Wanneer iemand voor de eerste keer meespeelt en direct wint dan noemen we dat beginnersgeluk. Wat dat betreft is er niet echt meer sprake van beginnersgeluk in deze fase van de voetbalpool, maar het geluk was deze ronde wel op handen van Mark Borgonjen. Het beginnersgeluk liet dus 27 speelrondes op zich wachten, maar met 54 punten mag Mark zich wel eindelijk weekwinnaar noemen. De tweede plaats deze ronde wordt gedeeld door Cees van Zuilen en Jurjen Temming.  Op de vierde plaats vinden we onze voorzitter terug en plaats vijf deze ronde is voor Andre Eggink.

Opvallend in speelronde 27 was dat er maar liefst 22x de volle buit werd gehaald bij PEC Zwolle – VVV Venlo, 15x de maximale score bij Heracles – Sparta en ook 10 deelnemers voorzagen een 5-0 overwinning van Ajax op ADO Den Haag. De laatste 3 juiste voorspelling deze ronde waren bij Fortuna Sittard – FC Utrecht en bij alle andere 5 wedstrijden werd door helemaal niemand de juiste uitslag voorspeld.

In het algemeen klassement veranderen er niets in de Top 5.

In de landelijk poolstand, die wordt berekend door het aantal behaalde punten van de eerste 5 deelnemers van elke pool bij elkaar op te tellen staat de vv Vorden pool momenteel op een derde plaats. In totaal kent deze landelijke poolstand 1618 deelnemende pooles.