Vorden, 12 november 2017 – Met de ledenvergadering in het vooruitzicht (23 november 2017) en het feit dat wij alweer een kwart van de competitie erop hebben zitten, is het een mooi moment om via de rubriek ‘Nieuws uit de bestuurskamer’ de leden, vrijwilligers en overige betrokkenen op de hoogte te brengen van de huidige situatie bij onze club. Hieronder een korte samenvatting van de meest actuele en belangrijke onderwerpen binnen onze vereniging.

 

Voordat ik de diverse onderwerpen wil aanstippen, zou ik graag alle leden, vrijwilligers en supporters willen bedanken voor de prima start van dit seizoen in de eerste drie maanden van 2017-2018. We zijn begonnen met drie bekerweekenden en ook in deze weekenden waren de thuiswedstrijden voorzien van een scheidsrechter en was de organisatie vanaf het 1e weekend in september volledig met een zaterdagdienst en kantinedienst.  Alle teams zijn vanaf het 1e weekend voorzien van een shirtsponsor, ballen, materialen en bij velen zelfs warming-up shirts en trainingspakken, alle jeugdtrainers en – coaches lopen in nieuwe coachjassen, in totaal 79 vrijwilligers zijn als coach, trainer of grensrechters actief bij een team en de vele commissies zorgen er allemaal voor dat ieder weekend de gemiddeld 25 thuiswedstrijden nagenoeg probleemloos verlopen. Vele activiteiten binnen onze vereniging zorgen voor betrokkenheid, binding en reuring in de tent en zo hebben wij een succesvolle ‘Grote Clubactie’ achter de rug, een prettige druk bezochte en sfeervolle derby Vorden-AZC, is vorige week de presentatiegids uitgegeven en is afgelopen vrijdag voor de 20e keer de ArkaNoice Dreamparty georganiseerd voor maar liefst 20 jeugdige bezoekers. Het komt allemaal niet voor niets, er dient een hoop werk, tijd en energie in gestopt te worden, maar het is mooi en goed om te zien dat het allemaal resulteert in een actief, bloeiend en prettig verenigingsleven!

G-voetbal

In de eerste week van oktober was het na een voorbereiding van een half jaar en een startpunt vanaf nul dan zover: De eerste training van het G-team van v.v. Vorden! Inmiddels zijn wij 7 weken verder en hebben wij met de trainers Gijs van der Veen, Henry Koning en Dick Uenk een mooi team om de 13 G-voetballers wekelijks te trainen en te begeleiden. Wij zullen de komende weken gaan bespreken, bekijken en bepalen of en zo ja wanneer er met dit team ook in de competitie gespeeld gaat worden. Verder willen wij voor dit jaar nog een G-team activiteit organiseren om (vooral) bij de clubs in de gemeente Bronckhorst het nog meer onder de aandacht te brengen.

Accommodatie

De club van 50 heeft dit seizoen voor het project ‘tribunestoeltjes’ gestemd. In de komende maanden willen wij dit project uitvoeren en tevens zullen wij dan ook de tribune van een grote schoonmaakbeurt (en verwijderen van roestwater) voorzien. Denk aan de klussendagen in januari en februari waarbij iedereen welkom is om deze werkzaamheden uit te voeren.

Sponsoring

De sponsorcommissie heeft in de afgelopen vier maanden alle 35 teams voorzien van een sponsor, het gehele hoofdveld voorzien van reclameborden, inclusief 6 nieuwe borden, en met 42 adverteerders de presentatiegids voorzien van de benodigde inkomsten. Tijdens het realiseren van deze drie doelen is men op de achtergrond ook verder gegaan met het werven van nieuwe bordsponsoren. In de komende periode zullen wij gaan bepalen op welke wijze deze nieuwe borden worden geplaatst.

Werkgroepen ‘Veld tekort’ , ‘samenwerking Jeugd en Meiden’

Wij hebben met 428 spelende leden, 34 teams en drie velden en een oefenhoek nog steeds ruimt 1 veld tekort volgens de normering van de KNVB. Sinds 2014, een jaar na de privatisering waarbij Gemeente Bronckhorst niet de mogelijkheid heeft geboden voor een kunstgrasveld of extra 4e natuurgrasveld,  hebben wij alle drie speelvelden verlicht en werken wij met een speciaal trainingsschema, waarbij om de week veld 2 en veld 3 wordt gebruikt om op samen met de oefenhoek alle trainingen af te werken. Door deze oplossing kunnen alle 34 teams twee keer per week trainen alleen worden hiervoor wel alle drie speelvelden gebruikt. Bij slechte weers- of veldomstandigheden dienen daarom de drie velden officieel gekeurd worden en komt het ieder seizoen een aantal keer voor dat een training niet door gaat omdat de velden worden afgekeurd. Het bestuur heeft een speciale werkgroep de opdracht gegeven om de opties te bekijken en uit te werken om te komen tot een oplossing om alle teams het gehele seizoen te kunnen laten trainen en de kwaliteit van de velden nog meer te verbeteren. In het afgelopen jaar heeft de werkgroep de diverse mogelijkheden (4e natuurgrasveld, natuurgras, trainingshal enz. enz.) besproken, bestudeerd en uiteindelijk drie opties uitgewerkt. In de komende ledenvergadering zal er een presentatie gehouden worden met de drie betreffende opties.

Er wordt sinds 2013 samen gewerkt met de juniorenafdeling van Socïi en dit seizoen ook met de A- en de B-junioren van sv Ratti. Sinds 2015 spelen ook de meiden van v.v. Vorden samen met Socïi en hebben wij dit seizoen zelfs vier meidenteams in een zogenaamde ‘ST’ vorm met de buurman uit Wichmond/Vierakker. De drie voorzitters hebben vanuit de stuurgroep ‘Samenwerking Vorden-Ratti-Socïi’ de beide werkgroepen ‘Samenwerking junioren’ en ‘Samenwerking meiden&dames’ de opdracht gegeven om voor februari 2018 tot een uitspraak te komen voor een gewenste situatie voor het komende seizoen (komende seizoenen).

Sportief

In de afgelopen 9 jaar zijn wij vanaf 2008 vooral bij de jeugdafdeling begonnen met een stappenplan om zowel tijdens de trainingen als tijdens de wedstrijden het niveau op te krikken naar het gewenste level. Met Vorden 1 spelen wij nu 2e klas, bij het 2e res. 3e klas, met Vorden JO19-1, JO17-1 en JO15-1 in de 1e klas en met JO13-1 in de hoofdklasse. Maar vorig seizoen hebben wij ook al aangegeven dat op niveau blijven wellicht net zo’n grote uitdaging is als op niveau komen. Vorig jaar hebben wij op de JO19-1 na dit prima gerealiseerd en ook de start van dit nieuwe seizoen is goed te noemen. Vorden 1 heeft zich hersteld van de moeizame start en nu na 7 wedstrijden staan de prestatieteams tussen de 5e en 8e plaats. Waar vooral tevredenheid over bestaat is dat er naast het voetbaltechnische gedeelte ook de beleving en wedstrijdmentaliteit ruim voldoende is. Ook de 2e, 3e en 4e teams bij de JO19, JO17, JO15 en JO13 hebben een prima trainingsopkomst, een goede wedstrijdinstelling en spelen op hun eigen niveau met de juiste drive.

De meidenteams presteren naar behoren en er is veel enthousiasme aanwezig bij de vier teams. Wij mogen vooral tevreden zijn over de MO19 groep, want juist in deze kwetsbare leeftijd voor een vereniging, is het dit jaar gelukt om zelfs drie nieuwe leden te werven waardoor de groep is uitgebreid naar 15 speelsters. De uitdaging voor ons als vereniging is de volgende stap naar het seniorenvoetbal te nemen en te komen tot een damesteam, wellicht in een ST-vorm zoals dit ook bij de meiden het geval is.

Vanuit het plan uit 2015, waarin wij nog meer aandacht hebben besteed aan het werven van eigen jeugdtrainers vanuit de club en tegelijk te trainen met twee groepen per leeftijdscategorie, mogen wij ook dit seizoen tevreden zijn over deze ontwikkeling. Terwijl er veel moeite was om in de JO13 en JO15 groep het gewenste aantal trainers te krijgen, kon er in september toch begonnen worden bij zowel de JO13, JO15 en JO17 met de gewenste trainingsopzet. Vanuit de JO11 en JO9 groepen, waar op dit moment alweer 4 jeugdige trainers actief zijn, hopen wij de komende twee seizoen trainers over te hevelen naar het 11-tegen-11 voetbal.

Ledenvergadering

Komt allen naar de ledenvergadering (ook de ouders/verzorgers van de jeugdleden zijn welkom!) om je betrokkenheid, beleving en interesse in je club te tonen. Er staan een aantal actuele onderwerpen op de agenda, waarvan de werkgroep ‘Veld tekort’ het meest in het oog springt.

Namens het bestuur van v.v. Vorden

Marc van der Linden – voorzitter