Vorden, 30 mei 2019 – In de 2e klas I begint aanstaande zondag de nacompetitie, zowel voor promotie naar de 1e klas als voor klassenbehoud in de 2e klas. Door de nieuwe opzet is het in ieder geval zeker dat er van de beide deelnemers uit 2I, Concordia Wehl en SML, er één ploeg zeker degradeert. Aan de nacompetitie doen namelijk 8 ploegen mee en zij strijden slechts om één plek. Als kampioenen van 3C en 3D komen DCS uit Zevenaar en Eendracht uit Mook de 2e klasse I versterken en als degradant uit de 1e klas komt oude bekende Quick 1888 uit Nijmegen weer terug in 2I.

 

Orion, Vorden, SDOUC, Union, AZC en Varsseveld blijven sowieso in de 2e klas. Ook Voorwaarts Twello heeft door het misgrijpen van een periodetitel de zekerheid dat het volgend seizoen wederom in de 2e klas dient te spelen, alleen behoren zij qua ligging eigenlijk in 2J en zal het dus afwachten worden of zij volgend seizoen weer in de Sallandse/Twentse 2e klasse van de afdeling Oost komen. Is dat het geval dan kan het zijn dat de kampioen van 3B en buurman Warnsveldse Boys in de 2e klas I terecht komt.

WAVV, Spero en DVC’26 strijden als periodewinnaars samen met de 3 periodewinnaars van 2J (SDC’12, Bon.Boys en MVV’29) en de nummers 12 en 13 uit de 1e klas (Bemmel en Schalkhaar) om 1 plek in de 1e klas. Dus minstens twee van de drie deelnemers uit de 2e klasse I blijven ook volgend seizoen bij Vorden in de 2e klas.

Concordia Wehl en SML strijden als de nummers 12 en 13 uit de 2e klas I samen met de periodewinnaars uit 3C en 3D (MASV, VIOD en VDZ – Eldenia, DIO en Beuningse Boys) voor 1 plek in de 2e klas I. Dus zal één van de deelnemers uit de 2e klasse I sowieso degraderen en wellicht komt er zelfs helemaal een nieuwe ploeg bij Vorden in 2I.