Vandaag op 2e pinksterdag 29 mei 2023 wordt de laatste speeldag afgewerkt van het seizoen 2022-2023 bij de senioren. De meeste teams bij v.v. Vorden zijn allemaal al klaar met hun competitie alleen het 1e en 2e elftal komen vandaag nog in actie. Naast de belangen die zowel bij het 1e als bij het 2e elftal op het spel staan, zal er ook tijd en aandacht besteed worden aan het afscheid van enkele personen. Zo zullen bij Vorden 1 trainer Wouter Schouten, leider Tim Vrielink en grensrechter Udo Heij hun laatste wedstrijd begeleiden en heeft bij Vorden VR1 Erik Oldenhave voor de laatste keer op de bank gezeten als trainer van dit dameselftal bij v.v. Vorden. Op ons Sportpark vanmiddag, direct na de wedstrijd op het veld en na afloop in de kantine zal er zeker van een ieder afscheid genomen worden, een woordje gesproken worden, handen worden geschud en nog uitgebreid stil gestaan worden bij de verdiensten van deze personen bij onze vereniging. Bij deze zal op de website in ieder geval op papier al aandacht geschonken worden aan het afscheid van Wouter, Erik, Tim en Udo.

Wouter Schouten

Wat een rollercoaster is dit jaar voor Wouter geweest, in zowel sportief als persoonlijk opzicht. Om bij het sportieve te beginnen: Als pure veldtrainer heeft Wouter bij zijn eerste klus buiten zijn eigen cluppie Ruurlo om, zich in ruime mate bewezen. In de 2e klas heeft Vorden 1 vorig seizoen een uitstekende gedeelde 5e plaats bereikt met voetbal gebaseerd op de ideeën van Wouter. Ook dit seizoen leek het direct na de winterstop met een overwinningen op Witkampers weer de goede kant op de gaan, met een 7e plaats op de ranglijst en 19 punten na 15 wedstrijden. Toen volgde echter een serie van 5 nederlagen en in deze periode (januari-mei) kwam dus de rollercoaster volledig op gang, want in de volgende 5 wedstrijden werden er weer vier gewonnen! Waar het dicht bij de Duitse grens in Reutum begon met ontlading tot ‘the Max’, werd dit thuis nog in twee episoden herhaald. Bon Boys en Lemelerveld werden in hun hoop beteugeld en de ploeg van Wouter streek met de eer. En hoe! Door in deze drie wedstrijden met één doelpunt verschil in de laatste luttele minuten van deze wedstrijden te scoren heeft Wouter samen met de staf en spelers een uitstekende uitgangspositie gecreëerd om volgend jaar voor het 9e jaar op rij als 2e klasser in de zondag Oost competitie verder te gaan. En dan vorige week nog de geweldige wedstrijd bij onze vrienden uit Laren,  in combinatie met de overige uitslagen. Hoe geweldig is het dat we vanmiddag kunnen zeggen ‘we zijn definitief gehandhaafd’ gevolgd door ‘Wouter heft het glas hierop!’

De rollercoaster in het afgelopen jaar was er ook in persoonlijk opzicht. In december 2022 kwam Wouter met het moeilijke besluit vanwege de thuissituatie aan het einde van dit seizoen te stoppen als hoofdtrainer. Gelukkig schijnt thuis de zon inmiddels ook weer iets feller en hopen wij met z’n allen dat dit de komende periode bij je vriendin en het hele gezin door blijft zetten.

Wouter, voor morgen succes, een hele fijne middag. We heffen het glas nadien. Op jou, je thuissituatie en op de toekomst van v.v. Vorden.

💛🖤 in ons hart!

Namens de gehele vereniging.

Dirk Jan Wesselink

Let op : Tekst gaat door onder de foto’s

Tim Vrielink

Vanmiddag op 2e Pinksterdag zal Tim na 9 seizoenen het 1e elftal begeleid te hebben, afscheid nemen als teammanager van v.v. Vorden 1. Na 9 trouwe jaren met vele “jaargenoten” heeft Tim zijn voetballiefde langs de kant van het veld kunnen etaleren. Vol enthousiasme en flair heeft deze nog jonge kerel toch maar mooi v.v. Vorden 1 in de 2e klasse kunnen managen. De stoelen staan klaar bij de dug-out van de tegenstander, de pupil van de week krijgt het trainingsjackje aan, de opstelling wordt netjes doorgegeven aan de spreekstalmeester, de kleding wordt iedere week weer geregeld en natuurlijk de softskills die jij gebruikt om het team als geheel en de spelers in het bijzonder aan te scherpen. Wat hebben we mogen genieten van de haardos die bij menig wedstrijd de laatste weken omhoog sprong bij het vieren van de mooie geluksmomenten. “Voorzitter nog een biertje?” Dankjewel Tim, namens de gehele vereniging. Maak er nog een mooie pot van 2e Pinsterdag. En succes met het overdragen van deze bijzonder mooie baan aan William van der Veen. Jij ook succes William.

Udo Heij

Udo gaat op vakantie en neemt mee… Komende 2e Pinksterdag zal Udo de laatste keer vlaggen voor v.v. Vorden 1. Daarna gaat hij lekker op vakantie, Bij het begin van dit seizoen was al bekend dat Rob Oplaat nog een jaar (tot november 2023) zijn bestuursperiode ging invullen en de overdracht van de technische portefeuille aan Udo heeft overgedragen. Rob zal de activiteiten achter de (mobiele) schermen toekomstig blijven vervullen. Denk hierbij aan de informatie op de voetbal.nl app. Udo heeft nu een dubbelrol als grensrechter bij v.v. Vorden 1 en tevens al verantwoordelijk voor voetbaltechnische zaken. Deze dubbelrol is niet gewenst. Udo neemt afscheid na een jaar vlaggen. Hartelijk dank kerel. Je hebt het vooral eerlijk en goed gedaan! Succes met het inwerken van je opvolger: André Garritsen. Welkom André. Hopelijk neemt Udo de handhaving in de 2e klasse mee. Geniet van de zon.

Erik Oldenhave

Erik Oldenhave geeft het stokje na 7 jaren meiden/dames door. Wij gaan op zoek naar een nieuwe trainer voor dames 1 van v,.v. Vorden. Erik heeft nu 7 seizoenen deze dames onder zijn hoede en heeft een geweldige teamprestatie neer kunnen zetten door de promotie naar de 3e klasse af te dwingen. Erik heeft laten zien in staat te zijn een team smeden van “zijn” dames met de dames die begin dit seizoen van Ratti/Soccii kwamen en tegelijkertijd nog een trainer regelen voor de dames 2 van Vorden. Nu gaat Erik zich op andere dingen richten en is zijn tijd in het gezin en eigen bedrijf daarin de prioriteit. Hierbij nogmaals een groot dankjewel aan jou Erik. Het is mooi te zien wat voor enthousiasme je bij de dames teweeg hebt gebracht en ons ongetwijfeld vanuit de zijlijn blijft helpen. Een echte Vordenaar. Hiermee starten wij tevens de zoektocht naar een hoofdtrainer voor dames 1 van v.v. Vorden. Geschikte kandidaten kunnen contact opnemen met Dirk Jan Wesselink of Udo Heij.

💛🖤 in ons hart!

Namens de gehele vereniging.

Dirk Jan Wesselink