Vanuit de diverse protocollen van de KNVB, de richtlijnen van het RIVM en het overleg met de Gemeente Bronckhorst hebben wij als vereniging maatregelen getroffen om de corona-afspraken te faciliteren zodat een ieder binnen de kaders van dit corona-tijdperk toch zo goed en plezierig mogelijk kan sporten. Hieronder gelden de niet doorgestreepte maatregelen als actuele richtlijnen:

Algemene veiligheid- en hygiëneregels v.v. Vorden

  • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid,
    loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies
    van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
  • Houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten);
  • Vermijd drukte;
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
  • Schud geen handen

MAATREGELEN VANAF 6 NOVEMBER 2021

Beste leden en bezoekers van ons Euro Planit Buiten Sportpark,

Afgelopen dinsdag heeft het kabinet nieuwe maatregelen verkondigd en daarin worden ook de amateur buitensportverenigingen nadrukkelijk betrokken. Vandaar dat wij als bestuur de volgende richtlijnen hebben opgesteld:

  1. Alle sporters en publiek boven de 18 jaar moeten bij het betreden van onze kantine, op het terras, de kleedkamers, de toiletten in de hal of de bestuurskamer een Corona Toegangs Bewijs (CTB) tonen. Een uitzondering hierop vormen de vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, scheidsrechters en alle vrijwilligers. Ouders die meerijden naar uitwedstrijden vallen niet onder deze groep vrijwilligers, en zij moeten dus wel bij het betreden van de kantine, gang en toiletten een geldige QR-code tonen.
  2. Publiek en spelers zonder CTB raden wij aan om niet de kantine op het terras te bezoeken . Spelers boven de 18 jaar zonder een CTB raden wij om reeds thuis om te kleden en na afloop van de wedstrijd niet naar de kantine of het terras te gaan.
  3. Wij vragen of bij het gebruik maken van de kleedkamers de trainer/coach van het elftal mee wil helpen om de QR-code van zijn spelers te controleren. Ook bij de tegenstanders van onze seniorenelftallen op zondag vragen wij om medewerking van de trainer/coach van de bezoekende partij om de QR-code te controleren
  4. Wij conformeren ons aan de regels zoals het NOC/NSF (klik op het woord voor meer informatie) die heeft opgesteld, maar vinden ook dat een ieder zelf verantwoordelijk is voor het opvolgen van de regels.
BIJ VRAGEN IN EERSTE INSTANTIE BIJ JE LEIDER/TRAINER VRAGEN EN ANDERS BIJ ÉÉN VAN DE BESTUURSLEDEN.

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van v.v. Vorden,

Marc, Kees, Oscar, Martin, Rob, Udo, Ilse, Joris en Wilbert

Extra maatregelen vanaf 14 oktober t/m (voorlopig) 11 november:

Voor de komende 4 weekenden (17-18 oktober, 24-25 oktober, 31 oktober-1 november en 7-8 november) worden er geen competitie- of bekerwedstrijden vanuit de KNVB georganiseerd. Dit houdt in dat alle competities voor zowel JO8 t/m JO12 (pupillen), JO13 t/m JO19 (junioren) als de seniorenelftallen stop gezet zijn en er dus in deze periode geen officiële wedstrijden worden gespeeld. Wel is het mogelijk om onderlinge wedstrijden te spelen voor de pupillen- en juniorenelftallen. Onze TJC is druk bezig om voor de zaterdagen 24 oktober, 31 oktober en 7 november dit soort wedstrijden te organiseren. Voor deze wedstrijden geldt natuurlijk dat er geen publiek, toeschouwers of ouders aanwezig mogen zijn. Dit geldt ook, zoals dit al ingesteld is vanaf 10 oktober, voor de doordeweekse jeugdtrainingen.

Bij de seniorenelftallen is zelfs geen onderlinge wedstrijd mogelijk en mag er vanaf 14 oktober ook niet meer getraind worden. Er is nog een mogelijkheid om in groepjes van vier, op anderhalve meter, te trainen, maar daar is de seniorencommissie samen met de selectietrainers nog in overleg. De seniorenelftallen worden hierover geïnformeerd.

Vanaf 14 oktober zijn ook de kleedkamers en de douchegelegenheden gesloten. Dit houdt in dat de (jeugd)spelers omgekleed naar het sportpark dienen te komen en bij het fietsen zich extra goed moeten aankleden. De trainers bij v.v. Vorden hebben volgens het normale schema een sleutel voor het openen van het Sportpark en tevens is de hal van de kantine te openen, zodat de EHBO, AED en toiletten daar waar nodig wel toegankelijk zijn.

Extra maatregelen vanaf 29 september t/m (voorlopig) 11 november:

  • Vanaf 29 september t/m (voorlopig) 11 november mag er geen publiek aanwezig zijn op ons Sportpark tijdens voetbalactiviteiten, dus zowel trainingen als wedstrijden.
  • Vanaf 29 september t/m (voorlopig) 11 november is de kantine ‘de Ark’ op Sportpark ‘t Grote Veld gesloten. Tijdens de trainingen van onze jeugdelftallen moeten wij de ouders (jammer genoeg) ook als publiek rekenen en mogen zij niet op het Sportpark aanwezig zijn.
  • Vanaf dinsdag 29 september en dus ook vanaf de woensdagmiddagtraining op 30 september t/m (voorlopig) 11 november geldt de ‘Kiss & Ride’ regel, waarbij de ouders van pupillen de kinderen af kunnen zetten bij het toegangshek.
  • Maximaal vijf  rijdende ouders/verzorgers/familie van onze tegenstanders waarvan het elftal op ons eigen Sportpark moeten spelen zijn welkom. Per uitwedstrijd van ieder team van v.v. Vorden zal er eveneens voor maximaal vijf rijdende ouders/verzorgers/familie de gelegenheid zijn om het Sportpark van de tegenstander te bezoeken. Dit geldt voor de jeugdteams t/m 17 jaar (dus t/m JO17). Vanaf de JO19 en bij de senioren hebben rijdende ouders geen toegang tot het Sportpark. 
  • Op wedstrijddagen en tijdens trainingen mogen functionarissen vanuit het bestuur en/of TJC van v.v. Vorden aanwezig zijn. Voorlopig gaan wij uit van maximaal 3 bestuurs-/commissieleden per training/wedstrijd. Voor de uitspelende ploeg in de A-Categorie (Vorden 1, Vorden 2 en Vorden JO19-1) geldt het ook dat er 3 vertegenwoordigers van de uit club bij wedstrijden van 1, 2 en/of JO19-1 aanwezig mogen zijn. Wij hopen en verwachten hier nog duidelijkheid over te krijgen vanuit Rijksoverheid, KNVB en NOC-NSF, maar op dit moment geldt bij ons bovenstaande rege
  • Op zaterdag is de ‘zaterdagdienst’ aanwezig en regelt o.a. de ontvangst van de ploegen, de scheidsrechters en geldt als coördinator op deze wedstrijddag.
  • Het bestuur heeft voor de komende zondagen t/m (voorlopig) 20 oktober ook voor de zondag een speciale ‘zondagdienst’ ingesteld. De dienstdoende vrijwilliger uit het bestuur heeft dezelfde taak als de ‘zaterdagdienst’. 
  • Bij uitwedstrijden van onze v.v. Vorden teams adviseren wij nadrukkelijk om gebruik te maken van mondkapjes in de auto op het moment dat niet alle inzittenden uit één huishouden bestaat en ouder zijn dan 12 jaar, dus vanaf de JO13 pupillen en ouder. Dit geldt dan voor zowel de chauffeur als de inzittenden.
  • Aangezien er geen publiek aanwezig mag zijn en dus ook geen ouders (zie hierboven) geldt vanaf 29 september t/m (voorlopig) 20 oktober dat bij de de allerjongsten onder ons (JO8 t/m JO12) er thuis reeds omgekleed dient te worden en de spelers en speelsters dus met trainings- of wedstrijdkleding aankomen op ons Sportpark. Na afloop vertrekken zij ook weer met trainings- en/of wedstrijdkleding naar huis en maken geen gebruik van de douche- en omkleedgelegenheid.
  • Wedstrijdbespreking voor de JO19 en seniorenelftallen dienen gehouden te worden in een tent buiten onze accommodatie, op de tribune of in ieder geval in de buitenlucht. Wedstrijdbespreking in de ‘oude bestuurskamer’/de Tackle’ of in de kleedkamer met het gehele team is niet toegestaan.

Op ons Sportpark ‘t Grote Veld gelden tijdens en voor en na het trainen en voetballen de volgende extra aandachtspunten:

  • Kom je aan met de fiets of auto bij het Sportpark? Houdt je aan 1,5 meter afstand en volg de aangegeven looproutes.
  • Voetballers, voetbalsters, staf- en begeleidingsleden van diverse teams via het hek onder de poort. Overige bezoekers via de poort bij het entreegebouw
  • Volg de gele pijlen en de witte pijlen om op het Sportpark je plek te vinden (geel) of het Sportpark te verlaten (wit).
  • Boven de 18 jaar geldt voor en na het trainen en de wedstrijd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand in de kleedkamer. Wij zorgen op zondag tijdens de wedstrijden van de senioren voor 2 kleedkamers per team. Aanvangstijden van de wedstrijden worden hierop aangepast, dus houdt voetbal.nl en de website in de gate
  • Onder de 18 jaar geldt GEEN 1,5 meter afstand in de kleedkamer, dus op zaterdag is er altijd 1 kleedkamer per team. Jeugdspelers dienen wel 1,5 meter afstand te houden op volwassenen (trainers, begeleiders).
  • Er is een speciale extra tent (naast bestuurskamer) die eventueel gebruikt kan worden bij het omkleden. 
  • Trainers en begeleiders dienen na afloop van de training de ballen en petjes goed af te nemen.
  • De traditionele setting in de bestuurskamer/wedstrijdsecretariaat voor en na de wedstrijd geldt niet. Slechts 1 vertegenwoordiger van v.v. Vorden, een vertegenwoordiger van de tegenpartij en de scheidsrechter zijn welkom. De overige leiders en trainers van zowel thuis- als uitclub kunnen in de tent bij de kleedkamer elkaar ontmoeten. Bij een thuiswedstrijd van het 1e elftal is er maximaal ruimte voor zes personen, inclusief scheidsrechter en vertegenwoordigers van uitclub, die dan allemaal op 1,5 meter kunnen zitten.
  • Zorg voor 1,5 meter afstand van de reservespelers en de begeleiding in de dug-out. Gebruik hiervoor ook de directe omgeving van de dug-out.
  • In de kantine en onder de overkapping en in de beide tenten voor de kantine:  Maximaal 35 zittende mensen aanwezig en houd je aan de aangegeven loop route.
  • In de kantine en beide tenten alleen zittend consumeren.
  • Bij een thuiswedstrijd mogen maximaal 250 toeschouwers aanwezig zijn. Hierbij tellen niet de spelers, begeleiding, scheidsrechters, kaderleden en vrijwilligers. In totaal mag er niet meer dan 390 personen aanwezig zijn. Toeschouwers dienen 1,5 meter afstand te houden, zowel langs het veld als op de tribune. Richtlijn voor de toeschouwers zijn de gele plakbandstikkers om de omheining en de aangewezen stoeltjes op de tribune.
  • Bij een uitwedstrijd mag je als spelers bij elkaar in de auto zitten. Kom je niet uit één huishouden, dan is het advies een mondkapje te dragen
  • Als supporter/ouder/verzorger of anders niet spelend of trainend persoon is er een aparte ingang van het Sportpark via het kleine hek langs het entreegebouw. Hier ligt ook de intekenlijst klaar die je dient te registreren met naam, telefoonnummer, datum en tijd aankomst en tijd vertrek.
  • Voor de spelers (uit en thuis), trainers, coaches en begeleiders van de teams is het toegangshek onder de poort (bij de fietsenstalling) geldig, dus NIET via het entreegebouw. 
  • De intekenlijst wordt 14 dagen bewaart ten behoeve van eventueel bron- en contactonderzoek
  • Per team kan worden na gegaan wie er in de afgelopen 14 dagen op de training en bij de wedstrijden zijn geweest, dus hoeft hiervoor geen aparte registratie voor bij gehouden te worden.

Wat te doen bij een positief geteste speler of speelster

Bij een positieve test binnen een team tijdens de competitie, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als spelers tijdens een wedstrijd niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als “overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan trainingen en wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!

Een positief geteste speler of speelster mag voor de afgesproken periode niet deelnemen aan trainingen en wedstrijden en tijdens activiteiten niet aanwezig zijn op het sportpark (ook niet bij uitwedstrijden). Een speler of speelster waarvan de GGD adviseert om in quarantaine te blijven mag ook voor de afgesproken periode niet deelnemen aan trainingen en wedstrijden en tijdens activiteiten niet aanwezig zijn op het sportpark (ook niet bij uitwedstrijden).

Komt een team na het bron- en contactonderzoek in de problemen omdat meerdere spelers in quarantaine moeten waardoor er geen volwaardig team opgesteld kan worden, wordt er door de TJC en bestuur contact opgenomen met de begeleiding en staf van het team om samen te bepalen of er wel of niet getraind en gevoetbald kan/mag worden. Kunnen wedstrijden niet doorgaan door de genomen maatregelen dan wordt er contact gezocht met de KNVB om de wedstrijd eventueel te verplaatsen.

Bestuur v.v. Vorden

Marc, Kees, Oscar, Martin, Rob, Udo, Joris, Ilse en Wilbert