Feyenoord was de grote winnaar van dit laatste voetbalweekend, voor de interlandbreak. Het won zelf in een rechtstreeks duel van nummer 2, Ajax. Wederom was het Feyenoord dat, voor de zoveelste keer dit seizoen, het verschil maakte in de (Arne) slotfase. Dat is echt geen toeval meer, maar een kwaliteit. Terwijl Feyenoord de overwinning nog volop aan het vieren was, zag het alle concurrenten punten morsen. PSV speelde gelijk tegen Vitesse en FC Twente won van nummer 4 AZ. Hierdoor is de titel voor de Rotterdammers een grote stap dichterbij gekomen.

In de VoProVo-voetbalpool was Wim Enzerink de grote winnaar van dit weekend. Hij werd weekwinnaar en door deze goede score van 52 punten nam hij ook de koppositie over in het tussenklassement. Wim had hiervoor op zaterdag al de basis gelegd door een voorsprong van 5 punten te hebben op de rest. Die rest wist dit gat niet meer te dichten. Germa ten Duis kwam met 51 punten nog het meest dichtbij.

In het algemeen klassement heeft Wim geen grote voorsprong. Christiaan Brinkhorst had geen slechte weekronde, maar het was net niet genoeg om de koppositie te behouden. Zijn achterstand bedraagt 2 punten op Wim. Ook de overige verschillen blijven klein, waardoor het ongemeen spannend blijft in de top van het klassement.

De komende week is er geen Eredivisie, maar speelt Oranje een 2-tal kwalificatiewedstrijden voor het EK. In april gaat de Eredivisie, en dus ook de VoProVo-voetbalpool weer verder.

Voor de eindstand van speelronde 26 klik hier

Voor het tussenklassement klik hier