De laatste competitiewedstrijd voor ons en deze ging ook direct om de 2e plek in de eindstand.  Afgelopen zondag ook thuis tegen Activia gespeeld en deze werd met 4-1 door ons gewonnen op basis van veel inzet en gewoon ook zeer goed voetbal. Hierom gewaarschuwd dat dit direct de wedstrijd erna niet maar zo weer lukt en dat dit alleen lukt als iedereen 300% voor elkaar knokt en dus inzet toont en elkaars fouten willen goed maken. Dit deden we vanaf de aftrap aardig, het spelplan van Activia was ook snel duidelijk, de laatste man moest alles zo ver mogelijk naar voren schieten en vanaf daar moesten de dames van Activia de strijd aangaan. Nu hadden ze dit woord strijdt iets te serieus genomen en leek het werkelijk helemaal nergens op betreft omgang met elkaar, iedere keer als we de bal ontvingen of net nadat we de bal afspeelden kregen we een duw, trap en daarna nog eens verbaal een veelvoud aan woorden die niet thuishoren op een voetbalveld. Normaliter treedt hier een scheidsrechter tegen op maar die was vergeten dat hij er neer was gezet om de spelregels te hanteren. Ja, op deze manier is thuis winnen niet heel lastig voor hen. Maar goed, dus hier speelden we dus wel tegen en zoals gezegd, begonnen we niet verkeerd en hielden we redelijk druk op hun achterhoede en was het spelbeeld de 1e helft dat we vooral op de helft van Activia speelden maar niet of nauwelijks echt grote kansen konden creeëren omdat Activia ook gewoon zeer compact stond. Hierbij hebben we hun keepster te weinig getest met goede afstandsschoten. Toen in één keer kwam Noa aan de bal op de linksvoorpositie en kapte de bal terug voor haar rechterbeen, ze gaf een voorzet waar Dione de bal direct uit de lucht klaar legde voor Maree, die de bal 1x mee nam en hierna loepzuiver de bal in de kruising schoot. Ja, dat is lekker,  0-1 voor komen in een lastige wedstrijd. Hierna was het eigenlijk tot aan de rust aan beide kanten rustig in de doelgebieden en speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af. Waar Mette het lastig had maar zich 100% goed staande hield en een voorbeeld was hoe je met dit soort tegenstanders om moet gaan….haar direct tegenstander was echt een hele vervelende meid die van alles aan het doen was behalve voetballen, alles alleen gericht op de tegenstander en geen enkel oog voor de bal, en zelfs slaan was voor haar niet te min…….en ja, de scheidsrechter deed hier weer niets mee!! In de rust ging het volle bak over wat onze tegenstander allemaal wel niet geflikt had de 1e helft……..dat het niet normaal was wat er allemaal gebeurde….hierop geantwoord dat wij hier echt niet in mee moeten gaan en dat wij de bal het werk moeten laten doen. De tweede helft startte en we begonnen hier direct ook te slap en waren dus waarschijnlijk toch te veel onder de indruk van het geheel, vanaf de 1e minuut na rust was het Activia die het voortouw nam en vooruit druk gaven en ons niet meer wilden laten voetballen van achteruit. Voor ons een uitdaging die we niet goed op pakten. Als we achterin onder druk komen te staan dan moeten we als gehele team wat achteruit om aanspeelbaar te worden. Maar wat Activia door al hun overtredingen bewerkstelligd had was dat we niet meer zo graag de bal wilden hebben en zeker voorin de ballen niet vast konden houden. Op zich logisch maar ja, dit was net wel wat we nodig hadden.  De 1-1 was een verdwaalde voorzet die via de lat bij de spits van Activia terecht kwam en deze goed afrondde. Hierna bleef het spelbeeld dat Activia met alle middelen die ze hadden ons ontregelden en niet lieten voetballen. de 2-1 was een moment waar Rosa een sliding inzette waar ze beter in de benen had kunnen blijven. want ja, als je een sliding maakt moet je het 100% zeker ook hebben. helaas ging hun linkerspits er met de bal vandoor waar de 2-1 uitkwam. Hierna pakten wij het weer een beetje op en kwamen weer wat verder van ons doelgebied af. Met Yrsa, Maree en Noa voorin heb je normaliter ook voldoende kwaliteit en dreiging. Echter kwam hier in zijn totaliteit helaas te weinig uit.  Het enige moment in de 2e helft waar Maree ineens de bal vrij kreeg om te kunnen afronden, werd teniet gedaan door de grensrechter in combinatie met de scheidsrechter, Waar Maree minimaal 2 meter achter hun laatste man bleef en het dus totaal geen buitenspel was, de scheidsrechter ook nog eens op 1 lijn stond en gewoon echt zag dat dit geen buitenspel was…maar helaas zo partijdig was dat hij toch affloot. Echt een schande voor het voetbal! Maar ja, dan weet je dat je hier niet meer gaat winnen. Hierna kreeg Lynn nog een flinke ellenboog, werd Esther nog eens smerig uit de wedstrijd geschopt en was het dus een zeer vervelende avond buitenom de uitslag.  Als wij zo zouden voetballen was ik per direct gestopt als trainer want ja, dit heeft gewoon niets met voetbal te maken en zeker niet met een hobby wat je dus normaal gesproken wel voor je plezier doet. Maar ja, onze tegenstander was hier wel content mee en dit zegt genoeg! Al met al hebben wij gewoon een goed seizoen gedraaid en samen als team veel progressie geboekt en is het hierom gewoon jammer maar helaas dat we geen tweede zijn geworden maar derde. Dit is nog steeds een gewoon goede prestatie en kunnen we allemaal tevreden mee zijn. Komend jaar weer lekker met frisse moed er tegenaan met veel (voetbal-) plezier samen.