Een voetbalwedstrijd duurt 90 minuten plus de tijd die de scheidsrechter eventueel nog langer laat door spelen. Deze zogeheten blessuretijd werd deze speelronde in de Eredivisie optimaal benut voor het maken van doelpunten. Maar liefst 7 treffers vielen na de 90e speelminuut. Voor de ene deelnemer aan de Voetbalpool zal dit positief uitpakken, de ander zal minder blij zijn met deze late treffer(s).

Het zat dicht bij elkaar deze ronde, maar uiteindelijk kan er maar één de beste zijn. Deze ronde mag Dennis Wentink zich de trotse weekwinnaar noemen. Met de weekwinst is Dennis ook gelijk de grootste stijger van deze week. Hij stijgt 15 plaatsen in het algemeen klassement van plaats 36 naar plaats 21. Al zal Henri Eggink zich wellicht de grote winnaar voelen. De leider in het algemeen klassement kende weer een prima speelronde wat resulteerde in een tweede plaats in deze speelronde, waarmee Henri zijn voorsprong in het algemeen klassement verder zag groeien tot maar liefst 19 punten. De top 5 van deze speelronde bestaat verder uit Edwin Meijer, Frank Brunsveld en Martin Leegstra, die gezamenlijk de derde plaats delen.

In het algemeen klassement, zoals gezegd, vergrote Henri Eggink zijn voorsprong op de concurrentie. Hans Houwen, na week 5 nog koploper, zakt van plaats 2 naar plaats 4. Een plek die hij deelt met Arjan Wagenvoort, die nieuw binnenkomt in de top 5. Jeroen Tijssen en Sabine Groot Wassink stijgen beiden één plaats. Mark Zelle kende een slechte ronde en zakte van plaats 18 naar plaats 37. Deze twijfelachtige eervolle vermelding maakt Mark wel de grootste zakker van de week.