In speelronde 11 behaalde Gijs van Ditshuizen al de meeste punten. Toen moest hij de hoogste trede in het ronde klassement echter delen met Bas Schröer en laatst genoemde bleek de gelukkigste bij loting voor de weekwinst. Deze speelronde hoeft er niet geloot te worden en is de hoogste trede in het ronde klassement enkel en alleen voor Gijs.

Speelronde 12 bleek een lastig te voorspellen ronde. Zo voorspeldde ronde winnaar Gijs slechts 4 keer de juiste winnaar bij de 9 wedstrijden van deze speelronde. Met een totaal van 44 punten is de score van Gijs tot nu toe de laagste score die resulteert in de weekwinst.

Het algemeen klassement kende weer de nodige verschuivingen. Bas Schröer behield de leiding. Nummer 2 van vorige week, Rik Schröer, vinden we thans terug op plaats 5. Nummer 3 na speelronde 11, Bas van der Veen, zakte naar plaats 7. Bas heeft daarmee van positie gewisseld met Twan Eggink die de omkeerde route volgt. Michiel Balvert, vorige week nog 4e is na speelronde 12 de nieuwe nummer 2. Sep Enzerink klimt van plaats 6 naar plaats 4.