Vorden JO15-1 speelt dit seizoen in de Achterhoek Cup in een poule met AZSV, RKZVC en Sp. Westervoort JO15-1 en had de eerste twee wedstrijden gewonnen, namelijk tegen AZSV met 2-0  en RKZVC met 1-9. Gisterenavond speelde de JO15-1 haar derde poulewedstrijd en tegenstander Sp. Westervoort had alleen nog maar tegen RKZVC gespeeld en met 5-1 gewonnen. Het werd een aantrekkelijke wedstrijd met maar liefst 8 doelpunten en een 4-4 eindstand, waardoor de laatste poulewedstrijd tussen Westervoort en AZSV bepalend zal zijn voor de eindstand in de poule. Vorden heeft nu 7 punten en een doelsaldo van +9, AZSV kan bij winst op 6 punten komen en Westervoort bij winst ook op 7 punten. Westervoort zal echter met 6 doelpunten verschil moeten winnen van AZSV om de 1e plaats van Vorden over te nemen. Volgende week woensdag weten we meer!

  

Het was een heerlijke avondwedstrijd met kunstlicht, vochtig en zwaar natuurgrasveld en veel ouders, supporters en spelers van andere teams die klaar waren met trainen om de wedstrijd te bekijken. Westervoort speelt net als Vorden ook in de 1e klas, alleen zitten zij samen met AZSV in de Achterhoekse klasse met o.a. ZZC’20, vv Dieren, Varsseveld, Concordia Wehl en OBW JO15-1. Vorden heeft in de beker, competitie en Achterhoek Cup nu 9 wedstrijden gewonnen, 1 keer gelijk gespeeld en 1 keer verloren en tegenstander Westervoort bleek direct in de wedstrijd een gelijkwaardige en dus pittige tegenstander. Er ontstond een fraai schouwspel waarbij Vorden niet echt in haar vertrouwde en goede aanvalsspel kwam, doordat telkens de voorlaatste pass niet zuiver en dus niet goed genoeg was. Vorden was wel de licht overheersende partij en speelde met haar verdediging veelal tegen de middenlijn aan en creërde ondanks het bij vlagen onrustige en onnauwkeurige aanvalsspel toch een aantal goede kansen, waarvan uiteindelijk alleen Jim Zelle er ééntje van benutte: 1-0. Westervoort daarentegen liet een aantal keren zien dat het in de tegenaanval heel snel en direct diepte zocht en ondanks dat de verdediging van Vorden deze 3-4 momenten keurig pareerden, werd het in de 25e minuut toch 1-1 doordat de spits vrije doortocht kreeg richting keeper Dani Schuppers na een struikelpartij in het centrum van v.v. Vorden. In de 30e minuut kwam Vorden zelfs op achterstand, toen Westervoort met een prachtige vrije trap van 20 meter de stand op 1-2 bracht.

In de 2e helft was het Vorden dat direct het initiatief nam, waardoor er niet of nauwelijks acties waren te ontdekken voor keeper Dani Schuppers. Vooral op het middenveld werd er veelvuldig duels uitgevochten en kwam vooral mid-mid Mees Enzerink vaak als  winnaar uit de strijd, ook al was zijn tegenstander telkens ook sterk aanwezig op dat stuk van het veld. Met passes van Mees op Jim en Guus werd er telkens geprobeerd om de voorhoede aan het werk te zetten, maar de echte fraaie en soepele aanvallen zoals wij dat gewend zijn van Vorden JO15-1 kwamen er deze avond niet echt uit. Neemt niet weg dat er nog steeds goede doelpogingen waren te ontdekken, maar fraaie schoten uit de tweede lijn gingen twee keer maar net naast en ook een vrije trap van Mees ging net langs de verkeerde kant van de paal. Inmiddels had Westervoort na een 20 minuten in de 2e helft de weg naar voren gevonden en kwamen met een prima counter alleen op de keeper af en zij benutte de kans wel en brachten de stand op 1-3. Nog geen vijf minuten later glipte er weer een spits door de verdediging en met een hoog schot in het doel verschalkte deze blauw-witte speler onze keeper Dani met een fraaie treffer : 1-4.

Vorden had nog 12 minuten op de klok staan en ging nu met alle kracht naar voren en gelukkig werd al snel de aansluitingstreffer gemaakt door Joran en zodoende was het de laatste 10 minuten van de wedstrijd éénrichtingsverkeer met vele doelmomenten van Vorden. De 3-4 kwam in de 31e minuut door Mees tot stand en in de voorlaatste minuut, toen een speler van Westervoort voor 10 minuten uit het veld werd gestuurd, kopte Twan Vriend een vrije trap keurig bij de 2e paal binnen en was de gelijke stand 4-4 bereikt.

Een echte ‘cupwedstrijd’, waarbij op de één of andere manier toch net een andere dynamiek ontstaat als bij een competitiewedstrijd en dat is voor de ontwikkeling van deze jeugdspelers een prima testcase. Vorden en Westervoort maakten er een fraaie wedstrijd van, waarbij Vorden weliswaar wel iets meer spelaandeel had, maar toch op vele posities op het veld haar gelijke moest erkennen aan tegenstander Westervoort. Uiteindelijk een verdiende en goede uitslag en voor Vorden met 7 uit 3 een prima resultaat in deze poule van de Achterhoek Cup.