Officieus was de 8e plaats al veilig gesteld, maar in het (amateur)voetbal moet je nooit te vroeg juichen en zeker niet de huid verkopen voordat de beer is geschoten. Het 1e elftal nam dus niet het risico om het op een nederlaag aan te laten komen en dan hopen dat Eilermark niet met een monsterscore zou winnen, maar pakte in stijl de volle drie punten en luisterde op deze wijze het seizoen op met de 11e overwinning en een verdiende zege op nummer vier van de ranglijst de Tukkers uit Albergen. Het 1e elftal steeg zelfs nog een plaats op de ranglijst en kon zodoende als nummer 7 van de 2e klasse I in 2022-2023 in stijl afscheid nemen van Wouter Schouten, de hoofdtrainer uit Ruurlo die na 2 seizoenen stopt bij onze club, van Tim Vrielink, die na 9 jaar leider bij het 1e elftal zal stoppen met deze intensieve functie en van Udo Heij, die dit seizoen als grensrechter bij het 1e elftal gevlagd heeft. Samen met zo’n 350 toeschouwers (allen uit Vorden, want in Albergen vond er een groot feest plaats) werd het op deze wijze een prachtig slot van een zenuwslopend seizoen, waarbij uiteindelijk het 1e elftal na vijf overwinningen in de laatste zes wedstrijden zich in het linker-rijtje heeft geplaatst en zodoende garantie heeft afgedwongen voor een 9e seizoen in de 2e klasse!

Net als STEVO (gefeliciteerd met het kampioenschap!), Reutum, Witkampers, Lemelerveld en de tegenstander van deze middag de Tukkers doet Vorden het in deze 2e klasse ook alleen met ‘eigen jongens’. Gisterenmiddag was zelfs de gehele 1e selectie beschikbaar en konden de trainers Wouter Schouten en René Nijenhuis zelfs kiezen uit een groep van 16 vordense spelers en 2 keepers. De concurrentie binnen de groep is dus enorm en iedereen moet knokken om een ‘plekkie’ en gisterenmiddag was er dus ineens weer een basisplek voor de vorige week ook al sterk ingevallen Nick Ziggers. De basiself bestond verder uit Robin Verstege – Bart Stokman, Bas Kortstee, Dion Besselink – Nick Ziggers, Sven Mulder, Kris Koning, Niels Rondeel – Koen Oosterhuis – Gijs van der Veen, Sander Vissers. Op de bank begonnen deze middag Jurre Heij, Sam Abbink, Bas Abbink, Werner Rondeel, Frank Hiddink en Esli Lindenschot. De uitgangspositie van deze laatste wedstrijd voor beide ploegen was duidelijk: De Tukkers uit Albergen hadden in hun eerste jaar in de 2e klas een uitstekende 4e plaats behaald en stonden drie punten voor op BWO maar hadden een veel beter doelsaldo (verschil van 18) en konden alleen nog in de problemen komen door een monsternederlaag tegen Vorden en een monsteroverwinning van BWO (nummer vijf) tegen Eilermark. Vorden daarentegen stond op de veilige 8e plaats en had ook drie punten meer dan de concurrent ….. Eilermark. Ook bij Vorden was het doelgemiddelde veel beter (verschil van 11)  en alleen een pittige nederlaag van bijvoorbeeld vijf doelpunten verschil en een winst van Eilermark op BWO van bijvoorbeeld vijf doelpunten verschil zou nog roet in het eten kunnen gooien.

Vorden 1 liet direct bij aanvang van de wedstrijd al zien dat zij deze middag vol voor de winst zouden gaan en namen direct het initiatief. Spits Gijs van der Veen was weer goed aanspeelbaar, Sander Vissers en Nick Ziggers vielen op door hun goede loopacties, prima aannames en weg- en indraaiacties en Koen Oosterhuis en Niels Rondeel kwamen veelvuldig mee naar voren. In de vijfde minuut resulteerde dit al in de 1-0 toen Nick Ziggers zich zelf prima vrij speelde en met links zijn goede actie bekroonde met een doelpunt Nog geen 10 minuten later was het al 2-0, toen Koen Oosterhuis, als nummer 10 weer dwingend aanwezig direct achter de spitsen Gijs en Sander, met zijn linkerbeen vanuit een lastige situatie middels een stuiter de bal keurig in één keer uit de lucht nam en beheerst diagonaal binnen schoot. Vorden speelde frank en vrij, net als vorige week tegen Witkampers en tegenstander de Tukkers kwam totaal niet in het stuk voor. Het is een compliment voor deze (jonge) groep dat juist in deze superspannende slotfase met grote belangen op het spel in de degradatiestrijd om de onderste zes plaatsen, zij juist van hun eigen kracht zijn uit gegaan en volop voor de winst zijn gaan spelen. Zowel tegen Lemelerveld, Witkampers als gisteren tegen de Tukkers werd dat ook in de score uitgedrukt. Na drie doelpunten tegen Lemelerveld, vier doelpunten tegen Witkampers werd het gisteren vlak voor rust ook alweer 3-0, want Bas Kortstee kon zijn allereerst doelpunt in het 1e elftal van Vorden (sinds 2014!) bij tekenen.

Na de rust was het vooral rustig in het veld en probeerde Vorden toch nog het meeste iets van de wedstrijd te maken. Er werd volop gewisseld (Sam Abbink was in de 1e helft al in het veld gekomen voor de geblesseerde Niels Rondeel) en zodoende kwamen Jurre Heij en Werner Rondeel in het veld en een kwartier voor tijd zelfs ook nog de 30-jarige en langdurig geblesseerde maar nu gelukkig weer nagenoeg herstelde Frank Hiddink nog in het veld. De stand was inmiddels al op 4-0 gezet door Sander Vissers, de eerstejaars senior, die op zijn 20e het seizoen uitstekend afsloot met zijn 8e doelpunt. Maar ook de 5-0 kwam zelfs nog op het scorebord, want de zojuist ingevallen Frank Hiddink kaatste een bal keurig terug op de vrijstaande Sam Abbink, wie vanaf zestien meter strak en hard raak schoot met zijn linkerbeen. Er werd de laatste 10 minuten nog volop aangevallen, want iedereen gunde Frank zijn 100e doelpunt in het 1e elftal en verdomd …… hij was er nog twee keer heel dicht bij. De eerste keer won hij een kopduel na een voorzet van rechts en vlak voor tijd was er nog een scrimmage waar uiteindelijk de keeper van de Tukkers als winnaar uit de strijd kwam. Aan de andere kant scoorde de nummer vier uit Albergen wel een keer en vandaar dat de eindstand na precies 90 minuten 5-1 was geworden.

Wouter Schouten, Tim Vrielink en Udo Heij kregen direct na afloop van de gehele groep een fraai aandenken en mooie woorden en na de wedstrijd voor de overkapping was het voorzitter Dirk Jan Wesselink die namens de vereniging de drie heren nogmaals in het zonnetje zette. Ook keeper Robin Verstege met 300 competitiewedstrijden in het 1e elftal en Man off the Match Gijs van der Veen vielen nog in de prijzen en tenslotte kregen de supporters van Vorden 1 een uur lang gratis bier van de selectie van het 1e elftal. Op deze wijze werd het 8e seizoen van Vorden in de 2e klas in stijl afgesloten en kan uiteindelijk iedereen met een 7e plaats tevreden terug kijken op het seizoen 2022-2023.

Hieronder enkele foto’s vanuit de fotoreportage van Johan Bolink. Let ook op de schitterende omstandigheden rondom het hoofdveld en de keurig onderhouden grasmat, met dus dank aan en complimenten voor de dinsdag- en veldploeg.