De Liemerse voetbalgrootmacht DVC’26 had zondagmiddag graag de ‘Diemse kermis’ met 3 punten willen bekronen en dat leek er ook drie keer in deze wedstrijd in te zitten. Maar Vorden 1 kwam even zo vaak weer terug in de wedstrijd en scoorde telkens weer de gelijkmaker en zodoende eindigde dit doelpuntenspektakel in een 3-3 gelijk spel. Voor Vorden gezien de stand op de ranglijst een prima punt waar op verder geborduurd kan worden. Komende zondag is de ploeg van trainer Klaas Vermeulen vrij af (op 22 oktober is er bekervoetbal) en op 29 oktober speelt de ploeg thuis tegen Leones.

Vorden 1 begon gehavend aan dit treffen met één van de kampioenskandidaten van in 2G, want van de eerste groep van 17 spelers waren er deze middag drie niet aanwezig. Aanvoerder Bart Stokman vierde een week vakantie en dat gold ook voor verdediger Bas Abbink en tenslotte was Sander Visschers, wegens een opgelopen enkelblessure tijdens de wedstrijd tegen Westervoort, deze middag niet beschikbaar. Ook is reservedoelman Tomas Oonk langdurig geblesseerd en zodoende werd de groep deze middag aangevuld met twee spelers uit het 2e elftal, Werner Rondeel en Sem Barendsen , en de doelman uit de JO19-1, Quinten Eijgenraam. Naast de drie afwezigen, koos trainer Klaas Vermeulen ook nog eens voor een nieuwe oplossing aan de linkerkant in de verdediging, want Niels Rondeel nam hier de plek over van Dion Besselink. Sven Mulder speelde op de plek van Bart Stokman en zijn vrij gekomen plaats op het middenveld werd deze middag opgevuld door Kris Koning. Voorin speelde Niek Spiegelenberg aan de rechterkant op de plek van Sander Visschers. De startopstelling was dus als volgt : Robin Verstege – Sven Mulder, Bas Kortstee, Bram Garritsen, Niels Rondeel – Kris Koning, Luuk Smit, Koen Oosterhuis – Jurre Heij, Gijs van der Veen, Niek Spiegelenberg. Op de bank begonnen deze middag Sam Abbink, Nick Ziggers, Dion Besselink, Werner Rondeel, Sem Barendsen en Quinten Eijgenraam.

Direct in het begin van de wedstrijd moest Vorden 1 al een tegenvaller incasseren, want in de 8e minuut kwam DVC’26 op voorsprong: 0-1. Het leek direct daarna in de 10e minuut alweer gelijk te worden, maar een strak schot van Koen Oosterhuis ging maar net naast de paal. Vorden had zich goed ingesteld op de fysiek sterke tegenstander DVC’26. Twee seizoenen geleden zaten beide ploegen ook al bij elkaar in de 2e klas en toen won Vorden beide wedstrijden met 1-0 en was het voetballend ook gewoon sterker als de Didamse tegenstrever. Afgelopen seizoen heeft de ploeg uit de Liemers zich echter versterkt en zijn er een aantal goede, sterke en opvallende spelers naar de rood-zwarte ploeg gekomen, waaronder topscorer Wesley Mortier die Vorden nog kent uit de jaren dat hij bij WAVV in Wageningen in de 2e klas bij Vorden in speelde. DVC’26 is niet alleen qua namen veranderd, maar ook qua spelstijl en dat had vorig seizoen direct al positieve gevolgen want zij streden tot de laatste dag samen met Grol om het kampioenschap van de 2e klasse G. Grol ging er echter met de titel vandoor en ook in de nacompetitie wist DVC’26 niet de winst te behalen, waardoor het ook dit seizoen weer in de 2e klas uit komt. Maar ook de start van dit seizoen was direct weer goed en met 7 punten uit 3 wedstrijden waren zij tot aan vandaag de koploper in de enig overgebleven 2e klasse van de afdeling Oost.

De ruststand was ook 1-0 in het voordeel van de thuisclub en er werd dus niet meer gescoord tijdens de eerste 45 minuten,  maar in de 2e helft zou het verloop van de wedstrijd een hele andere wending krijgen. Direct na aanvang van de 2e helft was het Vorden dat het net wist te vinden, want een afgeslagen inzet van Vorden in het zestienmeter gebied rolde precies voor de voeten van de goed mee gelopen Jurre Heij en hij scoorde beheerst zijn eerste doelpunt in dienst van het 1e elftal. Jurre Heij (20) is twee seizoenen geleden over gekomen van de JO19-1 en speelde in zijn eerste jaar in de senioren (2021-2022) in het 2e elftal, waarmee hij niet alleen kampioen werd, maar ook nog eens de topsorers-titel wist te veroveren. Vorig seizoen (2022-2023) veroverde Jurre een plek in de 1e selectie en dit seizoen is hij zelfs een vaste kracht geworden in de hoofdmacht van Vorden en hij bekroonde deze opmars dus met zijn eerste doelpunt in het 1e elftal.

Maar deze 2e helft ging in de eerste 25 minuten volledig op en neer en Vorden kon dit keer nog geen 5 minuten genieten van de gelijkmaker, want DVC’26 sloeg direct weer toe en bracht de stand in de 52e minuut op 2-1. Nu was het wederom de beurt aan Vorden en in de 60e minuut was het Gijs van der Veen, die goed zijn lichaam gebruikte, nadat hij schuin voor het doel met een prima loopactie aan de bal was gekomen. Hij creëerde dus voor zichzelf een schotpoging en deze verdween keurig in het doel van DVC’26 en daarmee was de  stand weer gelijk: 2-2. Voor spits Gijs van der Veen was het zijn 2e doelpunt voor Vorden 1 in dit seizoen en zijn totaal bracht hij nu op 28 doelpunten na 10 seizoenen 1e elftal. Gijs heeft door de uitstekende slotwedstrijden vorig seizoen het hoogste totaalaantal van 8 doelpunten per seizoen voor hem zelf behaald en hij is voornemens om dat dit seizoen nog weer te verbeteren. Met zijn tweede doelpunt in vier wedstrijden is hij op de goede weg en ligt hij keurig op schema!

Nog was het doldwaze kwartiertje in de 2e helft niet ten einde, want nu was het de spits van DVC’26 die toesloeg, want in de 62e minuut scoorde Wesley Mortier zijn 4e doelpunt van het seizoen en alweer zijn 202e (!) uit zijn gehele carrière van 17 (!) seizoenen. Maar ook nu liet Vorden zich niet kennen, want in de 65e minuut was het Niels Rondeel die uit een cornerbal achterin het zestienmeter gebied de diepe bal met een prima dropkick met links op het doel schoot. De stand werd door dit doelpunt van de linksbenige en deze wedstrijd als linksback opgestelde Niels Rondeel dus weer gelijk en zowel de uit- als thuissupporters konden op dat moment, met nog 25 minuten te spelen, geen zinnig woord zeggen over het verdere verloop en de eventuele eindstand.

Toch viel de doelpuntenproductie van beide kanten stil na dit laatste doelpunt van Niels (alweer zijn 8e in totaal van 5 seizoenen), waarbij qua spelbeeld en initiatief wellicht Vorden nog het meeste aanspraak had op de overwinning of in ieder geval een vierde doelpunt. Toen de scheidsrechter echter af floot, was er toch tevredenheid bij de spelers en staf van de geel-zwarten:  ‘Als je een punt pakt tegen de koploper mag je blij zijn, vooral omdat we tot drie keer terugkwamen na een achterstand. Ik ben trots op de energie die we erin legden. Dat zou de standaard voor elke wedstrijd moeten zijn’, aldus hoofdtrainer Klaas Vermeulen.