De voetbalvereniging Vorden doet al jaren mee met de jaarlijkse collecteweek Fonds Gehandicaptensport. In de personen van Anita Pierik en Xaviria Böhmer organiseert v.v. Vorden ieder jaar deze collecte om geld op te halen voor het fonds dat verenigingen ondersteunt om de gehandicaptensport mogelijk te maken. 50% van de opbrengst is trouwens voor de club zelf en vandaar dat wij als vereniging altijd zeer content zijn met deze actie. Dit jaar is door de corona-virus bepaald dat de collecte langs de deur door ongeveer 25 vrijwilligers echter geen doorgang kan vinden, maar is er in plaats daarvan een digitale collecte gerealiseerd. Niets doen is geen optie, zegt Nike Boor, directeur van het Fonds Gehandicaptenfonds. “Niet te lang stilstaan bij wat niet kan, maar juist wat wel kan. Zo staan sporters met een handicap in het leven, maar wij als fonds ook”. De organisatie van v.v. Vorden heeft dan ook direct alle collectanten gevraagd om op diverse manieren een ‘tikkie’ te versturen.

Alle collectanten van v.v. Vorden hebben een mail en instructie ontvangen waarin zij een ‘Online Collectebus’ kunnen aanmaken. Vanuit deze digitale collectebus is het daarna mogelijk om naar bekenden, vrienden, kennissen en andere contactpersonen op jouw mobiel of PC/Laptop een ‘tikkie’ te sturen. Deze collectanten hebben in de naamgeving de voetbalvereniging en onze plaatsnaam genoemd, waardoor de organisatie eenvoudig kan bekijken hoeveel er uiteindelijk door de club is opgehaald.

Krijg je een appje of mailtje doneer dan een euro voor het goede doel. Je kunt ook naar de website gaan en dan rechtsbovenin zoeken op ‘vorden’. Via één van de collectanten met deze naam kun je dan ook een euro doneren!