Vorige week won Vorden 1 met 1-0 van de ploeg die vandaag kampioen is geworden, Orion, en was in theorie nog 1 punt verwijderd van klassenbehoud. Vandaag verloor het echter niet alleen met 1-4 van Concordia Wehl, maar zag alle ploegen om hun heen belangrijke winstpartijen behalen. De strijd is onderin dus nog lang niet gestreden want zelfs nummer 7 Union heeft nog 1 puntje nodig. Wel is het nu zeker dat Warnsveldse Boys vanmiddag is gedegradeerd na het verlies tegen DVC, maar Eendracht veroverde ,net als DVC, drie punten en ook de nummer vier van onderen, VIOD uit Doetinchem, won van SDOUC. Nummer 10 Varsseveld behaalde een puntje tegen DCS en dit alles houdt in dat Vorden met drie ploegen op de 8e plaats staat met 31 punten en nog steeds niet veilig is. De situatie is nu als volgt: 7e Union met 32 punten, Vorden, Varsseveld en AZC gedeelde 8e met 31 punten, VIOD 11e met 30 punten, DVC 12e met 29 punten, Eendracht 13e met 28 punten en Warnsveldse Boys 14e en gedegradeerd met 23 punten.

Vorden 1 begon vanmiddag sterk aan de wedstrijd en had eigenlijk in de 7e minuut ook op voorsprong moeten komen. Een harde lage voorzet van de rechterkant was te scherp voor de buitenspel staande en naar de 1e paal lopende Daan Horstman. Maar de bal ging volledig voor hem langs en zodoende kon Frank Hiddink bij de 2e paal beheerst binnen tikken, maar aangezien de grensrecht nog met de vlag omhoog stond (van de 1e ‘doelpoging’ van Daan) werd de treffer afgekeurd en zorgde dit voor teleurgestelde blikken van Vorden richting de grensrechter. Vorden bleef de iets betere ploeg, maar na 20 minuten viel een vreemd stuiterende bal bij een duel tussen Bas Abbink en een voorwaartse speler van Concordia precies op de arm van Bas. Je kunt hem natuurlijk geven als scheidsrechter, omdat de bal tegen de arm aan kwam, maar het was geen slaande beweging en het droge veld gaf de bal tijdens de stuiter op het harde, droge veld  wel een  lastige curve, maar ja …. De speler van Concordia benutte heel koel en knap dit buitenkansje en zette Concordia met een penalty dus op 1-0.

Vorden bleef goed doorgaan met knap positiespel en prima combinatievoetbal op het ‘midden’ waarbij Koen Oosterhuis erg dwingend en goed aanwezig was. De keren dat Concordia Wehl de aanvallers aan het werk kon zetten, was het wel direct ‘Alarmfase I’, maar het leverde niet direct werk op voor keeper Robin Verstege.  Vorden daarentegen kreeg een aantal zeer goede kansen, waarbij een strak schot van Daan Horstman net naast ging en een poging van Tom klein Kranenberg uit de draai tegen de paal aan kwam, waarna de terug stuiterende bal precies in de handen van de keeper kwam. Vorden verdiende eigenlijk de gelijkmaker, maar Concordia liet in de 43e minuut zien hoe je wel effectief met kansen om dient te gaan, want uit een cornerbal van links kreeg Corba een schietkans vanaf de 16 meter en deze verdween keihard hoog in het doel : 2-0.

Na de rust bleef Vorden de meest dwingende ploeg en kon Concordia maar niet in haar eigen spel komen. Zij jagen het liefst af op één  van de aangespeelde backs en willen dan zo snel mogelijk in balbezit komen en direct de ‘open staande’ verdediging met aanvallen bestoken. Vorden speelde zich er echter steeds goed onderuit en dwong Concordia terug op eigen helft en speelden ondanks de negatieve tussenstand een prima wedstrijd. Vooral de aanvallen over de vleugels, waarbij zowel Daan Horstman als Tom klein Kranenberg steeds goede voortzettingen produceerden, zorgden voor veel gevaar en onoverzichtelijke situaties in het 16 metergebied van Concordia Wehl. Maar net als in de 1e helft was er nu ook veel pech bij de voorwaartsen, want zo eindigde een inzet van Tom klein Kranenberg precies op de kruising en werd na het mistasten van de keeper van Concordia een inzet van Vorden van de lijn gehaald. Ook kreeg Vorden nog een prima mogelijkheid toen Koen Oosterhuis vanaf het middenveld met een uitstekende soloactie het 16-metergebied in dribbelde en ook daar nog weer een verdediger verschalkte, maar schuin alleen voor de keeper besloot hij om een trekbal te geven waarna een verdediger van Concordia net kon blokken. Concordia kreeg in de 67e minuut een vrije trap te nemen vanaf de rechterkant en de instormende Corba kopte keihard bij de 1e paal raak en zette de wedstrijd definitief op slot : 3-0. Zo leek het tenminste ware het niet dat Vorden de moed nog niet op gaf en zichzelf beloonde met een terechte penalty, toen Bart Stokman richting de achterlijn flink onderuit werd gehaald. Sam Abbink zorgde voor de koele afronding en bracht de stand op 3-1. Vorden zette alles op alles en drong met de twee uitstekend invallende JO19-1 spelers Bart Jansen en Dion Besselink Concordia helemaal terug op eigen helft. Vele corners, inworpen, scherpe voorzetten van de achterlijn en prima combinaties tussen Sam Abbink en Bart Stokman waren het gevolg maar de laatste pass, de voorzet of het beslissende tikje was steeds net niet goed en nauwkeurig genoeg. Concordia kon naar hartenlust counteren en maakte zodoende in de laatste 5 minuten nog twee doelpunten. De eerste werd nog afgekeurd wegens buitenspel, maar de tweede keer was er geen houden aan en werd het alsnog 4-1.

Een geflatteerde uitslag, maar wel cijfers die niet liegen. Vorden heeft dit seizoen twee keer tegen Concordia Wehl gespeeld en beide keren was het de bovenliggende ploeg en was het meer op de helft van Concordia te vinden als andersom. Toch heeft Concordia twee keer gewonnen van Vorden, 10 punten meer, 6 doelpunten meer gescoord en 25 (!) minder tegen gekregen na 25 wedstrijden ……

Concordia speelt volgende week om de 4e plaats en 3e periodetitel en Vorden heeft met 31 punten nog steeds minstens 1 punt nodig om zich te handhaven. Ondanks deze lastige uitgangspositie, ook al omdat het doelgemiddelde van Vorden 1 het slechtste is van alle concurrenten, kan Vorden voldoende vertrouwen putten uit de wedstrijd tegen het als 4e geplaatste Concordia om zodoende komende zondagmiddag tegen Quick 1888 zich definitief veilig te spelen en daarmee een passende afscheidswedstrijd te geven aan de vertrekkende trainer Michel Feukkink.