Vorden, 2 september 2018 – In het afgelopen weekend werden de eerste officiële wedstrijden van dit seizoen gespeeld en mochten bijna alle teams van v.v. Vorden voor het eerst na de zomerstop de wei in. Bij de thuiswedstrijden van op ons Sportpark ‘t Grote Veld werden op zaterdag al enkele teamfoto’s gemaakt door Johan Bolink, speelden de pupillen tussen de activiteiten op het jeugdkamp door hun wedstrijden en kwam zondagmiddag voor het eerst in de 89-jarige historie een dameselftal in geel-zwart het veld in ….

Jeugd

Zaterdagmorgen stonden de eerste pupillenwedstrijden op het programma. Zij waren allemaal officieel twee weken geleden begonnen met trainen, maar de meeste waren de afgelopen week, toen ook de scholen weer begonnen, voor het eerst op training aanwezig geweest. Toch werd er al direct met veel enthousiasme gestart en werd er met veel beleving en inzet gespeeld. De wedstrijden kenden grote uitslagen en dat is eigenlijk het enigste, maar wel belangrijke, probleem van de keuze als KNVB om te starten met bekerwedstrijden. De indeling van jeugdteams in de competitie is al een hele klus en zorgt voor veel voorbereiding, inzicht en tijd om ervoor te zorgen dat teams op een redelijk gelijkwaardig niveau worden ingedeeld. Bij de beker hanteren zij in de poulefase echter het principe om niet tegen ploegen te hoeven spelen die een team ook in de competitie tegen komt en dat er tevens niet al te ver en veel gereisd hoeft te worden. Door deze criteria aan te houden, en niet het streven naar gelijkwaardigheid, houdt je veel minder opties over en is de kans erg groot dat je vooral bij de pupillen hele grote uitslagen en ongelijke wedstrijden krijgt , waar jammer genoeg beide teams niet wat aan hebben.

Zo ontstond er s’middags ook een fraaie wedstrijd tussen Vorden JO15-2 en Loil JO15-1 waarbij echter de uitslag (0-7) bovenstaand verhaal doet vermoeden, maar in dit geval niet het verhaal van de wedstrijd was. Vorden JO15-2 treedt dit seizoen aan met een alleraardigst elftal, maar waarbij fysiek niet het sterkste wapen is (!). Zij moeten het dus hebben van voetballende oplossingen, veelal de combinatie zoeken en het hanteren van de ‘passing game’, zodat zoveel mogelijk de duels vermeden worden. Ook tegen Loil kwam dit speltype heel goed naar voren en hadden zij echt een doelpunt verdiend, maar moesten zij toch met 0-7 de nederlaag slikken omdat bij Loil een schitterende spits op volle snelheid er maar liefst 5x doorheen sneed en zeer koelbloedig en knap afrondde.

Senioren

Het was gezellig druk op het Sportpark op zondagmorgen en de kantine had ook al heel snel haar deuren letterlijk en figuurlijk open gezet, zodat een ieder kon genieten van de eerste wedstrijden van de senioren op veld 2 en 3. En daar was een opvallend ‘VV-vorden-feitje’ te ontwaren! Op precies hetzelfde ogenblik speelde namelijk op beide velden op precies dezelfde positie en in precies dezelfde stijl vader en zoon Wentink als ‘laatste man’ hun wedstrijd. Vorden 7 speelde tegen Overwetering uit Olst en na een jaar blessureleed was de 56 jarige Bennie Wentink weer van de partij en op veld 2 mocht Vorden 2 haar eerste wedstrijd spelen tegen Schalkaar 3 en daar stond zoon Ties Wentink als laatste man geposteerd. Beide moesten een achterstand accepteren in de rust, want Vorden 7 stond met 0-1 achter en Vorden 2 zelfs met 0-2, maar beide dirigeerden hun ploegen in de 2e helft ook naar voren en zorgden voor prima resultaten in de tweede helft. Vorden 7 behaalde een 1-1 gelijkspel in een leuk, onderhoudende en prettige wedstrijd tegen de Geel-Groenen uit Olst en Vorden 2 pakte zelfs een overwinning door nog met 3-2 te winnen van het 3e elftal van de grootste club van Deventer.

Dames 1

Terwijl het 7e en 2e elftal haar welverdiende biertje aan het nuttigen waren en inmiddels Vorden 3 (gelijkspel tegen PAX 4 maar jammer genoeg gestaakt na beenbreuk speler PAX – Bij deze heel veel sterkte en beterschap gewenst Bobby Huurneman!) en ook de spelers van Vorden 4 na hun training, lekker in het zonnetje langs de kant van het veld stonden, kwamen de meiden van Vorden en Varsseveld het veld in. Voor het eerst in de historie van het vordense voetbal stond er een officiële dameswedstrijd op het programma! De meiden (of eigenlijk vanaf nu dus Dames) van trainer Rob Oplaat zijn nog een relatief jong team, maar zij hebben zich voor dit seizoen toch opgegeven voor de senioren en dit houdt in dat wij bij v.v. Vorden een heus senioren Damesteam hebben. Naast de 7 seniorenteams en het G-team en het 45+ team betekent dit dus 10e seniorenteam van v.v. Vorden en vanochtend zorgden de dames voor een prima debuut. Met een fraaie score (4-3), maar zeker met fraaie aanvallend en verzorgd spel werd dit debuut luister bijgezet en konden de dames en de vele supporters met plezier en tevredenheid terug kijken op hun debuut.

Vorden 1

Vorden 1 heeft vanmiddag haar eerste wedstrijd in de bekerpoule onverdiend met 3-2 verloren van Achilles’12 uit Hengelo. Op het sportpark van deze 2e klasser uit Twente kwam Vorden 1, zonder aanvoerder Stefan Eggink en buitenspeler Daan Horstman en met spits Frank Hiddink uit voorzorg op de bank, goed voor de dag. Op het kunstgras van de 1100 leden tellende club uit Hengelo werd er een verdiende voorsprong behaald in de 25e minuut toen Tom klein Kranenbarg een prima assist gaf op doelpuntenmaker Ate Barendsen. In de tweede helft kwam in de 49e minuut Vorden zelfs op een 0-2 voorsprong toen Tom dit keer zichzelf als doelpuntenmaker liet noteren. Terwijl Vorden goede kansen liet liggen op een nog ruimere voorsprong kwam Achilles’12 uit het niets terug op 1-2 toen Bas Kortstee op zeer ongelukkige wijze zijn eigen doelman passeerde. Achilles’12 rook ineens kansen op wellicht nog een resultaat en drong een minuut of tien stevig aan. Toen Vorden 1 deze fase echter zonder kleerscheuren door kwam en daarna zelfs nog weer hele goede kansen kreeg door o.a. invaller Frank Hiddink, Koen Oosterhuis en Tom klein Kranenbarg had niemand op een nederlaag gerekend. Toch kwam deze nog wel tot stand toen een geslaagde actie van de rechtsbuiten keurig werd afgerond en 1 minuut voor tijd een schot na een uittrap van de keeper, vanuit een onmogelijke positie toch heel knap werd binnen geschoten. Een zure nederlaag na overigens een prima wedstrijd, waardoor trainer Michel Feukkink ondanks de nederlaag zeker wel tevreden terug kon kijken.

Opstelling Vorden 1 – Robin Verstege; Bart Stokman-Sam Abbink-Bas Kortstee-Bas Abbink; Roy Böhmer-Koen Oosterhuis-Sven Mulder; Tom klein Kranenbarg-Gijs van der Veen-Ate Barendsen ; Invallers Niels Rondeel (25 Bas Abbink) – Luc Smit (70 Sven Mulder) – Frank Hiddink (78 Tom Klein Kranenbarg)