Het was vandaag een geweldige voetbalzondag bij v.v. Vorden met maar liefst vijf thuiswedstrijden en geen enkele verliespartij bij de 7 seniorenteams en 2 Damesteams. Vorden 7 kampioen, Vorden 2 en Vorden VR1 blijven na een gelijk spel en een overwinning aan kop van de ranglijst, Vorden 3 en Vorden 4 gebroederlijk naast elkaar na een 1-1 gelijkspel op de 2e en 3e plaats, Vorden VR2 een monsterzege met 8-0 en Vorden 5 en Vorden 6 keurige overwinningen op ploegen die boven hun stonden (3-0 en 5-3). Als kers op de taart kwam daar ook nog eens de overwinning van Vorden 1 bij toen om kwart over vier, in de 88e minuut Koen Oosterhuis raak schoot en de stand op 3-2 bracht tegen mededegradatiekandidaat Lemelerveld. Het betekende dus de derde overwinning van Vorden in de laatste vier wedstrijden en na Reutum en Bon Boys werd dus nu de oranje-witten uit Salland verslagen in de laatste minuut. Door het verlies van AZC, Reutum en Eilermark staat Vorden 1 nu ineens op de 8e plaats en deze plek houdt rechtstreekse handhaving in na 26 wedstrijden (nog 2 speelronden te gaan).

Vorden 1 was nagenoeg compleet want naast de geschorste Niels Rondeel behoorde alleen de langdurig geblesseerde Frank Hiddink en de op het laatst afgehaakte Luuk Smit tot de afwezigen. In de basisopstelling was een plek vrij gemaakt voor Dion Besselink, de speler die na 1,5 jaar revalideren weer wedstrijdfit is en vanmiddag voor het eerst in al die tijd weer eens in de basis begon. De basiself bestond uit : Robin Verstege – Bart Stokman, Bas Kortstee, Dion Besselink – Werner Rondeel, Kris Koning, Koen Oosterhuis, Sven Mulder, – Jurre Heij – Gijs van der Veen, Sander Vissers. De wisselspelers deze middag waren Nick Ziggers, Bas Abbink, Sam Abbink, Daan Horstman (4e) en Tomas Oonk (reservekeeper-2e). Het was een enorm belangrijke wedstrijd, want naast deze ontmoeting tussen Vorden en Lemelerveld speelden ook nog AZC en SDC’12 tegen elkaar en Witkampers en Reutum. De onderste zes ploegen gingen dus in totaal 9 punten verdelen en aangezien zaterdagavond Eilermark al verloren had, wisten deze zes ploegen ook dat de club uit Glanerbrug als 7e club mee zou doen om de strijd om de degradatieplaatsen.

De eerste 20 minuten begonnen erg matig aan Vorden-zijde. Aan de bal ging er veel mis, waarbij vooral spits Gijs van der Veen en middenvelder Kris Koning hiervan voorbeelden waren, want ondanks alle goede bedoelingen, leverde iedere actie met de bal eigenlijk balverlies op. Ook verdedigend liep het niet er goed en je zag het goed terug op de momenten  dat er terug gelopen diende te worden. Vorden liep er dan wel achteraan, maar hoopte eigenlijk dat de speler van Lemelerveld zelf een fout zou maken of de bal net te hard vooruit speelde, zodat een maatje van Vorden de bal dan kon veroveren. Dit gebeurde echter niet en bleef Lemelerveld dus langer in balbezit dat Vorden eigenlijk lief was, met in de 8e minuut direct al nadelige gevolgen. Er werd wederom niet ingegrepen en een voorzet kon door de lange nummer 10 binnen vijf meter van het doel ingekopt worden in de verre hoek. Langs de lijn vragen vele supporters zich dan af hoe het nu komt dat bij zo’n belangrijke wedstrijd het lijkt of er niet voldoende pit in zit, maar iedereen die gevoetbald heeft kan zich wel eens herinneren dat je een lome wedstrijd speelt, pap in de benen hebt, niet lekker in de ‘2e adem komt’ en je daardoor telkens net een stapje te laat bent. Vorden 1 had dit dus ook in de eerste 20 minuten en geheel uit het niets kwam hier toch een kentering in, omdat een vrije trap van Koen Oosterhuis strak ingedraaid voor werd gegeven en aangezien niemand de bal beroerde, viel het leder zomaar binnen bij de 2e paal : 1-1.

Het is toch een compliment voor de groep dat het laatste kwartier van de 1e helft in ieder geval met een andere drive en een hogere intensiteit werd gespeeld en mede hierdoor werd het spel aan de bal ook wat dwingender. Direct na de 1-1 schoot Kris Koning vanaf 40 meter op een geweldige wijze de bal over de ver voor zijn doel staande keeper van Lemelerveld, maar de bal eindigde net over de  lat op het dak van het doel. Gijs van der Veen kreeg de bal nu ook weer beter onder controle en kon een aantal keren nuttig kaatsen en gaf ook nog twee prima passes nadat hij in was gedraaid. Ook een schot vanaf de 16-meterlijn na een typische indraaiactie van Gijs leverde een strakke schuiver op, maar dit verontruste de keeper van Lemelerveld niet. Net op het moment dat je al een kwartier het idee hebt, dat je constant op de helft van Lemelerveld speelt en dat iedere afgeslagen bal van de gasten weer snel en probleemloos bij de achterhoede van Vorden terecht komt, slaat het noodlot alsnog toe. Balverlies van Koen Oosterhuis levert een snelle uitbraak op en terwijl de speler van Lemelerveld 20 meter met de bal aan de voet mocht oplopen (en weer net niet voldoende werd gehinderd, verhaal van het begin van de wedstrijd hierboven beschreven) haalde deze vanaf de 16-meterlijn hard en zuiver uit. Robin Verstege kreeg nog wel zijn hand er tegenaan, maar het was niet voldoende en de ruststand was dus op dat moment onverwachts nog 1-2 geworden.

Na de rust was het een dwingender Vorden, dat richting de overkapping speelde en direct al meer drive en ritme toonde. Vanaf de rechterkant werd in de 46e minuut  al een lage voorzet gegeven vanaf de achterlijn waar Koen Oosterhuis, als sprintend de 16-meter in lopend, alleen maar zijn voet tegenaan kon zetten. Zijn inzet vanaf vijf meter ging via de lat over en ondanks dat het dus 1-2 bleef, was het wel een duidelijk signaal welke kant de wedstrijd op zou gaan in deze 2e helft. Vorden bleef aandringen en verdedigde met drie man (Sven was in balbezit de linker wing-back) tegen de middenlijn aan en iedereen zat te wachten op de 2-2. Deze kwam uiteindelijk in de 73e minuut toen wederom vanaf de rechterkant een scherpe voorzet werd gegeven en ditmaal was het Gijs van der Veen die met een kopbal bij de eerste paal uitstekend binnen kopte. Vorden 1 was los en het druk bezochte Sportpark en vooral de bomvolle overkapping ging er eens goed voor zitten. Maar waar iedereen verwachte dat Vorden ‘erop en erover’ ging, viel de aanvalsstorm toch een beetje stil . Vorden bleef wel de ploeg met het initiatief en was ook wel het meest in balbezit, maar echte zestienmeter-situaties, laat staan kansen, zaten er niet meer in.

Nick ZIggers kwam samen met de gebroeders Abbink rond de 60e minuut in het veld en in de 78e minuut viel ook nog good-old Daan Horstman in. De invallers hadden een positief effect op het team en het wedstrijdverloop, want er kwam een soort van ‘slotoffensief’, waarbij de 88e minuut een prachtig voorbeeld was. Vorden 1 kreeg op de hoogte van de zestienmeterlijn een inworp aan de linkerkant. Bas Abbink slingerde de bal voor, Gijs van der Veen kopte de bal door en deze rolde evenwijdig aan de zestienmeterlijn richting Nick ZIggers. Nick stond er niet goed voor om zelf actie te ondernemen en tikte hem zodoende breed op de net buiten de zestien staande Koen Oosterhuis. Zo’n balletje breed wordt door velen als een simpel balletje beschouwd, maar juist deze pasjes over vijf meter in het drukste gebied van het veld verraadt juist vaak de klasse van een speler of de kwaliteit van een pass. In dit geval gaf Nick dan ook deze bal precies goed op het linkerbeen van Koen met de juiste snelheid en zonder stuit. Er zat ook ‘een boodschap’ aan deze pass want Koen kon hem alleen maar direct nemen met de binnenkant van de voet. Door de traptechniek van Koen en de snelheid in het schot (vanuit stand) werd de keeper van Lemelerveld verrast en verdween de bal in de linkerbenedenhoek. Heel Vorden ontplofte en net als tegen Reutum en Bon Boys flikte de geel-zwarten het weer om in de laatste minuut toe te slaan.

Vorden 1 heeft na deze overwinning een flinke sprong gemaakt in de ranglijst van 2I waar de stand onderin nu als volgt is , waarbij de 8e plaats de ‘veilige plek is’:

8. Vorden 24-28 (1 punt in mindering)

9. Eilermark 24-28 (vijf punten in mindering)

10. Reutum 24-27

11. AZC 24-25

12. Lemelerveld 24-25

13. Witkampers 24-25

14. SDC’12 24-19

Volgende week speelt Vorden uit tegen Witkampers, moet AZC op bezoek naar titelkandidaat ATC’65, Lemelerveld op bezoek naar titelkandidaat Bon Boys en Reutum gaat naar de buurman en speelt de derby tegen De Tukkers in Albergen. Eilermark tenslotte speelt in en tegen Schalkhaar.  Op de laatste speeldag speelt Vorden thuis tegen de Tukkers, moet Lemelerveld het thuis onderling uit vechten met Witkampers, gaat Reutum het thuis opnemen tegen degradant SDC’12, krijgt AZC Schalkhaar op bezoek en moet Eilermark thuis proberen punten te pakken van BWO. Al deze wedstrijden op de laatste twee speeldagen beginnen om 14.00 uur!

Bovenin is het eveneens enorm spannend en strijden STEVO, ATC’65 en Bon Boys om de titel met respectievelijk nu 50, 48 en 47 punten. STEVO heeft gisteren door de goede serie in de laatste twee maand alvast de 3e periode behaald en dit houdt in dat de drie koplopers ook alle drie een periode hebben. Zodoende is de strijd om de 4e plaats (waarmee je de periodetitel overneemt van de kampioen) ook nog belangrijk en spannend. Hiervoor spelen de Tukkers en BWO die beide nu op de 4e en 5e plaats staan met slechts 1 puntje verschil (41 en 40 punten). Op de laatste speeldag staat STEVO tegen ATC’65 op het programma en dit kan wel eens de beslissing worden om de 1e plaats in de 2e klasse I.