Maandag 3 december 2018 – Vorden 1 heeft vanmiddag met 1-1 gelijk gespeeld en niet alleen de stand was daarmee volledig in evenwicht, maar beide ploegen gaven elkaar de gehele wedstrijd in alle facetten geen duimbreedte toe. Vorden moet met de puntendeling een plaats prijs geven op de ranglijst en vindt zichzelf nu terug op de 8e plaats en speelt dit kalenderjaar nog thuis tegen Eendracht Mook en uit tegen DCS in Zevenaar.

Er moest wederom flink gepuzzeld worden door trainer Michel Feukkink bij aanvang van de wedstrijd. Naast de geblesseerde Roy Böhmer en Ate Barendsen en afwezige Bart Stokman keek Michel tijdens de warming up ook steeds naar aanvoerder Stefan Eggink want hij had twee dagen met griep in bed gelegen en was dus een ‘twijfelgeval’. Vlak voor aanvang van de wedstrijd gaf Stefan aan dat het echt niet ging en maakte Michel bekend dat de 18-jarige JO19-1 speler Anne Hezemans zich op kon gaan maken voor zijn debuut als basisspeler in Vorden 1. Hij kwam in het centrum te spelen samen met Bas Kortstee en de gebroeders Abbink stonden links- en rechtsback. Op de bank had Michel dus de zieke Stefan Eggink, de niet volledig fitte Sven Mulder en twee JO19-1 spelers Niels Rondeel en Kris Koning.

Vorden begon dwingend en agressief en liet zien dat het de uitglijder van vorige week zo snel mogelijk wilde corrigeren. Ook Varsseveld begon op dezelfde wijze aan de wedstrijd en vanaf het eerste moment in de wedstrijd was er dus sprake van evenwicht. Vorden was wellicht iets vaster aan de bal en konden elkaar iets makkelijker vinden in de combinatie, daarentegen was de voorhoede van Varsseveld iets dreigender en vooral wanneer er sprake was van ruimte ook iets gevaarlijker. In de 19e minuut werd er balverlies geleden op het middenveld van Varsseveld tijdens de opbouw en onderschepte Koen Oosterhuis de bal. De weer dwingend aanwezige middenvelder controleerde de bal in voorwaartse richting en gaf precies op tijd een splijtende pass door de volledig ‘open staande’ verdediging van Varsseveld. Daan Horstman kwam alleen op de keeper en met binnenkant voet speelde hij de bal onder de keeper door en bracht de stand op 1-0.

Het was een wedstrijd waarbij deze stand ook zo maar de eindstand had kunnen zijn, maar daar dacht Varsseveld toch anders over want nog geen 5 minuten later was het alweer ……. u raadt het al, gelijk! Een onschuldige bal  viel over de verdediging heen en vrije verdediger Bas Kortstee kon de bal eenvoudig terug spelen op de keeper, maar hij produceerde een zacht balletje die zomaar in de voeten kwam van aanvaller Cas Kemperman en deze wist wel raad met dit buitenkansje: 1-1.

Het eerste kwartier in de tweede helft was een copy van de eerste helft, waarbij invaller Niels Rondeel (voor Daan Horstman) twee keer gevaarlijk de achterlijn haalde en een fraaie voorzet produceerde. Met nog een half uur op de klok veranderde het spelbeeld en was er steeds minder sprake van voetballende oplossingen. De strijd, beleving en passie kreeg steeds meer de overhand en het zorgde er wel voor dat in deze laatste fase van de wedstrijd de score alle kanten op kon gaan. De stand bleef echter 1-1 omdat een schot van Vorden door Luuk Smit maar rakelings langs ging en een solo van de frêle invaller aan de linkerkant van Varsseveld ternauwernood heel knap werd gepareerd door doelman Robin Verstege.

Voor Vorden 1 weliswaar niet de volle drie punten, maar wel pure winst in het feit dat de gehele 2e helft er drie jongens van onder de 20 jaar (Luuk Smit 1e, Anne Hezemans en Niels Rondeel JO19-1) mee speelden en op dit niveau een prima indruk achter lieten. De vierde ‘tiener’, Kris Koning, kwam de laatste 10 minuten nog in het veld en ook hij heeft nu al een aantal keren laten zien dat de selectie volgend jaar aangevuld kan worden met deze drie JO19 spelers.