Vorden, 29 oktober 2017 – Vorden 1 heeft vanmiddag met 3-0 verloren van Union uit Malden. Tegen de promovendus uit de 3e klas werd na een goede 1e helft de kleedkamers opgezocht met een enigszins geflatteerde 1-0 ruststand. In de tweede helft kwam Vorden niet meer in haar eigen spel en zag Union dat haar strijdplan de volle 3 punten opleverde door in de laatste minuut zelfs nog de 3-0 aan te tekenen. Vorden heeft na de twee overwinningen tegen WAVV en AZC weer even pas op de plaats moeten maken en staat nu met 6 uit 6 onderin het rechter rijtje.

De 1e helft was duidelijk voor Vorden 1 en met het bekende positiespel en de juiste drive voorwaarts werd Union direct onder druk gezet. Union daarentegen wilde zich niet zo maar naar de slachtbank leiden en greep een aantal keren fysiek zeer stevig in. In dat soort gevallen is het duidelijk dat de scheids de grens bepaald en toen in de 3e minuut een fikse sliding van de rechtsback van Union achter op de achillespees van Daan Horstman onbestraft bleef, was het duidelijk dat deze grens dus verder lag dan Vorden gewend is en gewenst had. Alleen een fikse ingreep op Tom klein Haneveld werd uiteindelijk een keer bestraft met een gele kaart, maar toen was het al in de 2e helft en met een tussenstand van 2-0. Vorden 1 kon in de 1e helft jammer genoeg het overwicht niet in doelpunten uit drukken ondanks o.a. een zeer goede mogelijkheid van Ate Barendsen en toen naast de vele fysieke duels ook nog eens in de 43e minuut geheel onverwachts een tegendoelpunt (wel een beauty overigens …) geïncasseerd moest worden, zocht het elftal van trainer Michel Feukkink de kleedkamer met een K… gevoel op.

‘Ik heb de jongens een compliment gegeven over het veldspel, maar ook over hun gedrag dat zij zicht niet hebben gekeerd tegen de scheidsrechter en de tegenstander en toch steeds hebben geprobeerd te blijven voetballen. En daarom was het ook zo teleurstellend dat we de 2e helft hier niets meer van terug hebben gezien. Zo goed als de jongens in de 1e helft speelden, zo slordig, onsamenhangend en onnauwkeurig was het de 2e helft. Union had ons precies waar zij het wilde en toen ook nog eens de 2-0 viel werd het helemaal een moeilijke zaak. Ondanks dat we nog 1:1 gingen spelen en met Gijs van der Veen samen met Frank voorop gingen spelen, mocht de aansluitingstreffer niet vallen en werd het zelfs in de allerlaatste minuut nog 3-0.’, aldus trainer Michel Feukkink.

‘Een gemiste kans, want ik vond ons vandaag zeker niet minder en ik had graag de aansluiting gezien richting de subtop. Nu moeten wij de wonden likken en deze week weer vol aan de bak om de komende thuiswedstrijd tegen SML weer om te zetten in een goed resultaat. Thuis zijn wij in staat om een goed resultaat te halen’, spreekt trainer Michel Feukkink met veel vertrouwen uit.