Vorden, 3 september 2017 – In een onderhoudende wedstrijd, waarbij beide ploegen trouwens in de eindfase van de aanvallen niet op het gebruikelijke niveau acteerden, heeft Vorden vanavond verdienstelijk gelijk gespeeld tegen RKZVC, de kampioen van de 2e klasse I en promovendus in de 1e klas. Beide ploegen hadden weliswaar enkele sterkhouders (Storkhorst, Jurjus, Schutten versus Böhmer, van der Veen en klein Kranenberg) niet in de basisopstelling staan, maar al met al werd het wel een wedstrijd waarbij tot het uiterste gegaan werd om de volle drie punten te pakken. In de andere poulewedstrijd tussen FC Zutphen en Bon. Boys werd het een overwinning van de promovendus uit de 3e klas uit Haaksbergen en zij zijn dan ook na de eerste speelronde de koploper van deze poule.

De eerste helft was weliswaar qua positiespel en spelaandeel nagenoeg in evenwicht en de weliswaar schaarse maar wel beste doelkansen waren toch voor Vorden. De afgekeurde treffer van Ate Barendsen na een prima steekbal van Bas Abbink leek de verdiende voorsprong op  te leveren voor de thuisploeg, maar de treffer werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Het was naast een kopbal (slimme ketser met het hoofd om keeper Keegstra te verschalken) van Koen Oosterhuis de enige echte mogelijkheid om op voorsprong te komen. In de eerste helft van deze aantrekkelijke wedstrijd,  lag het tempo weliswaar behoorlijk hoog, maar bij beide ploegen liet de een na laatste pass van de aanval veelal te wensen over omdat de ijver en het opportunisme het in deze gevallen vaak won van de precisie en brille. In deze fase moest Vorden trouwens na 10 minuten al een flinke domper verwerken toen de 2o jarige Siebren Bijenhof met een verdraaide knie het speelveld moest verlaten voor de vanuit de A-junioren overgekomen Guido Beernink.

In de tweede helft was het ruim een kwartier lang RKZVC wat de klok sloeg. Met het bekende concept, waarbij de ploeg vanuit de verdediging vliegensvlug de voorwaartsen met prachtige strakke crosspasses in stelling brengt, kwam er flink druk te staan op de achterhoede van Vorden en in deze fase lieten de wit-groenen zien waarom zij op dit moment de te kloppen ploeg zijn in het amateurvoetbal van Oost-Nederland. Met enorm veel beweging bij de drie voorwaartsen en direct, altijd naar voren gericht aanvalsspel kwam de ploeg van trainer Laurens Knippenborg steeds weer dreigend richting het 16 metergebied van Vorden. De thuisploeg liet echter ook in deze fase van de wedstrijd zien dat het qua verdediging, met Koen Oosterhuis als extra slot op de deur op het middenveld, ook tegen de best aanvallende ploeg uit de 2e (en wellicht ook 1e …) klasse zicht prima staande houdt. Na een minuut of twintig kwam de wedstrijd wederom in evenwicht en vanaf dat moment kreeg het middenveld van Vorden met Oosterhuis, Abbink (B) en Beernink weer meer vat op de wedstrijd. Het was vooral knap van Vorden dat ook na de noodzakelijke wissels (Jeff Böhmer en Sven Mulder voor Bas Abbink en Stefan Eggink) zij de wedstrijd in evenwicht bleven houden en er voor de thuisploeg net zoveel winstkansen waren als voor de debutant in de 1e klas. Zo kwam Jeff Böhmer in de 82e minuut met een goede loopactie goed door aan de rechterkant van het 16-metergebied maar zijn gevaarlijke lage schot ging net voorlangs. Vlak daarvoor sneed RKZVC in de 79e minuut één keer gevaarlijk door de verdediging van Vorden en werd de trekbal vanaf de achterlijn door de instormende te Winkel in kansrijke positie voorlangs geschoten. In de allerlaatste minuut leek RKZVC toch nog met de volle buit terug naar Zieuwent te gaan toen in een razendsnelle counter Jens Schutten schuin in de 16 alleen voor de keeper kwam. Zijn schot met rechts werd ternauwernood door keeper Verstege getoucheerd en ook de aansluitende cornerbal werd door de keeper van Vorden 1 vakkundig weg gestompt. Daarna floot de prima acterende scheidsrechter Michelbrink voor het einde van de wedstrijd en konden beide ploegen leven met de 0-0. Een verdienstelijke prestatie van Vorden, helemaal als je bedenkt dat RKZVC in de afgelopen 14 maanden maar twee keer eerder niet tot scoren kwam en dat was bij het 0-1 verlies tegen Varsseveld in december 2016 en tijdens de oefenwedstrijd tegen topklasser HSC’21, twee weken geleden.

De opstelling van Vorden was als volgt:

Verstege – Stokman, Kortstee, Eggink (C) (75.Mulder), Abbink, Sam – Oosterhuis, Abbink (Bas) (75.Böhmer), Bijenhof (12.Beernink) – Barendsen, Hiddink, Horstman