Op zaterdag 10 juni 2023 vond het 22e Internationale Royal Cosun Voetbaltoernooi plaats bij de v.v. Vorden. Royal Cosun is een internationale en toonaangevende agrarische coöperatie die bijna 125 jaar bestaat en in handen is van zo’n 8.400 telers van suikerbieten.  

De misie voor de Cosun-groep is om op een transparante en circulaire manier de volle potentie van planten te ontsluiten en om te zetten in waardevolle, plantaardige oplossingen. Haar visie “The Plant Positive Way” vindt haar basis in het fundament van bijna 125 jaar Cosun historie in succesvolle verwaarding van akkerbouwgewassen als suikerbieten, cichorei en aardappelen in een divers portfolio van producten met toegevoegde waarde. Denk bijvoorbeeld aan diverse aardappelproducten, plantaardige eiwitten en voedingsvezels. Zo zorgen we ervoor dat steeds meer mensen genieten van gezond en lekker eten en producten met een positieve impact. Met haar producten en ingrediënten spelen ze in op maatschappelijke uitdagingen en transities rond klimaatverandering, de vervanging van fossiele grondstoffen, de eiwittransitie en de groeiende vraag naar voeding en gezondere voedingsingrediënten. Zij geloven dat planten de oplossing kunnen zijn voor deze uitdagingen.

De jaarlijkse sportdag wordt al 22 jaar georganiseerd door ieder jaar een ander onderdeel van de Cosungroep. Dit jaar was Aviko aan de beurt om het event te organiseren en hadden dus de uitdaging om voor 28 teams een voetbaltoernooi te organiseren en voor ongeveer 40 fietsers een fietstocht uit te zetten. Aviko had gevraagd aan v.v. Vorden of dit jaar het event in Vorden georganiseerd kon worden en n.a.v. eerdere ervaringen met een dergelijke Cosun personeelsdag werd hier enthousiast en direct Ja op geantwoord. En zo kamen vorige week zaterdag in totaal 28 teams uit onder meer België, Polen, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland naar Vorden en streden zij in zes poules tegen elkaar op het zonovergoten Europlanit Buitensportpark dat o.a. met de prima voetbalvelden er werkelijke prachtig bij lag. De volledige organisatie van dit evenement is gefaciliteerd door de vele vrijwilligers van de v.v. Vorden. De ochtend is begonnen met ontvangst van de ruim 350 deelnemers en een openingsceremonie met alle deelnemers op de tribune. Met mooi weer heeft iedereen genoten van een sportief dagje uit met in de avond een gezellig samen zijn onder het motto van Aviko “Joy to the table”. Diezelfde dag vond ook de fietstocht plaats, met start en finish bij Europlanit Buitensportpark, de thuisbasis van de v.v. Vorden. In samenwerking met de VRTC konden renners genieten van een afwisselende rit van 100 km door De Achterhoek. Cosun heeft toegezegd 50 cent per mijl te doneren aan de Nierstichting. Het team heeft in totaal EUR 1.279,50 opgehaald.

Het bestuur van v.v. Vorden en de directie van Cosun en Aviko dankt alle deelnemers, vrijwilligers en gasten voor hun enthousiasme en inzet op deze dag. Het was op alle fronten een zeer geslaagde dag. v.v. Vorden, niet zomaar een vereniging. Voor een volledige sfeerimpressie klik hier voor de foto impressie van Johan Bolink.