvonne twee keer een groot project met onze club georganiseerd in de vorm een ‘Spelersplaatjes-spaaractie’. Allereerst in 2010 als Super de Boer en in 2019, tijdens ons jubileumjaar, nog op een prachtige wijze als AH Grotenhuys met een prachtige kick-off in een bomvolle kantine.

Wilbert was als lid van onze vereniging bij een ieder bekend op dezelfde wijze als dat hij als supermarkteigenaar was in de gemeenschap Vorden, namelijk enthousiast, positief en fanatiek. Hij ging altijd van het positieve uit en enthousiasmeerde zijn omgeving op zijn eigen typische wijze. Als trainer vond hij het prachtig om met de groep bezig te zijn en coachte en begeleide zijn spelers dan ook altijd met veel enthousiasme. ‘Als ik eerlijk ben, moet ik het daar ook wel van hebben, gaf hij al eens aan in een persoonlijk gesprek. ‘Ik ben knettergek van het spelletje, maar moet het wel hebben van enthousiasme, hard lopen en werken en altijd maar weer gaan. Zo ben ik als trainer ook, maar daarom vind ik het ook zo mooi dat ik met iemand als Peter Jansen mee heb mogen lopen, want die heeft mij echt een hoop geleerd over hoe het spelletje gespeeld dient te worden en hoe je ook technisch en tactisch kunt coachen. Maar ik blijf mijn eigen enthousiasme er natuurlijk wel in gooien en zal dan ook wel eens gewoon een lekkere ‘loopoefening’ er tussendoor doen, gaf hij aan toen wij hem wisten te strikken als trainer van het 2e elftal.

Zoon Björn besloot rond 2015 bij SDOUC te gaan spelen en ging zijn ambities achterna om uiteindelijk in Keyenburg uit te komen. Het vader- en voetbalhart van Wilbert volgde dezelfde weg en ook bij Keyenburgse Boys hebben ze van de inzet en betrokkenheid van Wilbert mogen genieten, want ook hier raakte hij betrokken bij de selectie. Inmiddels bleef hij in Vorden natuurlijk het 1e elftal volgen, was hij altijd zeer enthousiast met en over Michel Feukkink en vond het mooi dat veel jongens van ‘zijn B1 en A1’ de stap naar het 1e elftal gingen maken. In 2019 kwam het dus ook nog weer eens tot een innige samenwerking met de club, toen voor de 2e maal een spelersplaatjes actie werd opgezet en tevens werd in hetzelfde jaar Wilbert, Yvonne, Björn en Daphne in het zonnetje gezet door de sponsorcommissie toen langs het hoofdveld maar liefst 16 meter reclameborden het sponsorschap extra cachet gaf.

Deze week kregen wij dus het bericht dat toch onverwachts na een ziektebed op 58-jarige leeftijd Wilbert is overleden. Wij zullen hem binnen de club vooral blijven herinneren als de super enthousiaste voetbalman en sponsor, die zijn betrokkenheid een hele lange tijd, samen met zijn gezin, heeft mogen tonen op ons Sportpark. Veel te vroeg moeten wij nu afscheid van hem nemen en wij wensen dan ook Yvonne, Björn en Yoni en Daphne heel veel sterkte bij dit grote verlies.

Op onderstaande foto’s zien wij Wilbert in 2019 tijdens de lancering van het plaatjesalbum, waarbij hij het 1e exemplaar overhandigd aan het oudste lid van v.v. Vorden Jan Lindenschot. Op de middelste foto zien  wij Wilbert, Yvonne en Daphne in 2009 toen zijn in het zonnetje werden gezet door Jorrit Schotsman vanuit de sponsorcommissie. Op de onderste foto uit 2015 zien wij Wilbert als trainer van het 2e elftal, toen hij afscheid nam van speler Dennis Wentink.