In deze speciale rubriek zal in deze weken van de winterstop telkens een groep elftallen extra worden belicht met daarin de resultaten tot nu toe in het seizoen 2022-2023 en de huidige stand tijdens de winterstop. Achtereenvolgens zullen de ‘pupillenteams’, de ‘meidenteams’, de ‘junioren’, de ‘selectie-elftallen’  en de ‘overige senioren’ de revue passeren. Dit keer zijn de lagere senioreneams aan de beurt, inclusief het 45+ en het G-team van v.v. Vorden. In het huidige seizoen is v.v. Vorden begonnen met zeven seniorenteams, twee damesteams en 1 45+ en 1 G-team, waarbij Vorden 1, 2 en VR1 tot de selectieteams behoren. Hieronder dus de tussenstand van Vorden 3 t/m 7, VR2, 45+ en G1.

Vorden 3 is dit seizoen een geheel nieuw elftal dat vorig seizoen voor het grootste gedeelte nog in Vorden 7 speelde. Het zijn allemaal spelers tussen de 20 en 24 jaar en onder leiding van Rutger Wullink, Jordi Houwen en Dick Zelle doen zij het dit seizoen alleraardigst. Tot aan de laatste twee wedstrijden voor de winterstop stonden zij zelfs op een keurige 2e plaats, alleen door het verliest tegen Vorden 4 en FC Zutphen 2 staan zij nu op de 4e plaats met 21 punten uit 10 wedstrijden. Zij leveren ook één van de topscorers van de vereniging, want Djoi Stevens staat met 15 doelpunten op een tweede plaatst, achter koploper Rik Schroër. Het elftal speelt aantrekkelijk en aanvallend voetbal en heeft de ambitie om bij de eerste drie te eindigen, waarbij het dan concurrent Vorden 4 ook graag voor wil blijven. Vorden 4 is namelijk ingedeeld in dezelfde competitie (res. 6e klas-11) als het 3e elftal en dat heeft op zaterdag 10 december al geleid tot een prachtige voetbalavond bij onze club met zo’n 250 toeschouwers en een bomvolle kantine na afloop. Vorden 4 is een team bestaande uit een zevental spelers uit het 3e elftal van afgelopen seizoen, aangevuld met 3 spelers uit de selectie en een aantal vrienden die weer besloten hebben om te gaan voetballen. Het ‘vriendenteam’ doet het net als Vorden 3 erg goed in de competitie en door de winst in de onderlinge wedstrijd (0-4) staat het halverwege zelfs op een 2e plaats met evenveel punten als Vorden 4 en drie punten achterstand op koploper Sp. Lochem 4. Het 4e team traint 1x per week onder leiding van Ate Barendsen en Daan Wiegerink en heeft op zondag ook nog Jan Willem Voortman en Sidney Wagenvoort in haar staf. De topscorer van de vereniging, halverwege het seizoen, is Rik Schroër en hij heeft namens het 4e elftal nu al 14 doelpunten gemaakt.

Vorden 5 is net als het 3e team  een team met spelers wie allemaal in 1x over zijn gekomen uit de jeugd, namelijk de JO19-2.  Het team is dit seizoen aangevuld met twee spelers uit Medler, Dio Biljard en Ghylian Bobbink, Lars Temmink vanuit Vorden 6 en nieuwkomer Jonas Groot Nuelend. Onder leiding van Hans Wullink en Gerrit Bobbink heeft het team al een aantal prima overwinningen en mooie wedstrijden achter de rug. Enthousiast, gedreven, snel en voetbalideën zijn vier kenmerken die passend zijn bij dit team. Vorden 5 staat op een keurige 4e plaats met 16 punten uit 10 wedstrijden en het zou mij niet verbazen als aan het einde van het seizoen het team zelfs nog een plekje is gestegen. Vorden 6 is nu alweer een aantal seizoen bij elkaar en hebben als ‘jeugdig team’ de corona-seizoenen goed overleefd. Aangevuld met Mart Boers uit het 3e, Friso Balvert en Tom Schotsman uit het 6e heeft het team van trainer Stijn Rinders en coach Bram Oplaat nu al vier punten meer dan het afgelopen seizoen, toen het onderaan is geëindigd met 0 punten … Ook dit team traint iedere week onder leiding van Stijn Rinders en alleen al dat gegeven gaat er voor zorgen dat de kans heel groot is dat de laatste plaats dit seizoen verbeterd gaat worden. Het 7e elftal van v.v. Vorden is jarenlang het 3e elftal geweest en de afgelopen twee seizoenen het 4e team. Onder leiding van trainer/coach Jeroen Tijssen is het elftal dit seizoen aangevuld met enkele oud-gedienden uit het 5e team, zodat met spelers als Bennie Wentink, Edwin Bekker, Herald Nijenhuis en Jeroen Peters uit het 3e elftal het team een ware mix is van de lagere senioren. Vorden 7 doet het uitstekend in de competitie en met slechts 1 nederlaag staat het keurig bovenaan in de 7e klasse.

Bij de dames heeft v.v. Vorden dit seizoen voor het eerst twee elftallen en dan ook nog eens met 18-19 speelsters per team. Aangezien er bij sv Ratti/Socïi geen damesvoetbal meer wordt aangeboden, hebben een aantal dames uit Kranenburg, Vorden en Wichmond besloten om bij v.v. Vorden te komen spelen.  Het nieuwe team VR2 heeft het aan de ene kant niet makkelijk, want zij hebben nog geen nieuwe shirts, geen vaste coach op de zondag en bestaat ook nog eens uit dames uit diverse geledingen (MO20-1, VR1, sv Ratti/Socïi en geheel nieuwe dames). Maar aan de andere kant functioneert het al echt als een team, is het enthousiasme erg groot, ziet het veldspel er ook nog eens goed verzorgd uit en kan het dan ook niet anders of de huidige 9e plaats gaat nog verbeterd worden. Het team heeft nu al twee wedstrijden gewonnen en twee gelijk gespeeld en wij hopen dat met een volledig beschikbare coach op zondagmorgen er nog een aantal winstpartijen bij worden behaald dit seizoen. De 45+ heeft haar tweede kampioenschap behaald in de 7-jarige historie van het team bij v.v. Vorden. In de najaarscompetitie, waar op vijf vrijdagavonden een competitie is gespeeld, heeft  het team onder leiding van Jeroen Tijssen en Ard Kettelerij de meeste punten behaald t.o.v. FC Zutphen 45+ 1 en 2, Ruurlo 45+ 1 en Oeken 45+ 1. Tijdens de ‘thuiswedstrijd’ begin december werd het kampioenschap nog ff gevierd in de kantine, waarbij ook Sinterklaas en Zwarte Piet nog ff de felicitaties over kwamen brengen. Het G team van v.v. Vorden speelde net als vorig seizoen twee keer een toernooi op de zaterdagmorgen met de tegenstanders Twello, Loenermark en Oeken. Beide toernooien werden uitstekend afgewerkt en beide keren kon de beker omhoog gehouden worden door de geel-zwarten!