Het was een zaterdag waarin Bayern München de koppositie overnam van Borussia Dortmund. Mede dankzij een enorme blunder van Dortmund-keeper Kobel won Bayern met 4-2. In Engeland had Manchester City geen kind aan Liverpool. Liverpool, dat toch een matig seizoen draaide, verloor met 4-1 van de Citizens. In de Eredivisie won PSV makkelijk van NEC. Onderin deden RKC Waalwijk en FC Emmen goede zaken door respectievelijk van Vitesse en Cambuur te winnen.

Deze uitslagen zorgde ervoor dat Henry Koning voorlopig bovenaan staat. Hij scoorde nergens de volledige 10 punten, maar behalve bij AZ – SC Heerenveen scoorde hij overal 5 of 7 punten. Hij heeft een kleine voorsprong op een grote groep achtervolgers.  Waar Henry 36 punten heeft, hebben de nummers 2, Ties Oplaat en Jelle Klein Kranenbarg, 31 punten en heeft Cecilia Borgonjen 30 punten.

Vandaag komt koploper Feyenoord in actie in de Rotterdamse derby tegen Sparta Rotterdam. Achtervolger Ajax moet in Deventer van GA Eagles zien te winnen. En natuurlijk is er de derby tussen AZC en Vorden. Rond 19.00 uur weten we wie deze speelronde van de VoProVo-Voetbalpool heeft gewonnen.

Klik hier voor de tussenstand