Vorden, 7 juni 2017 – Het zal voor de meiden van v.v. Vorden MO17-1 aanstaande zaterdag wel even wennen zijn als bij aanvang van het NK Talententoernooi het Wilhelmus over het Sportpark in Steenwijk klinkt. Het is namelijk zo dat bij alle finaledagen van het NK Talentoernooi de openingsceremonie wordt opgeluisterd met het volkslied. Dit is één van de kenmerken van het ook wel ‘3e grote toernooi, naast de competitie en de beker voor het jeugdvoetbal in Nederland’ genoemd. Een ander typisch kenmerk is dat je je als team voor deze finaledag moet plaatsen via een districtstoernooi in het begin van dit seizoen. Vorden MO17-1 heeft aan het districtstoernooi ‘Oost’ mee gedaan en zich samen met AVW uit Westervoort geplaats voor de finale, het NK voor MO17. Alle andere leeftijdsgroepen zijn inmiddels afgehandeld maar aanstaande zaterdag staat dan als laatste nog de JO13 in Leek op het programma en dus de MO17 in Steenwijk.

Het Voetbal Talenten Toernooi is het ‘open’ Nederlands Kampioenschap voor het alle verenigingen en teams (selectie- en non-selectie teams) in Nederland; 1 van de 3 grote prijzen in het voetbalseizoen naast het competitie-kampioenschap en de KNVB beker. Het landelijke en grote toernooi kenmerkt zich al sinds 2004 door de kernwaarden Gezonde Voeding, Sportiviteit en Teamgeest die tot uiting komen door De Gezonde Voetbalkantine tijdens alle toernooien en het speciale sportiviteitskampioenschap dat op elk toernooi gehouden wordt.

Het VTT staat bekend om zijn strakke en aangename wedstrijdschema’s waarbij teams in principe steeds een half uur rust tussen hun wedstrijden hebben die altijd leerzaam, leuk en spannend zijn. Met de mooiste voetbaldroom die nu binnen bereik ligt van alle jeugdvoetballers van Nederland: Nederlands Kampioen worden!

Het VTT is opgebouwd uit Districtskampioenschappen (DK’s) en Nederlands Kampioenschappen (NK’s). Om mee te doen aan het NK moet je een NK ticket verdienen tijdens het districtskampioenschap van jouw voetbaldistrict (Noord, Oost, West I, West II, Zuid I of Zuid II). Dat kan bij O9, O10 en O11 pupillen door kampioen, vice-kampioen of derde te worden, of door het sportiviteitskampioenschap te winnen! Bij O12 en oudere spelers geldt dat de nummer 3 en de sportiviteitskampioen een kans maken op een NK ticket.

Het VTT opent traditioneel met de openingsceremonie waarop ons volkslied “Het Wilhelmus” wordt afgespeeld: Samen zijn we immers Oranje en hopen we ooit eens wereldkampioen te worden met Nederland.

v.v. Vorden MO17 is dus geplaatst voor deze finaledag en zal samen met nog 15 andere ploegen strijden om de prestigieuze NK titel. De indeling is als volgt: