De maand Mei is aangebroken en dit houdt in dat in de komende 3 weken de diverse competities beslist worden. Wij zullen als webredactie deze week een rondje langs de velden maken en per categorie, dus Senioren, Junioren, Pupillen, 45+/G-team/Mini-F en Meiden/Dames, de tussenstand opmaken en de mogelijkheden per team benoemen. Gisteren werden de resultaten van de senioren besproken en nu zijn de Junioren aan de beurt. De voetbalvereniging Vorden speelt met de JO19-1 in de hoofdklasse, de JO17-1 in de 1e klasse, de JO15-1 in de 6e divisie en met de JO13-1 in de 1e klas. De JO19-2, JO17-2, JO15-2 en JO13-2 spelen in de 4e klas en alle 9 teams spelen na de winterstop in een halve competitie. De JO17-1, JO15-1 en de JO15-2 hebben een top 3 notering te pakken met nog 2 of 3 wedstrijden te gaan en de JO17-1 heeft het zelfs nog in de hand om kampioen te worden. Dit zou helemaal een fraaie prestatie zijn, aangezien het volgende seizoen dan zowel de JO19-1, JO17-1 als de JO15-1 minstens op Hoofdklasse-niveau gaat spelen.

Vorden JO19-1 – Het ‘A1-elftal’ speelt dit seizoen in de Hoofdklasse en na de eerste competitiehelft (najaar) speelt het ook in de nieuwe voorjaarscompetitie een rol als middenmoter. Verliezen tegen de bovenste  ploegen zoals FC Zutphen en Helios, maar winnen van de onderste zoals VIOD en Neede. Een opmerkelijke overwinning tegen mede-koploper Concordia Wehl wordt weer opgevolgd met een verlies tegen mede-middenmoter SDOUC. Al met al speelt het team dit seizoen een keurige rol in deze Hoofdklasse, waarbij het wellicht in de laatste twee speelronden nog een resultaat kan pakken op directe concurrenten waardoor zelfs de 5e plaats nog mogelijk is.

Voden JO19-2 – Het elftal van de trainers Bas Wullink en Andre Garritsen heeft afgelopen zaterdag een prima overwinning behaald op HSC’21 JO19-3 en is zodoende  nog  een plaats gestegen op de ranglijst en staat nu op de 10e plek. Het gezellige en onderling goed verbonden elftal kan wellicht nog van hun teamkracht uit gaan en ook tegen GFC en Haaksbergen een overwinning uit het vuur slepen. Al met al is het voor dit elftal met vele 1e jaars JO19 en zelfs enkele tweede jaars JO17 spelers een redelijk tot goed jaar geworden met perspectief voor het nieuwe seizoen.

Vorden JO17-1 – De B1, zoals het team in de vroegere benaming werd genoemd, speelt dit seizoen in de 1e klas en heeft in de voorjaarscompetitie zich van haar beste kant laten zien. Overwinningen op Warnsveldse Boys, VIOD, Basteom, Dinxperlo, ABS JO17-1 en DZC’68 JO17-2 hebben er samen met een gelijkspel tegen AZC JO17-1 voor gezorgd dat zij met nog 2 wedstrijden te spelen bovenaan staan in hun klasse. Het kampioenschap wordt waarschijnlijk op zaterdag 20 mei beslist als Helios uit Deventer de enig overgebleven concurrent verslagen dient te worden. Komende zaterdag is de ploeg van trainer Niels Rondeel vrij, omdat het deze week al ABS had verslagen. Concurrent Helios moet komende zaterdag tegen de nummer 2 AZC en Vorden dus nog tegen Helios en UNO’21 (Reunie e/o) JO17-1. Bij een kampioenschap van de JO17-1 promoveert ook dit jeugdteam het volgende seizoen naar de Hoofdklasse.

Vorden JO17-2 – De JO17-2 traint iedere week met volle inzet en beleving en de beide trainers Dennis Wentink en Rob Enzerink zijn daarover dan ook zeer tevreden op hun spelers. Echter op de zaterdagmiddag lukt het, vooral na de winterstop, niet echt om een resultaat te behalen. Toch zorgde de 1-1 tegen Witkampers voor veel vreugde en plezier bij de jongens en wie weet kan er in de komende drie weken nog een keer gewonnen worden tegen Gorssel JO15-2, HC’03 JO17-1 of Ruurlo JO17-3. Heel veel succes jongens en ga ervoor!

Vorden JO15-1 – De JO15-1 had vorig seizoen al erg goed gepresteerd door na de winterstop in de Hoofdklasse een fraaie 3e plaats te behalen. Dit seizoen verdwenen echter Jim Zelle, Daan Jongbloeds, Dani Schuppers en Twan Vriend naar de JO17 en kwamen daar  Thijs Oldenhave, Gijs Meijer, Luuk de Jonge en Bauke klein Kranenbarg voor in de plaats. Samen met de 9 overgebleven JO15-1 spelers begonnen deze 13 jongens direct al erg goed in de bekercompetitie, waar alleen verloren werd van VIOD en behaalde zij zelfs het kampioenschap in de Hoofdklasse (met o.a. Rigtersbleek, Bon Boys, HSC en Tubantia)  waardoor het promoveerde naar de 6e divisie in de voorjaarscompetitie. In deze landelijke klasse (in heel Nederland zijn er maar 8 6e divisies) moest er ineens aangetreden worden tegen amateur grootmachten zoals De Treffers uit Groesbeek, Orion uit Nijmegen, OJC uit Rosmalen en O.S.S. ’20 uit Oss. Het team onder leiding van trainer Ruud van der Linden en assistent Dion Besselink  doet het echter uitstekend en heeft alleen nog maar verloren van koploper Quick uit Nijmegen en een keer gelijk gespeeld (3-3) tegen Orion. De overige 7 wedstrijden werden allemaal in winst omgezet en ook nog eens met klinkende cijfers. Wanneer het deze jongens lukt om uit de laatste twee wedstrijden (Lochem en O.S.S.) nog twee punten te behalen dan is in ieder geval een 2e plaats zeker. De beste vier nummers twee van alle 8 6e divisies promoveren in de najaarscompetitie van 2023-2024 naar de 5e divisie!

Vorden JO15-2 – De Vorden JO15-2 is na de winterstop gepromoveerd naar de 4e klas en ook hier doen zij het meer dan goed! Met nog een extra wedstrijd ten opzichte van de concurrenten FC Zutphen, Ruurlo en Wolfersveen/Halle speelt de JO15-2 voor een plek in de top-3 van deze competitie. De geel-zwarten onder leiding van Mark Borgonjen, Marnix Schoppers en Reind Krijt sr. moeten zelf nog vier wedstrijden spelen en het zou geweldig zijn wanneer dit team nog een paar mooie wedstrijden speelt en hierin ook nog een resultaat behaald. De jongens hebben een prima seizoen achter de rug en hopelijk zet de vooruitgang nog ff voort!

Vorden JO15-3 – Iedere week is de opkomst op de training erg goed te noemen, altijd is de beleving en plezier ruim voldoende, alleen lukt het maar niet om een keer een wedstrijdje te winnen. In de najaarscompetitie werden vier nederlagen geleden nadat er in de beker ook al vijf keer was verloren. In de huidige voorjaarscompetitie is er een klasse lager (6e) ingedeeld en wat een geweldige zaterdag beleerden de jongens en meiden van de trainers Mario Horstink , Michael Hulleman en Kai Hofs toen er op zaterdag 22 april zowaar een punt werd gepakt door 1-1 te spelen tegen SDOUC e/o JO15-4. De laatste drie wedstrijden dient er aangetreden te worden tegen Rijnland, Trias en AZSV en aangezien deze drie ploegen precies boven hun staan (op de 9e, 10e en 11e plek) moedigen we dit team aan om volledig  voor hun eerste winstpartij te gaan. Veel succes en plezier JO15-3, de dag dat jullie gaat winnen komt telkens dichterbij!!

JO13-1 – De JO13-1 had een pittige najaarscompetitie in de 1e klas en toen bleek dat er maar liefst vier ploegen waren gedegradeerd uit de Hoofdklasse en bij Vorden in de voorjaarscompetitie in kwamen te spelen, waren de verwachtingen niet eens zo hoog gespannen. Maar het team speelt na de winterstop heel behoorlijk en behaalt zowel qua spel als aantal punten een ruime voldoende. Het staat nu op de 5e plaats en speelt nog drie wedstrijden tegen AZC, Ruurlo en DZC’68 JO13-2 en deze ploegen staan allen onder hun. Het zou, na de prima wedstrijd deze week tegen koploper FC Zutphen (6-4 verlies) een hele mooi afsluiting van dit seizoen zijn wanneer het lukt om nog goede resultaten te behalen in deze drie afsluitende wedstrijden.

JO13-2 – De JO13-2 speelt net als de JO19-2, JO17-2, en de JO15-2 in de 4e klas en ook zij doen het meer dan goed met een keurige 5e plaats. Het is jammer dat afgelopen week de inhaalwedstrjid tegen DZC’68 JO13-6 verloren ging, maar met nog twee wedstrijden  tegen Eefde JO13-1 en Dieren JO13-2 kan er wellicht nog een plaatsje gestegen worden en mag ook dit team tevreden terug kijken naar dit seizoen, waarin zij het succesvol op moesten nemen tegen JO13-1 teams van Warnsveldse Boys, HC’03, Eefde en Doetinchem.