Niet te warm en niet te koud, dus een heerlijk weertje om lekker te voetballen en we hadden er zin in. Onze tegenstander bezette voorafgaand de 2e plek (37-17) en wij de 3e plek (36-18). Dus een spannend treffen moest het zeker gaan worden. En een echte strijd om de 2e plek voor de eindstand op de ranglijst. Wij moeten dus beide wedstrijden winnen van Activia om deze 2e plek te veroveren. Bij een gelijkspel of verlies worden we sowieso afhankelijk van Activia want die hebben dan nog een wedstrijd tegen CCW tegoed. Maar goed, zoals gezegd, eerst zelf 2x winnen. We begonnen zelf goed aan de wedstrijd waar Esther direct even het goede voorbeeld gaf door 3x achter elkaar een duel met veel inzet te winnen en hiermee balbezit te veroveren was dit een mooie aanzet voor de rest om te volgen. Vooraf is het altijd lastig in te schatten omdat we nog niet tegen Activia hebben gespeeld en dus nog voor ons onbekend was, wat dan het werkelijke niveau is en waar hun sterke en zwakkere punten zitten. Maar door zelf volle bak vooruit te spelen en ze flink onder druk te zetten namen wij 100% het initiatief en kon Activia niet anders dan alleen tegenhouden en veelal de bal maar weg te schieten zonder doel. Wijzelf daarentegen kwamen met veel mooie aanvallen, passes, acties en combinaties steeds korter bij hun doelgebied en steeds gevaarlijker werden we hiermee. in de 10e minuut was het dan ook raak, na een soort scrimmage kwam de bal voor de voeten van Sam terecht die keurig het overzicht behield en de bal 2 meter teruglegde voor Maree die de bal zo éénvoudig het doel in kon werken. Hierna hebben we lekker door gevoetbald met een goede controle achterin waar Joanne echt goed speelde en ook op het middenveld behielden we een goede controle met Mette, Amber, Esther en Sam die alle 2e ballen opvingen en dus speelden we lekker voor de 2-0 zonder bang zijn te hoeven zijn voor een tegentreffer. Dit resulteerde in een schitterende 1e helft waarbij iedereen echt goed speelde en voor elkaar bleven knokken en met hierbij ook nog eens een goed positiespel, kwamen we constant met dreiging bij hun doelgebied. na een goed schot van Dione in de verre hoek kon de keepster deze bal net niet klem pakken en is daar Lynn als de kippen bij om dit karwei af te maken en dus de 2-0 een feit was. Dit beviel zo goed dat deze combinatie van Dione en Lynn nogmaals herhaald werd en kon Lynn op deze manier de stand ook nog op 3-0 zetten. deze 3-0 was echter met een vooraf prachtige steekpass van Maree op Dione die uit de draai Dione bediende. In de rust natuurlijk wat wissels doorgevoerd want ja, iedereen wil graag spelen natuurlijk. Deze wissels zorgen altijd even voor wat onrust en moeten we weer even aan elkaar wennen. Maar zonder dat we het niveau van de 1e helft nog haalden kwamen we niet meer in de problemen. Zeker nadat Ilse in haar korte optreden een mooie simpele breedtepass tussen 2 speelsters van Activia door speelde naar Vera en die weer op haar beurt een mooie steekpass op Maree gaf en Maree zo de 4-0 maakte in de 54e minuut. We hebben dit goed uitgespeeld en op de eretreffer na van Activia was het een duidelijke en lekkere overwinning. Nu komende donderdag weer opnieuw de mouwen opstropen en dan zit ons seizoen erop. en kunnen we hoe dan ook nu al terugkijken op (bijzonder nog door Corona) een geslaagd seizoen waarbij we veel progressie hebben gemaakt en we graag volgend jaar een poging gaan doen om kampioen te worden in dezelfde klasse. Volgend jaar krijgen we een andere situatie krijgen doordat er een 2e damesteam bij komt, en dan moet dit zeker tot de mogelijkheden behoren mits we samen met dames 2 een echt team kunnen worden en iedereen voor elkaar wil knokken, werken en elkaar het ook gunnen zoals dat bij een echt team en een vereniging hoort te zijn. We gaan dit meemaken en beleven en ik heb hier alle vertrouwen in dat dit goed komt!!