Afgelopen woensdag was de op één na laatste speelronde in de Eredivisie. Een ronde waarin al diverse beslissingen vielen. Ajax pakte voor de 36e keer het kampioenschap, PSV gaat naar de 3e voorronde van de Champions League. Feyenoord heeft zich in ieder geval verzekert van de play-offs van de Europa League. Bij winst in de Conference League zullen de Rotterdammers direct worden toegelaten tot het hoofdtoernooi. Twente begint het Europese avontuur in de 3e voorronde van de Conference League. AZ, Vitesse en FC Utrecht zijn al verzekert van de play-offs voor het laatste Europese startbewijs dat recht geeft op een plekje in de 2e voorronde van de Conference League. NEC heeft op dit moment de beste papieren om als vierde club deel te nemen aan deze play-offs, maar zal zondag nog vol aan de bak moeten aangezien er meerdere kapers op de kust zijn om op de valreep als 8e te eindigen.

Onderin viel het doek voor PEC Zwolle. Ondanks een relatief goede tweede seizoenshelft, bleek de achterstand van de Zwollenaren te groot om zich te kunnen handhaven. Wie net als PEC degradeert is nog allerminst beslist. Sparta, Fortuna en Willem II zullen allen vol aan de bak moeten en daarnaast hopen op voor hen gunstige uitslagen op de andere velden om zo direct degradatie te ontlopen. De nacompetitie wacht nog voor de nummer 16 van dit seizoen, waar ook Heracles nog voor moet vrezen.

Speelronde 33 werd een prooi voor Bram Houwen. Brammetje wist de Top-3 van het algemeen klassement voor te blijven. Wouter van Ditshuizen sluit deze ronde de Top-5

Gezien de stand van speelronde 33 lijkt het overbodig te zeggen dat het algemeen klassement ongemeen spannend blijft. Na zondag zullen we weten wie de opvolger wordt van Herman Vrielink. Op het eerste oog lijken Sven Hendriks en Jan Leegstra, gezien hun extra voorspellingen, hier het meeste aanspraak op te maken. Maar de bal is rond en de dubbele punten van zondag kunnen nog van invloed zijn op de daadwerkelijke eindstand.

Eveneens blijkt maar weer dat Vordenaren goed zijn in het voorspellen van voetbaluitslagen. In de landelijk stand staat vv Vorden op een verdienstelijke 3e plaats. In totaal doen er 2098 poules mee. Het puntenaantal in deze stand is het totaal van de Top-5 in desbetreffende poule.