Vorden – 29 januari 2017 – Vorden 1 heeft vanmiddag met 3-2 verloren van SDOUC. Het was pas voor de vijfde keer in de laatste 2,5 jaar dat Vorden drie doelpunten tegen kreeg. Na WVV, VVO en Gendringen (3e klas 2014-2015) en vorig seizoen BVC’21 uit (2e klas 2015-2106) was het nu de ploeg uit Ulft dat drie keer scoorde tegen Vorden. Dat de tussenstand van 3-0 nog werd terug gebracht naar 3-2 was het positieve deze middag van de geel-zwarten en met de ‘alles of niets’ periode van de laatste 10 minuten kan het in ieder geval met vertrouwen naar de komende wedstrijden toe werken.

Vorden 1 speelt de laatste 4,5 seizoenen altijd met hetzelfde centrale duo, namelijk aanvoerder Stefan Eggink samen met de 21-jarige Bas Kortstee. Een bijzonder knappe prestatie van beide spelers want alleen een vijfde gele kaart van stopper Stefan Eggink vorig seizoen en een keer een rode kaart in het seizoen 2013-2104 heeft er in al die jaren voor gezorgd dat aanvoerder Eggink een keer vervangen moest worden door Bas Abbink. Het komt op dit amateurniveau niet of nauwelijks voor dat een verdediging zo lang en zo vaak in dezelfde formatie kan spelen, want als wij ook nog eens mee nemen dat keeper Robin Verstege in de laatste zes seizoenen altijd (!) onder de lat heeft gestaan en rechtsback Bart Stokman al acht jaar een vaste waarde is in de ploeg van trainer Michel Feukkink en aan de linkerkant er altijd sprake is van Bas of Sam Abbink, kan er gerust gesproken worden van een vaste formatie. Trainer Michel Feukkink moest vandaag echter kiezen, want zowel Bas Abbink (stage vanuit school in Oostenrijk) als Bart Stokman (afgelopen vrijdag terug van vakantie) waren niet beschikbaar. De opstelling van Vorden was toch enigszins verrassend te noemen want omdat Luuk Smit vanuit de JO19-1 als laatste man werd opgesteld moest Bas Kortstee voor het eerst als rechtsback spelen. Met zijn snelheid, timing, inzicht en wendbaarheid kon Bas Kortstee op een prima wedstrijd terug kijken en ook Luuk Smit mag met zijn 17 jaar op een goede wedstrijd terug kijken. Toch zal Vorden 1 met zijn allen niet tevreden zijn over deze wedstrijd omdat er in de eerste helft drie 100% kansen werden weg gegeven, waarvan er twee werden verzilverd en één op de lat terecht kwam, en ook in de tweede helft een 100% doelkans ontstond die door SDOUC werd omgezet in een doelpunt.

De wedstrijd begon hoopvol voor beide supporterskampen, want al met al waren er vijf doelrijpe kansen waar te nemen in de openingsfase van deze wedstrijd. Vorden 1 werd drie keer gevaarlijk via een corner en twee gevaarlijk genomen inworpen. Een kopbal van Stefan Eggink uit een corner werd van de lijn gehaald en een doorkopbal van Roy Böhmer na een inworp van Stefan hobbelde via de paal en een inzet van de rechtsback over de lijn en was het slechts een corner voor Vorden 1. In de 10e minuut was SDOUC voor het eerst gevaarlijk en het was direct raak. Koen Oosterhuis verloor de bal na een duel op ongeveer 35 meter van de goal en omdat er daarna ging druk op de bal werd gegeven kon de voorzet op maat worden gegeven. De linkerspits controleerde de voorzet op zijn borst en nadat Luuk eenvoudig werd omspeeld schoot hij met links prima in. Nog geen minuut later was er wederom onrust in de vordense achterhoede en schoot SDOUC vanaf een meter of twaalf keihard op de lat. Daarna brak de sterkste periode van Vorden 1 aan want in het laatste kwartier van de 1e helft was de ploeg balvast, was er veel beweging via Ate Barendsen, Daan Horstman en Gijs van der Veen en sloten de middenvelders Koen, Roy en Wiebe goed aan. Toch was het SDOUC dat in deze fase wel het net wist te vinden en hoe! Rechterspits van der Pavert was de gehele eerste helft al een plaag voor linksback Sam Abbink en in de 44e minuut passeerde hij de vordense verdediger op ongeveer 40 meter van het doel aan de binnenkant. Het was de opmaat voor een solo waarbij hij uiteindelijk drie spelers van Vorden passeerde en met een tegendraads en onverwachts laag schot ook keeper Verstege verschalkte.

De ruststand van 2-0 was voor Vorden 1 het sein om in de 2e helft nog meer aan te zetten en in de 55e minuut was het bijna raak  toen Ate Barendsen heel snel een vrije trap nam en daarmee Daan Horstman alleen voor de keeper zette alleen de na bijna 1,5 jaar weer terug gekeerde buitenspeler schoot voorlangs. Vorden kreeg in de 65e minuut de deksel op de neus toen een vrije trap van Sam Abbink bij de 2e paal net niet goed genoeg door Ate Barendsen werd getoucheerd voor een doelpoging. De bal ging net naast en kwam via de reclameborden direct in de handen van de keeper. Deze nam een doeltrap erg snel en daardoor stond de achterhoede niet goed opgesteld. Voorstopper en de in de lucht erg sterke Stefan Eggink stond op dat moment links op het middenveld en de uittrap kwam ook juist op deze plek terecht. Terwijl iedereen verwachtte dat de aanvoerder de bal wel weg zou koppen, was het al snel te zien dat hij er niet bij kon en zodoende deed hij een paar stappen achteruit, maar ging terecht het duel dus niet aan. Bas Kortstee anticipeerde hier niet juist op en werd verrast door de doorkopbal van SDOUC en deze viel zodoende precies over Bas heen en in de loop van de rechtsbuiten van SDOUC. SDOUC kwam in een drie tegen twee situatie en maakte het prachtig af door de laatste linie van Vorden helemaal uit elkaar te spelen.

Voor Vorden brak een heftig kwartiertje aan , want met man en macht werd geprobeerd om er toch nog een wedstrijd van te maken. Door een penalty van Sam Abbink en een prima doelpunt van Ate Barendsen werd het nog 3-2 maar ondanks dat het de laatste 10 minuten nog erg spannend werd was de wedstrijd gelopen en werd het dus een overwinning voor SDOUC.

In plaats van een tweede plaats, die door het gelijke spel van FC Winterswijk en SPERO behaald had kunnen worden met een overwinning van Vorden op SDOUC, staat het nu na het verlies op de ulftse ploeg op de 7e plaats en moet het dus in de top 6 even een pas op de plaats maken. In de komende drie weken tegen Leones, Concordia Wehl en RKZVC zijn er echter nog volop mogelijkheden om de stap naar de top weer te maken.