Vorden, 15 september 2017 – In de afgelopen vier seizoenen is de jeugdafdeling van v.v. Vorden een samenwerking aan gegaan met de juniorenafdeling van sv Socïi. Afgelopen seizoen is deze samenwerking uitgebreid met het samenvoegen van enkele meidenteams, waarbij ook de officiële samenwerkingswerkwijze van de KNVB is gehanteerd in de vorm van een ST (Samenwerking Team). Dit seizoen is ook met de andere buurman sv Ratti een dergelijke samenwerking gestart en dit houdt dat in het huidige seizoen wij gaan starten met vier ST meidenteams met Socïi, één samenwerkingsteam bij de Jongens ‘Onder 15’ met Socïi en twee samenwerkingsteams met Ratti bij de JO17 en JO19.

Bij de junioren is er in alle drie leeftijdsklasses bij zowel de JO19, JO17 als de JO15 één samenwerkingsteam. Bij de JO19 en JO17 is er sprake van een ST (Samenwerkingsteam) met sv Ratti en bij de JO15 is er een ST met sv Socïi. De tweede teams van iedere leeftijdsklasse worden bij v.v. Vorden ook ST genoemd (ST Vorden-Ratti JO19-2, ST Vorden-Ratti JO17-2 en ST Vorden-Socïi JO15-2) omdat dit ondanks het feit dat spelers uit Wichmond en Kranenbrug lid blijven van Socïi en Ratti, de mogelijkheid biedt om van elkaar spelers ‘te lenen’.

Bij de meidenteams hebben wij dit seizoen vier teams in iedere leeftijdsklasse, MO19, MO17 ,MO15 en MO13. Alle vier meidenteams spelen onder de noemer ST Vorden/Socïi, behalve het MO15 want die spelen onder de naam ST Socïi/Vorden.

Bij alle ST-teams zijn inmiddels onderling afspraken gemaakt waar er getraind wordt, waar de wedstrijden gespeeld worden en in welk shirt er gespeeld wordt. In het trainingsschema is terug te vinden welk team waar en wanneer traint en op het wedstrijdschema is terug te vinden of een ST team thuis of uit speelt en op welk sportpark. Het meidenteam ST Socïi-Vorden valt volgens de KNVB en het automatiseringsprogramma Sportlink niet onder ‘VV Vorden’ en is als zodanig ook niet terug te vinden in het wedstrijdschema, op de wedstrijdAPP, in voetbal.nl en op de site. Wij zijn druk bezig om hiervoor een alternatieve werkwijze te vinden, waardoor ook voor dit team via onze site de informatie verstrekt wordt.

In de afgelopen week hebben de ST teams hun eerste wedstrijden gespeeld in de bekercompetitie. Neem gerust eens een kijkje bij de diverse ST-teams en geniet ook van het jeugdvoetbal op het Sportpark in Wichmond of in Kranenburg en moedig de jongens en meiden van de combinatieteams flink aan!