Wat een prachtig gezicht vanmorgen om 09.30 uur, toen zich zo’n beetje 200 kinderen, trainers, coaches en ouders hadden verzameld bij de ‘Waterzuivering’ aan ‘t Hoge. Jeugdvoorzitter Jeroen de Jonge heette iedereen van harte welkom en kon ook op deze eerste zaterdag van het jaar iedereen een gezond, gelukkig en sportief 2023 toe wensen. Hij bedankte ook direct al AH Grotenhuys voor de prettige samenwerking rondom deze Flessenactie en Bakkerij van Asselt voor het aanbieden van de 150 oliebollen en nadat de laatste instructies waren door gegeven gingen de 21 jeugdteams verdeeld over 7 groepen de wijken in. Nog geen uur later kwamen de eerste aanhangers en busjes alweer terug, volgeladen met plastic ‘Pet-flessen’ en vele, vele lege kratjes bier. Ook de kleine plastic flessen, waar sinds 2022 ook statiegeld op zit, werden ingeleverd en tevens had de organisatie nog 2 containers klaar gezet voor het statiegeldloze groen, bruine en witte glaswerk. Om 13.00 uur waren Joris, Marc, Wilbert, Ad en de vier mannen van de ‘dinsdagploeg’ Gert, Frank, Dick en Jan helemaal klaar met de diverse flessen sorteren, 300 flessen in een grote plastic zak sorteren en maar liefst 165 kratjes bier netjes sorteren, verdelen en in de juiste kratten verzamelen.

Het was voor het eerst sinds 2020 dat deze traditionele flessenactie weer gehouden kon worden en velen waren dan ook nog benieuwd of het op deze zaterdag 7 januari wel zo goed zou verlopen. Ondanks dat wij nog enkele tips hebben gekregen voor het organiseren in het volgende jaar (o.a. een half uur/uur later beginnen) konden wij bij het inleveren van de vele lege flessen al heel snel concluderen dat het wederom een goed jaar is geweest. Uiteindelijk hielden wij onderaan de streep een fraai bedrag over dat in samenwerking met AH Grotenhuys op de rekening van de voetbalvereniging terecht komt. (2900 petflessen,  165 kratjes en nog 250 euro opbrengst door de JO8-1 bij de ingang van de AH winkel door flessen in te nemen en sjawls en boeken te verkopen. Daarnaast loopt nog de gehele maand januari de ‘Gele Knop-actie’ bij AH Grotenhuys, waardoor mensen bij het inleveren van de statiegeldflessen kunnen besluiten om het bedrag te schenken aan de v.v. Vorden.

Al met al weer een uitstekend begin van het kalenderjaar en niet alleen qua opbrengst, maar ook qua verbinding en beleving want het is altijd mooi om met elkaar, spelers, trainers, ouders, dinsdagploeg, Jeugdcommissie en organisatie een dergelijke actie op touw te zetten.

Namens de organisatie

Wilbert de Leeuw en René Nijenhuis