Afgelopen zondag bereikte ons het enorm verdrietige, onverwachtse en trieste bericht dat op 55 jarige leeftijd na een oneerlijke strijd Henri Barendsen is overleden, onze hoofdsponsor en vader van de drie voetballende kinderen Jesse, Sem en Niek. Henri is 48 jaar lid geweest van onze club en werd in 2012 nog gehuldigd voor zijn 40-jarig lidmaatschap. Als directeur_eigenaar van Barendsen Staaltechniek Vorden (BSV) was Henri met zijn bedrijf al meer dan 50 jaar sponsor bij onze vereniging en vanaf 1996 Shirt- en Hoofdsponsor. In allerlei geledingen was hij verbonden met onze club en was v.v. Vorden verbonden met het gezin van Henri en Jacqueline. Naast het zelf voetballen, het aanmoedigen en begeleiden van de jeugdteams van zijn zoons, het hoofsponsorschap, de vele reclame uitingen, de trainingspakken en warming-up shirts  bij diverse teams,  zijn vrouw Jacqueline als lid van het JAC, schoonmaak- en kantineteam en hun hulp bij allerlei hand- en spandiensten,  was Henri de laatste 15 jaar vooral ook betrokken met het opknappen en verbeteren van onze accommodatie. De tribune, de entreepoort, de overkapping, de ballenvanger en het hekwerk waren de meest in het oog springende projecten van het vele werk dat Henri met BSV bij v.v. Vorden heeft verricht.

Henri is geboren en getogen in Vorden en werd al als 7-jarig jochie lid van v.v. Vorden. Hij was toen ook al helemaal mesjogge van Feyenoord en kreeg de liefde voor de Rotterdamse club van zijn vader Henk met de paplepel ingegoten. In de jeugdjaren speelde Henri in de diverse jeugdelftallen samen met o.a. zijn vriend Peter Besselink.  Toen Henri de mogelijkheid kreeg om over te gaan naar de senioren, pakte hij dit direct met twee handen aan, want dan kon hij mooi op zaterdag werken in de smederij. Hij kwam toen terecht in het 5e elftal dat jarenlang als een zeer hecht, gezellig en erg actief elftal te boek stond. Samen met spelers zoals Harry Oosterink, Ab Velhorst, Richard Hartman, Herbert Olthof, Gerard Meijer, Renze Kuitert, Gerrit Wenneker en leider/coach Willem Peeters heeft Henri jarenlang op zondagmorgen de velden in Vorden en de gehele achterhoek onveilig gemaakt.

Het elftal paste precies bij Henri, die altijd veel plezier heeft beleefd aan het spelletje zelf, maar vooral ook aan de enorme gezelligheid en de vele uurtjes in de 3e helft. Heerlijk vond hij het om op zondagmorgen te verzamelen, nog ff na te praten over de zaterdagavond, lekker een potje te voetballen en daarna vele gezellige uurtjes in de kantine of bij uitwedstrijden Café Uenk.  Prachtige jaren maakte hij mee, met vele uitstapjes, mooie feesten en vooral de horeca-toernooien van organisator Fred Fransen in Den Haag, Vorden en Wichmond. Maar Henri hield ook van het spel zelf en ging dus ook al heel vroeg als kind regelmatig naar de Kuip om zijn favoriete club Feyenoord aan te moedigen. Hij kon dan ook gepassioneerd vertellen over de ‘magie van de Kuip’ en het onbeschrijfelijke gevoel op het moment dat 50.000 toeschouwers het stadion van staal (!) gewoon liet trillen.

De liefde voor Feyenoord werd dan ook automatisch overgedragen op zijn drie kinderen Jesse (19), Sem (17) en Niek (14). Ook zij werden fan van de Rotterdamse club, maar vanaf de geboorte ook al direct lid van v.v. Vorden. Voor Henri en Jacqueline werd met de komst van de drie jongens en het spelen bij de pupillen van onze club de zaterdagbesteding ineens bepaald door het Sportpark en v.v. Vorden. Enorm heeft hij genoten van al die zaterdagen in de laatste 13 jaar toen hun jongens in de F-, in de E- en in de D-pupillen kwamen te voetballen en daarna in de C, B en A-junioren. Supertrots was hij op de verrichtingen van Jesse, Sem en Niek en kon echt genieten van het voetbalspel en de progressie van de jongens en deze jeugdteams. Op de zondag volgde hij de verrichtingen van Vorden 1 en was hij naast de hoofdsponsor ook vooral supporter van het 1e elftal.

Met zijn bedrijf BSV, dat hij inmiddels had overgenomen van zijn vader Henk, heeft hij onder drie voorzitters telkens het hoofdsponsorschap verlengd en is Barendsen Staaltechniek Vorden altijd de vaste naam geweest op het shirt van ons 1e elftal.

Henri hield van uitstraling en bepaalde stijl en vond ‘een eerste indruk’ altijd erg belangrijk. Dit vind je ook terug in bijvoorbeeld de huisstijl van zijn bedrijf, de reclame uitingen in advertenties, website of op de busjes, en het aangezicht van zijn bedrijfspand. Ook bij de voetbalclub kwam deze eigenschap van Henri duidelijk naar voren, want hij vond het altijd belangrijk dat het 1e elftal er goed uit zag, eenduidig in tenue, fraaie trainingspakken voor langs de lijn en na afloop van de wedstrijd mooi in een polo of sweater.

Ook over de reclame uitingen in de kantine, langs het veld, aan de tribune, in de ballenvanger had hij altijd een duidelijke mening en zorgde hij ervoor dat dit er samen met de sponsorcommissie altijd goed uit kwam te zien. De laatste 15 jaar heeft het bestuur en de stichting regelmatig plannen gehad om de accommodatie te verbeteren en de betrokkenheid, de ideeën en het inzicht van Henri kwam daarbij telkens erg van pas. Het begon natuurlijk in 2004 toen de tribune door BSV werd geplaatst en daarna kwam in 2014 de Entreepoort, in 2015 de overkapping, in 2019 de ballenvanger en afgelopen augustus werd aan de ‘kantinezijde’ van het hoofdveld een geheel nieuw hekwerk geplaatst.

Hij genoot van de gezelligheid, het sociale in combinatie met het voetbal bij onze vereniging en hij vond het ook mooi dat hij een bijdrage kon leveren aan het verbeteren en de uitstraling van ons Sportpark  en dat allemaal met zijn eigen karaktertrekken en eigenschappen: gezellig, creatief, inzicht en uitstraling. Het is niet voor te stellen dat wij hem niet meer op het  voetbalveld tegen komen, samen met Jacqueline naar de jongens zien kijken, een praatje met hem maken langs de lijn, een gezellig biertje met hem drinken in de kantine en verdere plannen uit zullen werken op onze accommodatie …… wat zullen wij Henri enorm gaan missen!

Wij wensen namens het bestuur, alle leden, donateurs, sponsoren en vrijwilligers van v.v. Vorden Jacqueline, Jesse en Dione, Sem en Niek ontzettend veel sterke en kracht om dit grote verlies te verwerken. Henri zal vrijdagmiddag in besloten kring worden begraven en vrijdagmorgen zal er gelegenheid zijn om afscheid van hem te nemen middels een ‘drive through condoleance’ 

Klik op onderstaande afbeelding voor een fotocompilatie ter nagedachtenis aan Henri (gemaakt door jeugdredactie Yun Wentink en Ties Oplaat)