Het was vorige week woensdag een ingelaste en dus bijzondere ledenvergadering/bijeenkomst, aangezien de officiële ledenvergadering van november 2021 destijds door corona geen doorgang kon vinden. In juni 2022 zal de officiële halfjaarlijkse ALV weer op het programma staan en vorige week woensdag stonden er slechts drie onderwerpen op de agenda : De financiële cijfers van de beide corona-seizoenen 2019-2020 en 2020-2021, het Masterplan B (ver- en nieuwbouw accommodatie) en enkele jubilarissen.

De ledenvergadering nam deze avond ook officieel kennis van de nieuwe jeugdvoorzitter Jeroen de Jonge, die de in november 2021 gestopte Martin Leegstra opvolgt in het bestuur. Jeroen zal in de volgende ALV worden voorgedragen, waarna hij officieel als bestuurslid/Jeugdvoorzitter van v.v. Vorden benoemd zal worden, maar hij is al actief binnen de club in zijn nieuwe rol vanaf januari 2022.

Kees Jansen opende afgelopen woensdag als Bestuurslid Financiën en Evenementen het 1e onderwerp van deze avond en legde de aanwezige leden de balans en V&W uit van de beide corona-seizoenen. Een extra uitleg over de gemiste inkomsten, de aangepaste begrotingen en de subsidiemogelijkheden, werd met interesse en complimenten aangehoord, want uiteindelijk kon de ledenvergadering ondanks een verlies in het seizoen 2019-2020 uiteindelijk toch tevreden zijn na de positieve cijfers in het tweede seizoen 2020-2021. Ook werd al een kijkje genomen in het huidige seizoen en daaruit kon de ALV in ieder geval concluderen dat wij met z’n allen het eerste ‘normale’ seizoen direct weer goed op pakken, want v.v. Vorden scoort boven de begroting.

Het verhaal ging direct over naar de grote plannen die wij als vereniging voor de komende twee seizoenen hebben gepland staan, namelijk het Masterplan B. Het is duidelijk dat in het kader van ruimtegebrek, veiligheid, duurzaamheid en vernieuwing er een grote behoefte bestaat om bij de v.v. Vorden de bestaande accommodatie met kantine, bespreekruimtes, 9 kleedkamers, bestuurskamer uit te breiden naar 11 kleedkamers, extra bespreek- en massageruimte en een andere verdeling van o.a. het ballenhok, kledingmagazijn, verzorgingsruimte, ICT-ruimte, kalkhok en toiletgroepen. Aangezien het bestuur verplicht was, om in het kader van vergunningsaanvragen en het indienen van plannen voor sportverenigingen in het kader van het Sportakkoord bij de gemeente Bronckhorst, al officiële tekeningen op te zetten en in te dienen, heeft sponsor René Vliem al een eerste opzet gemaakt. Deze tekeningen werden afgelopen woensdag ook getoond. Het gehele plan zal grofweg in drie fases verdeeld kunnen worden, namelijk de aanbouw/overkapping achter de kantine en kleedkamers, de interne verbouw van de huidige accommodatie (o.a. dak, toiletten en het verplaatsen van ruimtes enz.) en de 3e fase de nieuwbouw in de vorm van twee nieuwe kleedkamers en een verzorgingsruimte / bespreekruimte.

Tijdens de vergadering is er in ieder geval op navraag van het bestuur een ‘bouwcommissie’ gevormd en samen met René Vliem en Kees Jansen en Wilbert de Leeuw zullen deze personen, inclusief een bouwkundig adviseur als sponsor, de ideeën verder vorm geven en gezamenlijk het geheel steeds meer ‘in beton gaan gieten’. Voor de financiële/evenementencommissie zoeken wij nog actieve leden die met ideeën en plannen komen en deze ook in grote lijnen willen coördineren/vorm willen geven. Bestuurslid sponsoring Joris Jansen van de Berg zal iig vanuit het bestuur de coördinerende rol op zich nemen. Vanuit het projectplan ‘Kunstgrasveld’ in 2020-2021 zijn destijds ook veel ideeën geopperd en opgesteld, alleen door de corona nooit tot uitvoering gebracht. Deze personen willen wij ook nu weer uitnodigen om zodoende deze ideeën alsnog in praktijk te brengen.

Jubilarissen

1. Rudy Eijkelkamp 50 jaar lid : Naast zijn voetbalverleden vooral bekend van de vele, vele jaren als jeugdleider op de zaterdag bij v.v. Vorden. Meer dan 25 jaar is hij altijd leider geweest van diverse jeugdelftallen en samen met o.a. René Nijenhuis de A1, B1, C1 en D1 ondersteund.

2. Erik Oldenhave 25 jaar lid : Loopt al een kleine 40 jaar rond op ons Sportpark, maar door zijn periode bij de Graafschap-jeugd van zijn 12e t/m zijn 16e jaar is de ‘telling’ weer opnieuw begonnen. Erik heeft zich enorm verdienstelijk gemaakt als voetballer in Vorden 1 en enorm respect verdiend op de manier waarop hij nog weer terug is gekomen naar een zware knieblessure. Promoties met het 1e elftal in Zevenaar, Hengelo en Velp behoren tot zijn hoogtepunten en heden ten dage is hij nog actief bij onze club als trainer van de VR1 en zijn wij ook heel blij dat hij als  sponsor (Smederij Oldenhave) onze club een warm hart toe draagt. 

 

3. Erwin Hengeveld 25 jaar lid : Ook Erwin is een tijdje er tussenuit geweest (Bonaire) want anders was hij ook al zeker 40 jaar lid geweest. Erwin heeft jarenlang, tot aan twee jaar geleden, altijd gevoetbald en speelde dus in de jeugd, waarmee hij in de A1 kampioen werd in 1988, in het 1e elftal, 2e elftal, 3e elftal en de laatste jaren in het 4e elftal. Waar de vele vordenleden hem eveneens van kennen is natuurlijk de organisatie van het Wikee de Vikingtournooi waar hij al 20 jaar lang in de organisatiecommissie zit.

4. Stefan Eggink 25 jaar lid : Behoort (samen met o.a. Erik Oldenhave) tot de meest succesvolle voetballers in de historie van v.v. Vorden, want hij was aanwezig bij zowel de promotie naar de 3e klas (twee keer)  als naar de 2e klas. Begon als 18-jarige in het 1e elftal als back, middenvelder of zelfs spits, maar heeft zich vanaf zijn 20e jaar een vaste plek in het 1e elftal veroverd als centrale verdediger en aanvoerder. Karakteristieke speler en in de gehele regio bekend om zijn kopkracht, verdedigende kwaliteiten en vooral de lange inworp. Wij hopen nog een aantal jaren van Stefan te mogen genieten als selectiespelers en wie weet knoopt hij er met het 2e elftal nog een 4e kampioenschap of promotie bij aan! 

5. Jeroen Peters 25 jaar lid v.v. Vorden : Jeroen staat binnen de club bekend om de vriendelijk, altijd goed gemutste jongen die na zijn periode in de jeugd met o.a. de B1 en A1 een aantal jaren in de selectie en vooral het 2e elftal heeft gespeeld. Binnen de lijnen veranderd Jeroen echter in een fanatieke en niets ontziende verdediger die ook niet weg loopt voor een duelletje meer of minder. Ook in het verbaal beinvloeden van zijn tegenstander en de scheidsrechter heeft Jeroen zo zijn middeltjes en als fanatieke laatste man hoopt hij dan ook nog een groot aantal jaren lekker bij het seniorenteam van v.v. Vorden te kunnen blijven voetballen. Jeroen heeft zijn hoogtepunt behaald bij het 1e elftal toen hij als invaller de promotiewedstrijd tegen HC’03 winnend over de streep trok.  

Bram Wiegerink en Ronald Hoevers (beide 25 jaar lid) krijgen de versierselen en bloemen thuis overhandigd.