Vorden, 21 mei 2018 – Vorden 1 heeft gisterenmiddag de belangrijke wedstrijd in en tegen Varsseveld met 1-3 gewonnen. Door doelpunten van Koen Oosterhuis, Ate Barendsen en Frank Hiddink waren het de geel-zwarten die de volle drie punten pakten en zichzelf ineens van de 10e naar de 7e plaats zagen stijgen. Na afloop was er bij alle spelers, begeleidingsstaf en supporters blijdschap en een voldaan gevoel omdat met nog één wedstrijdronde te gaan het elftal zich definitief veilig heeft gespeeld met een plaats in het linker rijtje.

Speelde Vorden 1 de laatste zes seizoenen 90% van de wedstrijden altijd met Verstege, Stokman, Kortstee, Eggink en Abbink (Sam of Bas) als achterhoede, nu in deze belangrijke wedstrijd aan het einde van het 3e seizoen in de 2e klas moest deze linie ineens op drie plaatsen worden gewijzigd. Want naast de geschorste Bart Stokman miste het elftal ook de niet geheel fitte Bas Kortstee in de basis en vandaar dat trainer Michel Feukkink JO19-1 speler Niels Rondeel (18) als linksback had geposteerd.  Sam Abbink speelde op de plek van Bas Kortstee als vrije verdediger en Bas Abbink nam de positie van rechtsback in. Ook op het middenveld werd er gestart met een driemansformatie die voor het eerst op deze wijze als basis startte, want door afwezigheid van Roy Böhmer (werk) en Siebren Bijenhof (geblesseerd) werd er nu gespeeld met Koen Oosterhuis, Sven Mulder en Gijs van der Veen als middenlinie. Voorin tenslotte kon er geen beroep gedaan worden op de geblesseerde Tom klein Kranenbarg en werd er gestart met Frank Hiddink, Daan Horstman en Ate Barendsen.

Vorden 1 begon erg sterk en kwam zelfs in de 2e minuut al op voorsprong toen uit een ingooi de bal ineens voor de voeten van Koen Oosterhuis kwam en deze schoot uit de draai onberispelijk raak. Toch gaf het de ploeg van trainer Michel Feukkink niet de gewenste rust, want de nieuwe achterhoede moest toch ff wennen aan elkaar en zoeken naar de juiste afstemming. In de 5e minuut kwam Varsseveld er aan de linkerkant goed door en een lage voorzet werd door  de geheel vrijstaande spits gemist, maar uiteindelijk bij de tweede paal netjes ingeschoten door de ook geheel vrijstaande rechtsbuiten. Aan de bal was de rust en duidelijkheid wel aanwezig bij de laatste linie van Vorden 1 maar vooral bij het overnemen na het diep- en doorspelen van Varsseveld liet de afstemming te wensen over. Na ongeveer een kwartier, waarin Varsseveld een aantal keren gevaarlijk in het 16-meter was gekomen, kreeg Vorden 1 ook in deze linie wat meer grip op de wedstrijd en ontspon zich een aantrekkelijke en gelijkwaardige wedstrijd. Het niveau en het spelbeeld was een stuk hoger dan tijdens de confrontatie tussen beide ploegen een paar weken geleden in Vorden en dat had ook zeker te maken met de in prima conditie verkerende grasmat in Varsseveld.

Vorden had in Koen Oosterhuis de drijvende kracht op het middenveld en Varsseveld de kleine maar met een perfecte wedstrijd- en traptechniek gezegende nummer 8  Dave Ankersmit. Deze beide middenvelders zetten telkens maar weer de voorhoedes aan het werk en aan beide kanten waren er diverse mogelijkheden maar werd het doel niet gevonden. Aan Vordenzijde kregen Frank Hiddink en Daan Horstman de grootste kansen om de ploeg op voorsprong te zetten. In de 32e minuut reageerde de spits van Vorden prima op een te korte terugspeelbal maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper van Varsseveld en ook in de 36e minuut kwam de doelman als winnaar uit de strijd toen de diep gestuurde Daan Horstman in het 16-metergebied alleen op de sluitpost afkwam maar er slechts een corner aan over hield. In de 43e minuut kwam Vorden dan toch op voorsprong en wederom was het Daan Horstman die aan de linkerkant met een actie tot een voorzet kwam. Deze met rechts getrapte indraaiende voorzet werd uitstekend vanaf een meter of dertien naar de iets naar achteren moeten lopende Ate Barendsen binnen gekopt.

(verslag gaat door onder de foto)

Een opsteker voor Vorden 1 dat de tweede helft dus met een voorsprong kon starten, maar binnen vijf minuten had deze stand ook alweer geheel gewijzigd kunnen worden. Eerst was het Koen Oosterhuis die voor Vorden uit de draai vanaf een meter of drie aan de zijkant van het doel met rechts net naast schoot en nog geen minuut later was het aan de andere kant bijna raak voor Varsseveld maar de scrimmage leverde uiteindelijk niet meer op dan veel ooohh’s en aaahh’s  bij de achter en naast het doel bevindende aanhang van de thuisclub. Deze supporters stonden in de 57e minuut met z’n allen al met de handen in de lucht toen een gevaarlijke lage voorzet vanaf links op 8 meter van het doel verkeerd werd verwerkt door Niels Rondeel en hij de bal keihard tegen Stefan Eggink aanschoot waarna het leder precies voor de voeten van de geheel vrijstaande spits van Varsseveld terecht kwam. Terwijl iedereen al op een doelpunt rekende hield Robin Verstege met een katachtige reactie via zijn rechterbeen het doel schoon. Ook in de rebound daarna kon de hoge bal vanaf 3 meter niet binnen gekopt worden door Varsseveld omdat Stefan Eggink voldoende mee sprong en de inzet uiteindelijk in de handen van Robin terecht kwam. Opluchting alom bij Vorden en teleurstelling bij Varsseveld bij deze al door velen getelde gelijkmaker. Het moment direct na deze situatie was wellicht nog wel het meeste tekent voor deze wedstrijd, want tijdens het zich weer klaar maken voor hervatting van het spel door de keeper van Vorden liep Stefan Eggink even langs Niels Rondeel om hem via een low-five het signaal te geven van ‘kan gebeuren maar niets aan de hand, gewoon door gaan’.

En dat deed deze 18 jarige linksbenige JO19-1 speler dan ook, want terwijl Varsseveld flink ging aanzetten en telkenmale de diepte zocht richting rechtsbuiten Luke Groot Wassink bleef Niels Rondeel uitstekend op de been. Menig maal kwam hij als winnaar uit de strijd in de duels met de handige rechtsbuiten van Varsseveld, maar wat nog veel mooier was dat hij met zijn linkerbeen daarna altijd rustig bleef en keurig de juiste voortzetting koos. Dan weer langs de lijn door met een krulbal diepte te zoeken via Daan en dan weer met een ingehouden inspeelpass de middenman aanspelen om zodoende het spel te kunnen verleggen. Ook in de lucht stond Niels Rondeel zijn mannetje en dat bewees hij in de 60e minuut toen een gevaarlijke voorzet niet door Robin Verstege uit de lucht gehaald kon worden, waarna Niels in duel de bal prima weg kon koppen.

Vorden speelde een prima tweede helft en ook met de 19 jarige in de JO19-1 spelende Luc Smit voor de moe gestreden Sven Mulder (20) op het middenveld bleven de geel-zwarten op de been en op voorsprong en was net iets scherper, iets balvaster en speelde met net iets meer controle dan tegenstrever Varsseveld. Maar in deze knotsgekke competitie waar de verschillen zo gering zijn, blijft 1-2 natuurlijk een gevaarlijke stand en toen in de 83e minuut Varsseveld een vrije trap fraai binnen kopte dacht iedereen dat de gelijkmaker was gescoord, maar op appel van grensrechter Gerrit Wenneker keurde de scheidsrechter zonder overleg te voeren deze treffer af en bleef het 1-2. Uiteindelijk werd het zelfs nog 1-3 en besliste Frank Hiddink de wedstrijd na een prima individuele actie van Koen Oosterhuis waarbij hij de bal nog net binnen hield en terug legde op de voor de negende keer doeltreffende spits van Vorden.