wim kuijperselectie team

Vorden 22 augustus 2015 – Op het 25e en laatste Wim Kuijpertoernooi heeft de vordenselectie, met de laagste gemiddelde leeftijd van de laatste jaren, een prima prestatie geleverd door in de eerste wedstrijd tegen PSV, waarbij er zelfs winstkansen waren, met 0-0 gelijk spelen. Tijdens de tweede wedstrijd kwam Vorden onder leiding van de trainers Wilbert Grotenhuys en Peter Jansen via een prachtige vrije trap zelfs nog op 1-1, maar moest het uiteindelijk haar meerdere erkennen in Arsenal en verloor het met 2-1. 

De toernooileiding heeft reeds vele jaren geleden afgesproken, mede op verzoek van de vele deelnemers, dat de vordenselectie mag bestaan uit 2e jaars C-spelers. Zodoende krijgen de BVO’s met hun D-team nog een acceptabele tegenstand en is er in 40 minuten toch sprake van een redelijke strijd. Natuurlijk kwam er desondanks in al die jaren toch vaak flinke uitslagen op het scorebord te staan, al hebben de vordenteams ieder jaar wel een piekmoment gehad in het weekend en kwam er vaak één goede score uit rollen. Toch liep het aantal doelpunten tegen over het gehele weekend altijd wel richting de 25 en vandaar dat de eerste twee uitslagen van het vorden team dit jaar erg op vallen. Niet alleen dat het slechts 1 doelpunt tegen heeft gekregen tegen Arsenal en PSV, maar vooral de wijze waarop het gebeurde dwong veel bewondering en respect af.  Wanneer je dan beseft dat er maar liefst 9 1e jaars C-spelers in deze selectie zitten dan zijn het helemaal opvallende uitslagen.

In de wedstrijd tegen PSV was het direct Vorden dat druk vooruit zette en met fris en aanvallend voetbal de tegenstander op joeg. Het resulteerde direct in een goede mogelijkheid van Chico Lindenschot die daarna ook in de rebound net te hoog schoot. PSV kwam langzaam maar zeker onder de druk uit en dat gebeurde vooral vaak via de linkshalf (nr. 12) die handig wegdraaide en constant om de bal vroeg en met slimme lichaamsbewegingen zichzelf en daardoor ook het team steeds ruimte verschafte. Jurre Heij had in de 10e minuut nog een overtreding nodig door hem licht aan het shirtje te trekken, maar gaande weg de wedstrijd wist hij de angel uit het spel van PSV te halen. Vorden bleef druk vooruit zetten en kon daardoor steeds rond de middenlijn in balbezit te komen en daarna direct de actie vooruit maken. Het was vooral knap om te zien dat met 1e jaars spelers als Dion Besselink, Nick Ziggers, Milo van de Pol, Jim Reintjes, Werner Rondeel, Bart Jansen, Lars van Veen,  Jurre Heij en Chico Lindenschot, Vorden ook bij balverlies enorm veel inzet toonde en snel schakelde en durfde door te verdedigen door ‘mannetjes los te laten’ zodat er toch weer druk op de bal gehouden werd.

In de tweede helft bleef de strijd in evenwicht en kreeg PSV een aantal prima mogelijkheden maar was het keeper Esli Lindenschot die Vorden een aantal keren met katachtige reddingen op de been hield. De beste kans was voor Vorden toen 5 minuten voor tijd Wietze Smid een prima pass gaf aan Jurre Heij. Deze schoot van ongeveer 20 meter de bal direct op doel en de keeper kon deze inzet keren.

bart jansen vorden psv

In de tweede wedstrijd in poule ‘Omroep Gelderland’ was de absolute blikvanger van het toernooi, Arsenal uit Londen, de tegenstander. Deze ploeg werd door Vorden bestreden middels een andere opstelling en zodoende kreeg vooral de achterhoede een ander gezicht met o.a. Mike Verstege als rechtsback. Op het middenveld was de broer van Lars, Koen van Veen, in het veld gekomen samen met Jari Eggink en Pelle Hoppen. Al met al dus een gewijzigde opstelling op 7 plaatsen, waarbij tenslotte Kasper Weenk onder de lat stond en laatste ‘vrouw’ Dagmar Voerman jammer genoeg met een knieblessure in de wedstrijd tegen PSV nu verstek moest laten gaan. Arsenal was een maatje te groot en kon duidelijk meer vuist maken tegen Vorden als PSV dat kon. Toch werd Vorden deze wedstrijd niet helemaal blind getikt, al waren de combinaties van de londenaren vaak oogverblindend en moest Kasper Weenk met behulp van Mike Verstegen en Wietze Smid regelmatig redding brengen. Vorden kwam na een fraai steekballetje toch met 1-0 achter, maar in de 12e minuut zorgde Pelle Hoppen voor het hoogtepunt van deze middag bij de geel-zwarten. Na een onterecht gegeven vrije trap, waarbij de uitstekende scheidsrechter de situatie dit maal verkeerd inschatte doordat hij een eerste duwfout van Vorden over het hoofd zag, ging Pelle op ongeveer 25 meter achter de bal staan. Met een geweldige streep schoot hij met links de bal boven in de touwen en stond het Sportpark even op z’n kop. De laatste 5 minuten en de eerste 10 minuten van de 2e helft kon Vorden niet meer vooruit voetballen en bleef  het constant verdedigen en kreeg het de bal ook niet meer weg uit de achterhoede. Met kunst en vliegwerk bleef het echter 1-1 en kon Mike Verstege nog een keer op de lijn redding brengen door met een sliding de bal weg te werken. De 1-2 kon niet uitblijven en Arsenal zette dan deze stand ook op het scorebord. Vorden kreeg het moeilijk en moest ook een aantal keren wisselen doordat een aantal spelers er flink doorheen zaten. Toch kreeg juist in deze slotfase Vorden weer meer grip op de wedstrijd en met de ingevallen Jim Reintjes, Jochem Besselink en Jurre Heij kon ineens aan de linkerkant weer druk vooruit gezet worden. Vorden kreeg zowaar de bal weer op de helft van Arsenal en kon daar de laatste 5 minuten een aanal keren gevaarlijk worden. Een echte doelkans bleef uit, maar ondanks het klasseverschil, de terechte uitslag en dus het 1e verlies deze dag op het WKT, konden de 18 spelers met opgeheven hoofd het strijdperk verlaten.

pelle vorden arsenal

 

Vorden staat er goed op en wie weet kan het morgen tegen AZ en KRC Genk wederom een goed figuur slaan. Het positiespel, het samenspel, de timing en het druk vooruit zetten, maar ook in de omschakeling ‘vuile meters’ willen maken om zodoende ook zo snel mogelijk weer druk te zetten op de bal, zijn de belangrijkste kenmerken van dit vordense team. Wie weet komt dit morgen zelfs tegen profclubs wederom naar voren en kan het vordenteam op het laatste Wim Kuijpertoernooi de beste prestatie van de ‘geel-zwarten’ in de 25-jarige historie verbeteren. In 2006 werd het team, met o.a. Rob Knoef, Mike van Lingen, Frank Hiddink , Roy Eulink en Merel van Kessel voor de enigste keer 4e in de poule en versloeg het in de laatste wedstrijd op het 3e veld Middlesborough in de finale om de 7e en 8e plaats.

kuijper 2004 -2

 

kuijper 2004