De VoproVo-organisatie, bestaande uit Rutger Wullink, Mark Borgonjen, Mikkie Steenbreker en Chantal ten Barge, had begin april een Paasfietstocht bedacht waarvoor iedereen zich op kon geven. Uiteindelijk waren er maar liefst 28 teams, van gemiddeld 4 personen, welke zich hadden opgegeven.

De ongeveer 100 deelnemers werden vanuit het startpunt bij de NH Kerk in Vorden geleidt naar een aantal buurtschappen, waaronder Linde en Delden.  Voordat er aan deze fietstocht begonnen kon worden, moesten de deelnemers echter eerst de route compleet maken. In de routebeschrijving waren een aantal open plekken gelaten waardoor het niet duidelijk was hoe  je op bepaalde momenten moest fietsen. Door het oplossen van een aantal puzzels kon de routebeschrijving compleet worden gemaakt. Ook tijdens de fietstocht kregen de deelnemers een aantal opdrachten om op te lossen. Zo moest er bijvoorbeeld het aantal eieren wat in een bak zat geraden worden en moest er bij het Grootvaders huisje bij kasteel Enzerinck een QR-code gebruikt worden om er achter te komen wie nu de dochter van dichter Staring was.

Voor alle puzzels en opdrachten konden er punten verdiend worden. Voor de winnaar was er een prijs, welke werd aangeboden door de Aviko, waarvoor overigens nog onze hartelijke dank! De puntentelling leidde er toe dat er niet één maar twee winnaars uit de bus kwamen. Team SMOO en Team de Meute eindigden beiden op plek één en wonnen daarmee een Aviko verrassingspakket.

We hopen dat alle deelnemers hebben genoten van dit tijdverdrijf rondom de Pasen.
De foto van de winnende teams SMOO en De Meute zijn hieronder te zien.