Bart Lichtenberg kroonde zich zondag tot weekwinnaar van speelronde 9 in de Voetbalpool. Daarmee was Bart de eerste jeugdige prijswinnaar van de Voetbalpool. De Voetbalpool kent dit seizoen 69 deelnemers en ook dit jaar doen er weer een flink aantal van onze jeugdspelers mee. Bouke Klein Kranenbarg, Guus Garritsen, Mees Enzerink, Yorn Leegstra, Nout Garritsen, Jelmer van Zeeburg, Wouter van Ditshuizen, Sep Enzerink en Gijs van Ditshuizen is echter nog niet gelukt wat Bart wel wist te presteren afgelopen weekend, namelijk de beste zijn in een speelronde. Daarmee komt deze speler van de JO15-3 de prijs behorende bij de weekwinst meer dan toe.

Guus Garritsen (JO15-1) werd deze speelronde voor de tweede week achtereen tweede. Bas van der Veen eindigde op plek 3 gevolgd door Bram Houwen en Edwin Meijer op respectievelijk plaats 4 en 5. Deze speelronde zijn we ook begonnen met periode 2 en dus is de uitslag van deze speelronde ook de huidige tussenstand in het periodeklassement.

Vooralsnog lijkt er een vloek te liggen op de koppositie in het algemeen klassement, daar het niemand lukt deze positie vast te houden. Rik Schröer zakte van plaats 1 naar 3, terwijl andere voormalige koplopers inmiddels ook flink zijn gezakt. Twan Eggink, koploper na speelronde 7 staat momenteel 12e. Jan Leegstra, koploper na speelronde 1, vinden we terug op plaats 14. Frank Brunsveld, die zich ook één week koploper mocht noemen, is gezakt naar plaats 18 en Martin Leegstra, koploper na speelronde 3, staat op plaats 24.

Voor huidige koploper Bas van der Veen is het de uitdaging om deze plaats wel vast te houden. Herman Vrielink zal er echter op zijn beurt alles aan doen om daar te staan waar hij vorig seizoen eindigde. Maar de verschillen zijn nog klein waardoor er met een goede score een flink aantal plaatsen in het algemeen klassement kan worden gewonnen, maar een mindere ronde kan ook direct een flinke duikeling betekenen.