Het bestuurslid ‘voetbalzaken’ Rob Oplaat moest samen met de seniorencommissie op zoek naar een nieuwe trainer voor het 2e elftal, toen de huidige trainer Luc Feukkink in de afgelopen weken tijdens de gesprekken besloten had (voorlopig) te stoppen met zijn trainerscarrière.  Na een ruim 15-jarige trainersloopbaan bij o.a. Ulftse Boys JO19-1, VIOD JO13-1, SDOUC 2, VVG’25 2 en in totaal vijf seizoenen Vorden 2, zal de inmiddels volledig ingeburgerd en ‘echte v.v. Vorden-man’ Luc Feukkink vanaf volgend seizoen niet meer voor een groep staan. De voetbalvereniging Vorden heeft het beleid om zelf haar (jeugd)trainers op te leiden en zodoende de posities bij het 2e, de JO19, JO17 en JO15-1 daar waar mogelijk in te vullen met ‘eigen’ trainers. Vandaar dat wij voor volgend seizoen uit zijn gekomen bij Stijn Wentink, de 27-jarige huidige trainer van de JO19-1. Stijn gaat volgend seizoen het 2e elftal trainen, met ondersteuning op de donderdagavond en zondagmorgen van Hugo van Ditshuizen, ook een ‘eigen’ trainer met een groot aantal seizoenen ervaring bij diverse elftallen.

Drie seizoenen geleden in het voorjaar van 2019, kwam de vereniging ineens voor een uitdaging de staan, toen een aantal vaste waardes uit het jeugdvoetbal ineens tegelijk stopten met hun activiteiten. Woensdagmiddagtrainer en juniorentrainer Peter Jansen,  de toenmalige JO19-1 trainer Michiel Barink en toenmalige JO17-1 trainer Dion Kruip stopten allemaal na het seizoen 2018-2019. Gelukkig was de vereniging op de achtergrond al bezig met de ‘volgende generatie’ en konden destijds Ruud van der Linden, Bram Oplaat en dus ook Stijn Wentink de posities bij de JO19, JO17 en JO15 in gaan vullen. Stijn Wentink moest destijds besluiten om definitief te stoppen met voetballen, nadat hij vier seizoenen in de selectie had gespeeld, in verband met een chronische schouderblessure en stortte zich vanaf dat moment volledig op het trainersvak. In de afgelopen drie jaar heeft hij zich vooral op het trainingsvlak (dus als oefenmeester) enorm ontwikkeld en heeft tevens laten zien dat hij ook in moeilijke (corona)jaren de groep bij elkaar kon houden en er fanatieke met veel voetbalbeleving gepaard gaande elftallen van weet te maken.

Stijn Wentink heeft aangedrongen op ware ‘voetbal’ ondersteuning op de zondagmorgen en het bestuur is daarom blij dat men is uitgekomen bij Hugo van Ditshuizen als assistent-trainer in dezelfde rol als René Nijenhuis bij het 1e elftal. Hugo van Ditshuizen, oud speler en topscorer van Vorden 1, is na zijn voetbalcarrière in 2011 ook intern bij v.v. Vorden begonnen met zijn trainersactiviteiten en heeft o.a. Vorden 2 destijds onder zijn hoede gehad. Hugo behaalde zijn papieren en is toen ook nog een aantal seizoenen hoofdtrainer geweest bij Socïi, destijds spelend in de 5e klas. In de laatste jaren heeft Hugo ook nog menigmaal assistentie verleend bij diverse jeugdelftallen, zolang hij dit kon combineren met de voetbal- en sportactiviteiten van zijn kinderen. Komend seizoen zal hij ook op de donderdagavond tijdens het 2e trainingsmoment in de week, aansluiten bij de groep en assistentie verlenen aan Stijn.

‘We zijn ontzettend content met de opvolging in de persoon van Stijn Wentink voor de stoppende Luc Feukkink bij het 2e elftal van v.v. Vorden’, aldus bestuurslid voetbalzaken Rob Oplaat. ‘Stijn heeft zich de afgelopen jaren uitstekend ontwikkeld en in de traditie van de afgelopen 12 jaar intern bij v.v. Vorden zich gemanifesteerd als een prima voetbaltrainer bij de JO19-1. Voor Stijn is het ook een mooie stap om eens naar de senioren te gaan en bij een prestatie-elftal als het 2e te gaan trainen en coachen. Zijn fanatieke en resultaatgerichte aanpak komt hier in onze ogen uitstekend tot zijn recht en wij wensen Stijn en Hugo dan ook heel veel plezier en succes in hopelijk de reserve 2e klas. Want een afscheid van Luc Feukkink met promotie vanuit de huidige res. 3e klas, zou helemaal geweldig zijn, ook voor Stijn Wentink’.

Stijn Wentink als huidige trainer van de JO19-1 staand vierde van links in de middelste rij.