Vrijdag 10 november – Op Zaterdag 30 december 2017 organiseert de stichting Oudejaars Crossloop Vorden voor de 37e keer de Oudejaars Crossloop in Vorden. Zo tussen kerst en oud en nieuw is dit een mooie gelegenheid om je loopschoenen aan te trekken om te genieten van de prachtige bossen tussen Vorden en Lochem. De Oudejaars Crossloop biedt voor iedere loper een uitdaging. 

De routes zijn zeer afwisselend en gaan over smalle bospaden door het mooie natuurgebied ‘het Grote Veld’. Het is dan ook niet voor niks dat velen zeggen dat het de mooiste crossloop is van de Achterhoek! Het parcours is gelegen in de nabijheid van voetbalvereniging Vorden en is grotendeels onverhard (>95%). Kijk voor meer informatie op:  www.oudejaarscrossloop.nl. 
 
De Stichting Oudejaars Crossloop Vorden heeft besloten dat de opbrengst van de cross van 2017 voor het Vordense Zwembad in de Dennen is. Team en bestuur van het zwembad zijn erg blij met het initiatief. Sinds enkele jaren moet het bad rond komen zonder subsidie van de gemeente en dus kan het bad alle hulp gebruiken! Het zwembad draait voor een groot gedeelte op vrijwilligers. De opbrengst van de cross zal gebruikt worden voor de aanleg van een beachvolleybalveld. Met dit veld kunnen jong en oud nog meer plezier op het zwembad beleven. In plaats van lekker luieren na het zwemmen, kan men zich uitleven op het beachvolleybal veld. Namens alle zwemmers veel dank aan alle hardlopers!
De organisatie nodigt alle lopers uit om deel te nemen aan deze mooie en gezellige crossloop! Na afloop van de cross kan er door de deelnemers worden nagepraat onder het genot van een gratis kopje koffie of thee (ranja voor de kinderen) en een heerlijke oliebol. 
Afstanden + starttijden
Er kan worden gestart op de volgende afstanden:
 
·        12.45 uur à 1,0 km kidscross (deelname 4-12 jaar)
·        13.30 uur à 15 km 
·        13.40 uur à 10 km
·        13.50 uur à  5 km
Alleen voorinschrijving
Dit jaar alleen voorinschrijving via internet. Er is dus GEEN mogelijkheid om in te schrijven op de dag zelf.  De afgelopen jaren zien we al dat steeds meer mensen zich via internet inschrijven. Daarnaast vereist het na-inschrijven op de dag zelf de inzet van veel vrijwilligers. Dit komt omdat in korte tijd veel inschrijvingen verwerkt moeten worden. Voordeel voor de deelnemers blijft dat de kosten voor deelname lager blijft dan dat we de laatste jaren hebbben gehanteerd voor na-inschrijving. Op de dag zelf ligt het startnummer dan voor jou klaar.
 
Om ook de laatste moment beslissers tegemoet te komen is de inschrijvingstermijn verlengd tot en met de laatste avond (29 december 22:00 uur). Voorinschrijven kan via www.oudejaarscrossloop.nl
 
Kosten (dit is inclusief gratis kopje koffie/thee of ranja en een heerlijke oliebol):
·       1 km Kidscross: 3 Euro bij voorinschrijven
·       5/10/15 km: 7,50 Euro bij voorinschrijven
 
Wij zien u graag op zaterdag 30 december 2017 aan de start. 
 
Met vriendelijke groet,
 
de stichting Oudejaars Crossloop Vorden,