Afgelopen donderdagavond moest Vorden 2 de afgelaste wedstrijd tegen Voorwaarts Twello 4 in halen. De ploeg van trainer Luc Feukkink had na de gewonnen wedstrijd tegen Grol 3 afgelopen zondag 12 wedstrijden gespeeld, terwijl er ook al ploegen zijn wie 14 duels achter hun naam hebben staan. Aangezien Voorwaarts Twello twee zondagen achter elkaar (waaronder de wedstrijd tegen Vorden 2) haar wedstrijd had afgelast, moesten de oranjehemden nu voor de tweede keer op een donderdagavond in actie komen. Het werd een spannende en onderhoudende wedstrijd, waarbij Vorden 2 niet haar vorm van afgelopen zondag (7-0 winst op de nummer 2 Grol 3) ten toon spreidde, maar uiteindelijk wel met een verdiende 1-0 overwinning weer drie punten bij kon schrijven. Het 2e elftal van v.v. Vorden heeft nu in de res. 3e klas reeds 9 (!) wedstrijden achter elkaar gewonnen, nadat de start van de competitie met 1 punt uit 4 wedstrijden zo beroerd begon. Dit (paas)weekend is het 2e elftal vrij en daarna komen de geel-zwarten nog 7 zondagen achter elkaar in actie.


Vorden 2 heeft haar selectie van 15 spelers nagenoeg compleet want alleen Jorick Benjamins is nog niet volledig hersteld van zijn blessure. Tegenstander Voorwaarts Twello heeft een moeilijke maand periode achter de rug met veel bezettingsproblemen, maar deze donderdagavond kon het zelfs vier wisselspelers mee nemen naar Vorden, waarvan er één zelfs het joggingpak niet uit heeft hoeven te doen. De ervaren ploeg met veel oud 1e elftalspelers en oud profspeler Coen Zwollo in haar gelederen lieten op het kunstgrasveld van Vorden zien dat zij het spelletje nog prima konden spelen. Uitstekende inspeelpasses, prima veldspel, keurige combinaties en constant een man meer situatie creëren via goed positiespel, waren de kenmerken afgelopen donderdagavond bij de nummer 8 in deze klasse. Vorden 2 had dan ook moeite om constant druk op deze ploeg te houden en het initiatief te nemen in deze wedstrijd en speelde op de momenten dat het in balbezit kwam te vaak onrustig en te gehaast naar voren. Toch waren de beste kansen wel voor de vordense equipe en na een half uur was Werner Rondeel het dichtste bij de openingstreffer, toen hij alleen op het doel van Voorwaarts af kwam. Maar hij werd door de uitstekende keeper (zowel met de mond als met de handen) net teveel naar de buitenkant gedwongen en probeerde met een sliding nog een poging te doen om de bal binnen te schieten, maar deze verdween langs de verkeerde kant van de paal. De tweede grote kans voor Vorden om op 1-0 te komen kwam na een vrije trap vanaf de linkerkant en een keurig terug gekopte bal door Stefan Eggink, maar de inzet vanaf de vijf-meter lijn kon niet verzilverd worden. Ook Voorwaarts liet zich een aantal keren gelden, maar hierbij moet gezegd worden dat de sterk keepende Tomas Oonk (18 jaar  en vervanger van de geblesseerde keeper Esli Lindenschot) iedere gevaarlijke lijkende situatie uitstekend pareerde. Sowieso speelde de achterhoede van Vorden 2 een zeer solide en betrouwbare wedstrijd, want zowel de beide backs Gijs Bruinsma en Jesse Barendsen als het centrale duo Ties Wentink en routinier Stefan Eggink behaalden allemaal een ruime voldoende.

Na de rust bleef in het eerste kwartier het spelbeeld hetzelfde als in de 1e helft, namelijk een keurig verzorgd spelend Voorwaarts dat in balbezit steeds maar weer op de helft van Vorden probeerde te komen en Vorden dat na een interceptie te gehaast en te snel de voorhoede wilde bereiken. Maar de zeer irritant gedrag vertonende uitploeg had natuurlijk één nadeel en dat was het gebrek aan pure snelheid en uithoudingsvermogen en het daardoor zeer kwetsbaar zijn bij omschakelingen. Vorden 2 speelde hier uitstekend op in en na zo’n uur spelen werd het een constant spervuur van counters, snelle omschakelingen, diepgaande spelers en veel kansen ….. opgelegde kansen. Eerst kwam Jurre Heij vanaf het middenveld opgestoomd en nadat hij drie spelers zijn hielen had laten zien, schoot hij vanaf de 16 meterlijn alleen voor de keeper rakelings naast. Toen had Werner Rondeel twee uitgespeelde kansen en vooral die keer dat Daan Horstman de rappe buitenspeler alleen voor de keeper zette, had Werner vanaf 10 meter de 1-0 op zijn schoen. Maar ook Daan Horstman kreeg het, ondanks drie identieke acties door als linksbuiten naar binnen te snijden en dan vanaf 16 meter uit te halen, niet voor elkaar om die hatelijke nul van het scorebord te halen. Wat het 2e elftal ook goed deed was de aansluiting vanaf het middenveld, waardoor met snelle aanvallende acties via de zijkanten constant ook Bart Jansen en/of de opvallend sterk spelende Kevin Vliem aansloten en in het 16-metergebied terecht kwamen. Echter waren deze pogingen van Bart, waarbij twee keer het vangnet op de proef werd gesteld,  ook niet voldoende voor de 1-0. Deze score kwam uiteindelijk, tot opluchting van alles en iedereen in het geel-zwarte kamp, toch tot stand, want in de 75e minuut was het Werner Rondeel die weer eens zijn tegenstander te snel af was, de bal net in kon houden en met een strakke voorzet Jurre Heij in stelling bracht. De 19-jarige topscorer van het 2e elftal was tussen drie verdedigers het meest attent en verlengde de voorzet keurig in de verre hoek : 1-0.

Ook in het laatste kwartier waren de beste kansen voor Vorden 2, maar aangezien het verschil maar één doelpunt bleef, hield iedereen toch haar adem in op de moment dat Voorwaarts nog weer eens naar voren ging. Vooral met een aantal corners en vrije trappen vanaf de zijkant (waarbij er terecht nog een aantal gele kaarten aan Vorden 2 werden uitgedeeld door de scheidsrechter met zijn respectabele leeftijd) werd het nog een aantal keren flink benauwd voor de ploeg van de afscheid nemende Luc Feukkink. Maar net als in de 1e helft stond ook nu Tomas Oonk weer uitstekend te keepen en had maar één keer een stompbal nodig en was voor de rest klemvast en zeker. De invallers Wiebe de Jong, Milo van der Pol en Mike Verstege vielen goed in, zeker gezien het feit dat  in zo’n hectisch laatste kwartier met een 1-0 stand niet eenvoudig is om in het ritme te komen. De ploeg sleepte de overwinning over de streep en kon met veel genoegen ff swipen op voetbal.nl, want in de stand stegen de geel-zwarten van de 3e naar de 1e plaats. Wanneer ook moeizame wedstrijden gewonnen gaan worden, je de meeste wedstrijden hebt gewonnen, de meeste doelpunten (40) voor hebt en de minste doelpunten tegen (16)  dan sta je terecht bovenaan en vandaar dat de huidige koppositie van Vorden 2 met 28 punten uit 13 wedstrijden verdiend te noemen is. De winnaar van de 1e periode is dit (paas)weekend vrij en komen daarna nog 7 zondagen achter elkaar in actie, met op 8 mei de topper tegen directe achtervolger TVO 2.

1 Vorden 2 13 9 1 3 40 16 24 0 28
2 TVO 2 14 8 4 2 35 20 15 0 28
3 Grol 3 14 7 3 4 34 25 9 0 24
4 Markelo 2 14 5 5 4 30 32 -2 0 20
5 VIOS B. 2 13 4 5 4 26 26 0 0 17
6 FC Eibergen 2 13 5 2 6 22 28 -6 0 17
7 RKZVC 3 14 4 3 7 32 32 0 0 15
8 Voorwaarts T 4 13 5 2 6 32 38 -6 3 14
9 Ruurlo 2 13 3 5 5 14 21 -7 0 14
10 VIOD 3 14 3 4 7 25 31 -6 0 13
11 Sp. Neede 2 13 3 2 8 10 31 -21 0 11

 

Klik op de onderstaande foto voor de gehele reportage van Johan Bolink