Vorden, 9 september 2018 – De eerste drie bekerwedstrijden in de poule worden door zowel trainers als spelers vaak als ‘oefenwedstrijden’ beschouwd en zijn onderdeel van de voorbereiding op de competitie. Toch merk je wel verschil tussen deze bekerpotjes en een echte ‘oefenwedstrijd’ , want er is toch net iets meer wedstrijddynamiek, gedrevenheid en absolute wil om te winnen. Vanmiddag was dit ook zeker het geval bij de bekerwedstrijd tussen 1e klasser De Zweef en Vorden, waar in een hoog tempo werd gespeeld, Vorden 1 een helft lang de licht bovenliggende partij was en de Zweef in de 2e helft nog een tandje bijschakelde. Het was al met al een prima wedstrijd waarbij Vorden 1 uiteindelijk dacht een punt over te houden, alleen moesten zij toch nog de winnende tegentreffer incasseren in de 82e minuut en zijn zij door dit resultaat al uitgeschakeld in de poulefase.

Zoals in de inleiding vermeld was Vorden 1 in de eerste helft de licht bovenliggende partij. De Zweef speelde in een hoog tempo en legde verzorgd, aanvallend en snel spel op de mat waarbij vooral de beide spitsen veel dreiging hadden naar voren. Toch kon Vorden 1 er een goed antwoord op geven, ondanks dat de ploeg van trainer Michel Feukkink wederom met een aangepaste opstelling begon. Daan Horstman, Stefan Eggink, Bart Stokman en Koen Oosterhuis stonden ditmaal niet aan de aftrap en vandaar dat het 1e elftal begon met Robin Verstege – Sven Mulder, Bas Kortstee, Sam Abbink, Bas Abbink – Roy Böhmer, Luuk Smit, Ate Barendsen – Gijs van der Veen, Frank Hiddink, Tom klein Kranenbarg. Vooral op het middenveld hadden Roy en Luuk de zaakjes goed voor elkaar en doordat met name Tom klein Kranenbarg en Gijs van der Veen voorin veel arbeid verrichten en er steeds kort op zaten bij balverlies, kwamen zij veelvuldig op een gevaarlijke manier weer in balbezit. Vanaf de rechterkant was het al twee keer Tom geweest die een voorzet kon geven vanaf de achterlijn, maar dit leverde nog geen resultaat op. Maar in de 17e minuut was het wel raak toen Tom vanaf rechts naar binnen kwam en net buiten de zestien een indraaiende voorzet gaf ver achter de 2e paal. Frank Hiddink won het kopduel en kopte fraaie terug en vanaf vijf meter kon Ate Barendsen de 1-0 binnen tikken. Direct daarna kreeg de Zweef haar grootste kans in de 1e helft toen in een flitsend omschakelmoment met drie passes de linksbenige blonde speler van de ploeg uit Nijverdal alleen voor Robin Verstege op dook en uit kon halen. Met een katachtige reactie hield Robin dit keer zijn doel schoon, maar in de 30e minuut was het alsnog raak toen hij het antwoord schuldig moest blijven op een onlogisch geschoten strakke wreeftrap net buiten het 16-meter gebied vanaf de linkerkant die hem verraste en in de korte hoek via de binnenkant van de paal binnen vloog.

In de tweede helft zette de Zweef er ff een tandje bij en werd nog meer duidelijk dat deze 1e klasser toch een niveautje hoger speelt dan dat wij de laatste drie jaar in de 2e klas gewend zijn. Tussen de 55e en 75e minuut kwam Vorden 1 een aantal keren flink in de problemen en had de Zweef goede mogelijkheden om de boel af te maken. Maar toen de 1-2 uitbleef kwam het 1e elftal van ons toch weer terug in de wedstrijd. Roy Böhmer bood zich nadrukkelijker aan, Gijs van der Veen was steeds aanspeelbaar en won vele duels van zijn directe tegenstander en Ate Barendsen kwam een aantal keren gevaarlijk door. Met de beide invallers Niels Rondeel en Kris Koning uit de JO19-1 en nog een kwartier mee spelende Stefan Eggink leek Vorden 1 de 1-1 uit het vuur te slepen, maar jammer genoeg kreeg het toch nog de 1-2 tegen toen vrij onverwachts de bal op 20 meter voor de voeten viel van een speler van de Zweef. Gijs van der Veen had nog twee goede acties met twee identieke schotpogingen in de verre hoek en Frank Hiddink kwam nog alleen voor de keeper maar zijn stift ging net naast.

Wederom een nuttige wedstrijd in de voorbereiding op de competitiestart op 23 september tegen VIOD. Vorden 1 bood prima weerstand tegen een sterke 1e klasser, waarbij trainer Michel Feukkink een aantal dingen terug had gezien waar vanaf de 1e dag van deze voorbereiding de nadruk op wordt gelegd. Komende donderdagavond speelt Vorden 1 uit in Hulzen (Nijverdal) tegen Hulzense Boys en na deze 3e poulewedstrijd gaat de selectie naar Noordwijk voor een trainingsweekend.