Menigeen kan het zich misschien nog wel herinneren. Op zondagmorgen stroomt de kantine van onze voetbalvereniging langzaam vol, waarbij de geur van koffie je al tegemoet komt. De één opgewekt, de ander de oogjes nog rood van een latertje de avond ervoor. Er wordt gegrapt, gelachen en natuurlijk gepraat over voetbal.

“Hoeveel punten had jij gisteravond?” “Welke wedstrijden heb zijn er vandaag nog.” En ook “Die 2-1 van Heracles deed me de das om.” Het onderwerp is de Voetbalpool. Bittere ernst met circa 150 deelnemers, strijdend om de winst, maar vooral de eer om het beter te willen doen dan familie, vrienden, voetbalteam of buurman. Mark Borgonjen en Erik Rakitow organiseerden vanaf het seizoen 2010/2011 tot en met 2014/2015 de  VV Vorden-Voetbalpool. Na vijf jaar wilde men graag het stokje overdragen, maar werd er niemand gevonden om de organisatie op zich te nemen, waardoor er helaas een einde kwam aan de vv Vorden-Voetbalpool.

Dit seizoen wordt de voetbalpool nieuw leven ingeblazen. In een nieuw jasje, maar weer net zo spannend wie de weekwinnaar wordt en wie er goede zaken doen in het algemene klassement . Daarnaast levert de voetbalpool eveneens een mooi bedrag per seizoen op voor de voetbalclub, waarmee in eerdere seizoenen al sweaters voor de jeugdleiders, een nieuwe beamer, WiFi en nieuw terrasmeubilair werden aangeschaft.

Vanaf dit seizoen wordt de voetbalpool gespeeld via de website www.voetbalpoules.nl

Hoe werkt het:

De Eredivisie start op zaterdag 12 september. Zorg dat je voor die tijd bent ingeschreven.

Als nieuwe deelnemer schrijf je je eerst hier in.

• Vul je (geldige) e-mailadres in en de rest van het formulier waaronder je naam en bedenk een leuke teamnaam. Deze teamnaam verschijnt onder andere in de ranglijsten.
  • Verzend je inschrijving en je krijgt direct een e-mailtje ter bevestiging.
  • Vervolgens kun je inloggen door je e-mailadres en wachtwoord in te geven. Daarna kun je beginnen met het doen van voorspellingen!
  • Voetbalpoules heeft in zowel de Google playstore als de Apple store een app beschikbaar om uitslagen te voorspellen (niet om in te schrijven)

Na inschrijving kun je (op je mobiel) de uitslagen voorspellen van de wedstrijden.
Je kunt de wedstrijd tot 1 seconde voor aanvang voorspellen en/ of wijzigen. Ook kun je weken ‘vooruit’ voorspellen. De mogelijkheid bestaat om via instellingen een e-mail te ontvangen als dreigt dat wordt vergeten om wedstrijden te voorspellen. Ook is het mogelijk om voorspellingen voor andere deelnemers te verbergen totdat de wedstrijd begint. Indien een wedstrijd verplaatst wordt naar een andere datum dan zal deze ook in wedstrijdkalender van het spel veranderd worden. Je ingevulde voorspelling gaat natuurlijk gewoon mee.

Naast het voorspellen van de wekelijkse uitslagen zijn er ook extra punten te verdienen. Via de extra voorspellingen kun je extra punten verdienen door de eindstand van de Eredivisie en de topscorer te voorspellen. Let wel, dit kan tot 17 oktober 2020. Bij inloggen wordt je hier automatisch op geattendeerd.

Tevens wordt elke week een wedstrijd van de dag gekozen. Dit doet de website www.voetbalpoules.nl. Met deze wedstrijd kun je extra punten verdienen door te voorspellen wie het 1e doelpunt maakt van elk team. De wedstrijd van de dag wordt 3 weken (21 dagen) van tevoren bekend gemaakt en dan kun je de doelpuntenmakers voorspellen. In principe zal er per week 1 wedstrijd van de dag zijn, tenzij er speciale wedstrijden gespeeld worden zoals de bekende klassiekers of derby’s.

Puntentelling:

De puntentelling is conform de puntentelling van de website en hier te raadplegen. De puntentelling, het opmaken van de weekuitslag en het opmaken van het algemeen klassement gebeurd automatisch via www.voetbalpoules.nl.

Wat kost het:

Deelname kost €15,-. Helaas is het niet mogelijk om vanuit de inschrijvingen de e-mailadressen te achterhalen. Verzoek is daarom om na inschrijving een mail te sturen aan jeugd@vvvorden.nl met daarin je naam en teamnaam. Je ontvangt dan een betalingsverzoek per mail.

Contant betalen kan natuurlijk. Doe het geld in een enveloppe en schrijf je naam en teamnaam erop, zodat achterhaald kan worden wie betaald heeft en lever het in bij Martin Leegstra, Zutphenseweg 83 in Vorden.

Prijzen:

Dan het belangrijkste, wat valt er te winnen. Naast de eer en vooral het plezier om het beter te doen dan anderen zijn er natuurlijk ook prijzen te winnen. Al is onze eigen voetbalvereniging natuurlijk de grote winnaar, want het levert onze club een mooi bedrag op wat we weer kunnen investeren in onze toekomst.

De prijzen op basis van de eindstand in het algemeen klassement, inclusief alle extra voorspellingen, is als volgt:

1e prijs €75,-
2e prijs €60,-
3e prijs €50,-
4e prijs €40,-
5e prijs €30,-
Verder zijn er prijzen voor de nummers 10, 20, 30, 40, etc. en de op één na laatste. Zij krijgen allemaal €15,-
Daarnaast is er nog de weekprijs. 34 weken lang maak je iedere speelronde kans op 3 consumptiebonnen te besteden in de kantine op ons eigen sportpark.
Dus wil je (weer) het spelplezier beleven van de vv Vorden-Voetbalpool, strijden tegen anderen, de club steunen en kans maken op leuke prijzen, meld je dan nu aan.