Vrijdag 12 april – Aankomende zondag treedt Vorden 1 aan tegen Concordia Wehl. Gaat Vorden de goede lijn van de laatste 2 wedstrijden door trekken en houdt het de punten in Vorden of pakt Concordia de broodnodige punten? Aanvaller Tom Klein Kranenberg blikt alvast vooruit op deze wedstrijd. 

 

 

 

Afgelopen zondag gewonnen in Twello van Voorwaarts, hoe heb jij de wedstrijd beleefd en was de uitslag terecht?
Klopt! Dat waren 3 belangrijke punten voor ons. Ik denk zelf dat de wedstrijd voor de voetballiefhebber (en ook voor de voetballer zelf) niet heel aantrekkelijk was (behalve de strijdlust). We zijn deze wedstrijd maar met 1 gedachte ingegaan en dat was de wedstrijd winnen, op welke manier dan ook. Dat hebben wij gedaan door helemaal in te zakken, en waar het kon vanuit de counter eruit komen. Achteraf gezien is het maar een enkele keer gelukt om er aanvallend uit te komen. Maar wel met resultaat! Door een mooie goal van Gijs kwamen wij op 1-0 voorspong. Door met elkaar de rest van de wedstrijd er 100% voor te gaan hebben wij de wedstrijd toch weten te winnen! Dus of de uitslag terecht was, vind ik moeilijk te zeggen. Wij waren aan de bal niet goed, maar door verdedigend ons mannetje te staan hebben we toch gewonnen, ik houd het dus maar op ja! Haha.

Hoe bevalt het eerste volle seizoen in Vorden 1?
Dat bevalt me prima! Ik vind Vorden een leuke en gezellige club. We hebben een leuke groep waarbij prestatie, maar ook zeker gezelligheid belangrijk is. En die combinatie vind ik heel erg belangrijk!

Wat is jouw verklaring waarom na de winterstop de punten worden gepakt tegen de hoger geklasseerde ploegen?
Ik denk niet dat het een directe verklaring heeft. We hebben de wedstrijden direct na de winterstop wat pech gehad. Mede door het weer hebben we weinig kunnen trainen en kregen we te maken met wat blessures/afwezigen. Dat resulteerde in een 1-0 nederlaag tegen SDOUC wat naar mijn mening niet nodig was geweest. Een week later krijg je in de 95ste minuut de 1-1 tegen, tegen SML. Daar heb je dus een beetje pech bij, wat niet tegen AZC het geval was, daar waren we gewoon te slap en te angstig. Misschien is dit allemaal wel goed geweest, want na deze wedstrijden hebben de koppen bij elkaar gestoken om toch nog even een tandje extra te geven. Ik denk dat we na dit ook de punten op wilskracht en mentaliteit hebben gepakt. Het gaat er in deze fase om dat we voor elkaar blijven vechten, dat hebben we tegen de koplopers beter gedaan als de weken ervoor.

Wat weet je nog van de uitwedstrijd tegen Concordia Wehl?
Ik weet nog dat de eerste helft weinig bijzonders was van beide kanten. Er gebeurde niet veel, al hadden beide ploegen geloof ik 1 goede kans. Toch kwam Concordia 10 minuten voor de rust door een gelukkige bal die van richting werd veranderd op 1-0 voorsprong. De tweede helft zag er heel anders uit. Concordia had de opdracht mee gekregen om de 1-0 vast te houden en had totaal geen intentie om de 2-0 te maken, waardoor wij 90% van de tijd op hun helft speelden. We hebben de gehele 2de helft druk gezet en iets proberen te creëren. Buiten een paar kansen om was het moeilijk om er door heen te voetballen. Toch waren wij dit keer de ploeg die in de laatste minuut het gelijke spel over de streep trok. Frank kopte hem in de allerlaatste minuut van de blessuretijd binnen. Het vele druk zetten en opportunistisch voetballen leverden ons toch een puntje op!

Aankomende zondag spelen jullie thuis tegen Concordia uit Wehl, wat verwacht je van deze wedstrijd?
Ik denk dat de ploeg die het meest de rust kan bewaren een voordeel heeft. Ze staan onder ons, maar denk dat dat in onze competitie niet zo heel veel uitmaakt. Het ligt, zoals afgelopen zondag bewezen tegen Voorwaarts, allemaal wel heel dicht bij elkaar! Maar met het thuisvoordeel voor ons gok ik toch op een overwinning voor ons!!