Vorden, 8 september 2018 – Met de start van een nieuw seizoen is er altijd voldoende gespreksstof en valt er genoeg mede te delen wat er allemaal veranderd, aangepast en vernieuwd is. Tevens is het na 3 maanden zomerreces ook altijd even goed om een update te geven over de lopende zaken, dus vandaar deze derde bijdrage dit jaar uit de rubriek ‘Nieuws uit de bestuurskamer’ en klik gerust op ‘lees meer…’

Tijdens het schrijven van dit stuk wordt er wederom een pareltje van onze hoofdsponsor Barendsen Staaltechniek Vorden BV op ons Sportpark opgeleverd. Naast de tribune (2004), het toegangshek (2012) en de overkapping (2014) is in de afgelopen maand de ballenvanger met drie rijen reclamebordhouders gemonteerd. Na de storm eind januari was de ballenvanger van het hoofdveld aan de kant van de kantine in zijn geheel omver gewaaid en hebben wij deze destijds binnen een week afgebroken en een tijdelijke noodoplossing geplaatst. Omdat de sponsorcommissie reeds sinds 2017 aangeeft dat er behoefte is aan extra ophangruimte voor nieuwe reclameborden, hebben wij besloten om deze twee zaken te combineren en dus zowel een nieuwe stalen ballenvanger te laten plaatsen maar ook drie rijen reclamebordhouders en dan ook nog eens van beide kanten. Zodoende kan de sponsorcommissie haar lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan en hebben zij nu ruimte voor maar liefst 144 extra meters reclame-uiting. De eerste 22 borden van de 36 zijn reeds verkocht en worden direct geplaatst en al met al willen wij tijdens de eerste thuiswedstrijd van het 1e elftal op 23 september het geheel officieel in gebruik nemen.

In het beleidsplan is extra aandacht besteed aan evenementen en de rol van de kantine. Wij zijn van mening dat de kantine een waar bindmiddel is binnen onze club en vandaar dat wij er alles aan doen dat de kantine nog vaker en nog meer het middelpunt wordt van onze vereniging. In de zomermaanden hebben wij de kantine opgeknapt met raamdecoratie, extra tv-toestellen, gordijnen (worden binnenkort opgehangen) en fraaie foto’s van het heden en het verleden van onze club in de aangrenzende spreekruimte ‘de Tackle’. Het komende seizoen staat ook het vernieuwen en opknappen van de keuken op de agenda. Wij zien u graag voor of na de wedstrijd in onze kantine of gewoon een keer tijdens een avond of andere activiteit op onze club.

Vrijwilligers worden vaak genoemd binnen een vereniging en tegenwoordig wordt er juist vaak gesproken over het gebrek eraan of het moeilijk vinden van vrijwilligers. Wij zijn bij onze club gezegend met een grote groep vrijwilligers (155!), maar aangezien onze organisatie nog steeds groeit zijn wij ook steeds op zoek naar meer vrijwilligers of moeten regelmatig vervanging zoeken voor degenen die besloten hebben te stoppen. Natuurlijk doen wij steeds ons best met z’n allen om weer de juiste aantallen te vinden, maar wij hebben toch besloten om dit onderwerp meer beleidsmatig aan te pakken en structureel tot een oplossing te komen middels een systeem. Een speciale commissie ‘van zessen klaar’ met Jeroen Oonk, Oscar Rondeel, Linda van Leijden, Johan Korenblek, Eric Rakitow, Dick Wesselink en Jarno Messing zijn van de zomer reeds twee keer bij elkaar geweest en zullen het komende jaar als doelstelling hebben om te komen tot een soort uitzendbureau-systeem met ‘omschreven functies’, ‘vacatures’, ‘potentiële kandidaten’ en een ‘vraag-aanbod lijst’.

‘Uitstraling’ en ‘eerste indruk’ zijn termen die nog wel eens gebruikt worden bij een voetbalwedstrijd. Ook bij een club passen deze termen en vandaar dat wij bijvoorbeeld bezig zijn met uniformiteit van onze sportkleding. Zo hebben onze E- en F-pupillen weer allemaal nieuwe shirts ontvangen allemaal voorzien van sponsor Europlanit. Het 6e elftal heeft ‘Keuken van Hackfort’ als sponsor gekregen en is dus in het nieuw en ook de meiden van de MO15-1 spelen in de traditionele geel-zwarte tenues van v.v. Vorden. Alle begeleiders bij de jeugd hebben vorig jaar een zwart fleechejack ontvangen en deze week krijgen zij ook allemaal een fraai Jako-shirt om op warme zaterdagen te dragen in plaats van of het jack. Ook dit seizoen zullen er weer vragen komen om een team van trainingspakken te voorzien of dat alle spelers in het team voor hun zelf dezelfde trainingspakken willen kopen. Ook warming-up shirts worden nog wel eens aangeboden of collectief aangeschaft. In alle gevallen hebben wij als uitgangspunt dat het sowieso geel-zwart dient te zijn met als voorkeur van het merk Jako (zie op onze webshop het v.v. Vorden trainingspak). Als de aanschaf van Jako via de sponsorcommissie en/of kledingcommissie verloopt zullen wij als vereniging hier ook baat bij hebben, aangezien er bij deze leverancier sprake is van een bonusregeling voor de club.

Het allerbelangrijkste bij een voetbalclub zijn natuurlijk de diverse elftallen en vandaar dat ik deze bijdrage ook met dit onderwerp af wil sluiten. Wij zijn als TJC en Seniorencommissie enorm blij dat wij voor alle E- en F-teams trainers hebben gevonden en de woensdagmiddagtraining ook weer volop bemand is. Vanaf de JO13 t/m de JO19 (13 elftallen) hebben ook alle elftallen een trainer, behalve de JO19-2 want zij willen naast de dinsdagavond (Daan Westerveld) ook op de donderdagavond graag trainen en daarvoor zoeken wij nog een kandidaat. Bij de senioren zijn wij dit seizoen begonnen om het 3e elftal nog meer te betrekken bij de selectie en tevens hebben wij bij het 1e en 2e elftal een assistent trainer aangesteld. Enerzijds noodzakelijk omdat wij met drie grote groepen spelers te maken hebben (45) en anderzijds ook duidelijk een stap vooruit naar aanleiding van de wens van de spelers aangezien er op deze manier nog gerichter en dus individueler en per linie getraind kan worden. Met Michel, René, Luc, Marc en Peter hebben wij de trainersposities bij de selectie goed bezet en zijn wij verder zeer content met Jeroen Tijssen als trainer van Vorden 4, Daan Westerveld van Vorden 6 en Ard Kettelerij als keeperstrainer van de Senioren en de JO17 en JO19. Het vrouwenteam zal worden getraind door Rob Oplaat en het G-team gaat iedere maandagavond oefenen onder leiding van Henri Koning, Dick Uenk en Gijs van der Veen.

In totaal starten wij dit seizoen met 2 Mini F-teams, een JO8, twee JO9 teams en vier JO11 teams. Bij de elftallen hebben wij drie JO13, drie JO15, twee JO17 en twee JO19, waarbij er ook nog drie meidenteams aanwezig zijn nl. MO13-1, MO15-1 en MO17-1. Bij de senioren zijn er 7 elftallen, een Vrouwenteam, een G-team en een 45+ team op de vrijdag. Wij wensen al deze 31 teams heel veel voetbalplezier, veel succes en maak er met z’n allen een fraai 89e v.v. Vordenseizoen van …. Op naar de 90!

Namens het bestuur van v.v. Vorden, Kees Jansen, Oscar Rondeel, Rien Wabeke, Hans Boers

Marc van der Linden

voorzitter v.v. Vorden