Na drie jaar stond deze derby eindelijk weer op het programma en dat was ook goed te zien aan de publieke belangstelling, want met maar liefst 750 toeschouwers was er in combinatie met het prachtige weer sprake van een heerlijke voetbal zondagmiddag. Bij v.v. Vorden waren er maar liefst vier spelers wie deze middag hun debuut maakten in  het 1e elftal, waarbij de 16-jarige Jacco Kettelerij zelfs in de basis mocht beginnen, vanwege het late uitvallen tijdens de warming-up van Bas Abbink. Niek Spiegelenberg (18), Tom Bouwmeester (18) en Jesse Barendsen (20) vielen alle drie in en ondanks al een eerdere wedstrijd van Tom in de Achterhoek Cup tegen SDOUC was het nu voor alle drie hun debuut in een competitiewedstrijd. De wedstrijd was op alle fronten volledig in evenwicht, qua balbezit, kansen, vrije trappen enz. en vandaar dat iedereen na afloop ook kon leven met de 1-1 uitslag. Vorden 1 kwam in de 1e helft in de 25e minuut op een 1-0 voorsprong toen Koen Oosterhuis uit een afgeslagen corner de bal keurig in de verre hoek schoot, maar nog voor het rustsignaal in de 35e minuut kwam AZC verdiend weer op gelijke hoogte door een doelpunt van uitblinker Felix Mulder : 1-1. In de tweede helft hadden beide ploegen nog enkele kansjes, maar er kwam geen verandering in de stand. Ook niet toen in de 70e minuut een volley na een voorzet van links direct op de pantoffel werd genomen door AZC, maar door een geweldige katachtige reflex door doelman Robin Verstege uit het doel werd getikt. Beide ploegen schieten in de stand niet veel op met deze uitslag, want met 8 punten uit 7 wedstrijden staan zowel Vorden als AZC in de onderste regionen van 2I.

Vorden 1 had een rits aan afwezigen deze middag, want Bas Kortstee moest verstek laten gaan wegens verplichtingen voor zijn werk in het buitenland, Sam Abbink had nog teveel last aan zijn hoofd naar aanleiding van de schermutselingen na afloop van de wedstrijd Eilermark-Vorden, Bas Abbink viel uit tijdens de warming-up, Niels Rondeel kampt nog steeds met hamstringklachten sinds de thuiswedstrijd tegen Suryoye M. en Kris Koning was geschorst wegens de rode kaart vorige week direct na afloop van de uitwedstrijd in Enschede. Het 1e elftal hield dus vlak voordat de wedstrijd begon nog 10 spelers over van hun eigen team en vandaar dat trainer Wouter Schouten een keuze moest maken tussen Jesse Barendsen van het 2e elftal of Jacco Kettelerij van de JO19-1. Omdat Jesse s’morgens in het 2e elftal al een hele wedstrijd had gespeeld en Jacco in ieder geval nog een dagje rust had gekend na zijn wedstrijd van de JO19-1 tegen Sp. Neede JO19-1, mocht Jacco zijn debuut maken in het 1e elftal. Je vuurdoop kennen tijdens een thuiswedstrijd tegen AZC met 750 toeschouwers en voor het eerst samen spelen met Bart Stokman, Robin Verstegen en Sven Mulder, dat brengt natuurlijk nog wel wat spanning met zich mee, maar al met al kan Jacco terug kijken op een uitstekend debuut, waarin hij vooral in de 2e helft zich uitstekend kweet van zijn taak als mandekker. De basiself van het 1e elftal voor de thuiswedstrijd tegen AZC was dan ook als volgt : Robin Verstege (27), Bart Stokman (32), Jacco Kettelerij (16), Sven Mulder (24) – Luuk Smit (24), Koen Oosterhuis (27), Nick Ziggers (20), Werner Rondeel (20) – Jurre Heij (19), Sander Visschers (19), Gijs van der Veen (26).

De eerste 25 minuten van de wedstrijd waren licht in het voordeel van AZC, vooral omdat vanaf de linkerkant er regelmatig spelers voor bij werden gelopen en/of gepasseerd. De vliegensvlugge Felix Mulder stond regelmatig aan de basis van weer een gevaarlijke actie vanaf de linkerkant en liep regelmatig met veel dreiging het 16-metergebied in. Toch bleef onder leiding van aanvoerder Bart Stokman en de zeer attent en betrouwbaar keepende Robin Verstege de achterhoede van v.v. Vorden overeind en kwamen zelfs, licht tegen de verhouding in, op een 1-0 voorsprong. Nadat na een minuut of 10 Luuk Smit al een keer binnen het 16-metergebied gevaarlijk op doel had kunnen schieten, was het in de 25e minuut Koen Oosterhuis die de 2e grote kans van Vorden wel verzilverde. Een afgeslagen cornerbal kwam voor de voeten van de wederom erg sterk spelende middenvelder en met zijn linkerbeen krulde hij de bal in de verre hoek en liet AZC-doelman Nardo van den Broek kansloos, al waren er kenners langs de lijn en in de bestuurskamer die vonden dat de lange routinier en tevens bestuurslid van AZC niet geheel vrijuit ging.

Het antwoord van AZC liet niet lang op zich wachten, want in de 35e minuut werd de stand weer gelijk toen de reeds genoemde 21-jarige Felix Mulder binnen het 16-metergebied een fraaie aanval over links doeltreffend afrondde : 1-1. Dit was ook de ruststand en van beide supporterskampen werd een spannende en aantrekkelijke 2e helft verwacht, want beide ploegen moesten vol voor de winst gaan omdat de stand op de ranglijst hier nu eenmaal om vroeg.

Toch kwam de wedstrijd in de 2e helft niet echt ‘los’ en ondanks de verwoede pogingen, het harde werken, de vele fysieke duels en de tomeloze inzet, waren er niet of nauwelijks kansen en zelfs geen mogelijkheden te ontwaren. Bij v.v. Vorden ontbrak het de zeer jeugdige voorhoede aan net dat laatste zetje, net de juiste timing, net de slimmigheid in de duels en net het gochme om het de achterhoede van AZC echt lastig te maken. Toch waren er twee mogelijkheden waarbij de doelman van AZC het nog benauwd kreeg, want in de 75e minuut werd hij afgejaagd door Jurre Heij bij een poging een lange bal te geven en de blokbal kwam pardoes voor de voeten van Sander Visschers. Deze besloot om toch nog eerst ff de bal te kappen, terwijl wellicht een directe poging op het doel meer kans op een doelpunt had opgeleverd. In de laatste 10 minuten kwam dezelfde Sander Visschers nog een keer via de rechterkant schuin alleen op het doel af, maar deze inzet verdween langs het doel in de vangnetten. Bij AZC was de dreiging van de 1e helft via de linkerkant een stuk minder dan de 1e helft en hadden Bart Stokman (wederom sterk spelend), Jacco Kettelerij (heel knap hoe hij deze 45 minuten de spits van AZC aan banden legde) en Sven Mulder (op een flinke overtreding na, weer soeverein verdedigend) de zaakjes verdedigend keurig voor elkaar hadden. Één keer kwam er toch een flinke kans voor AZC en iedereen rondom het fraaie hoofdveld van v.v. Vorden had de 2-1 al aangetekend, maar de directe keihard geschoten volley vanaf een meter of 11 spatte op de vuisten van keeper Robin Verstege, die met een katachtige reflex een wereldredding verrichte.

Beide ploegen verzoende zich dus met het 1-1 gelijke spel, waarbij aan geel-zwarte kant dus Niek Spiegelenberg in de 70e minuut in het veld kwam voor Gijs van der Veen, Tom Bouwmeester in de 80e minuut Nick Ziggers afloste en Jesse Barendsen in de 88e minuut nog in het veld moest komen voor de uitgeputte Luuk Smit. Na 7 wedstrijden hebben zowel AZC als Vorden 8 punten uit 7 wedstrijden en is het weer een enorm spannende competitie geworden in 2I, want met een voorsprong van 4 punten op de allerlaatste (SDC’12) en vijf punten achterstand op de koploper (Bon. Boys) staan beide ploegen op een gedeelde 9e plaats.