Vorden, 3 december 2017 – Vorden heeft vanmiddag met 3-1 gewonnen van DVC’26. In de eerste helft kwamen de vordenaren op 1-0 door Stefan Eggink en maakte Koen Oosterhuis met een prachtige boogbal 2-0. Na de rust werd het nog spannend toen DVC’26 in de 73e minuut de 2-1 maakte. Door een penalty van Daan Horstman werd de winst veilig gesteld en de eindstand op 3-1 gezet. Vorden staat nu met 16 punten uit 10 wedstrijden op een 5e plaats en speelt nog uit tegen SDOUC en thuis tegen Varsseveld voordat de winterstop in gaat.

Vorden 1 begon voor het eerst sinds het voorjaar van 2012, toen de destijds 17-jarige Robin Verstege zijn debuut maakte als doelman in het 1e elftal, met een andere keeper op het doel. Door een schouderblessure was Robin niet in staat om te spelen en mocht de 17-jarige doelman van de JO19-1, Esli Lindenschot, zijn competitie debuut maken. Esli kan terug kijken op een prima wedstrijd waarin hij qua uitstraling op geen enkele manier liet merken dat hij voor de eerste keer onder de lat stond tijdens een wedstrijd van het 1e elftal in de 2e klas. Niet dat hij erg veel in actie moest komen, maar zijn ingrepen, spelhervattingen maar vooral zijn allertheid, het mee voetballen en bewegen was ruim voldoende.  Het 1e elftal was in de 1e helft sowieso, ook bij de 1o overige veldspelers, de meerdere ten opzichte van  de spelers uit Didam en liet vooral in de onderlinge duels en op basis van beleving en intensiteit zien dat zij de meerdere waren. Op de eerste 10 minuten na, waarin DVC vooral via de rechtsbuiten enkele keren dreigend door kwam, had de achterhoede van Vorden de spitsen van DVC volledig in bedwang, was het middenveld met Roy Böhmer, Koen Oosterhuis en later tot man of the match gekozen Gijs van der Veen heer en meester en waren vooral de beide buitenspelers Tom klein Kranenberg en Daan Horstman constant dreigend. Het leverde na bijna een half uur de verdiende 1-0 op toen uit een scrimmage Stefan Eggink uiteindelijk het beslissende tikje gaf, al ging er volgens de achterhoede van DVC een buitenspelsituatie aan vooraf. Nog geen vijf minuten zette de sterk spelende Koen Oosterhuis een fraaie handtekening onder zijn prachtige boogbal in de verre hoek vanaf zo’n meter of 25. Met de tussenstand van 2-0 kon Vorden met een gerust hart de thee op zoeken.

In de tweede helft kwam DVC’26 toch nog terug in de wedstrijd, al leek het lange tijd dat de ruststand ook de eindstand zou worden. DVC’26 kwam wat feller uit de startblokken in de tweede helft en zorgde er zodoende voor dat vooral op het middenveld de strijd wat meer in evenwicht kwam. Toch zorgde dit min of meer veranderde spelbeeld niet in grote kansen voor de rood-zwarten. Nog steeds lukte het de uitploeg niet om de 17-jarige Esli Lindenschot aan het werk te zetten en heel lang leek het erop dat de ploeg van trainer Michel Feukkink voor de tweede achtereenvolgende week ‘de nul’ gehouden zou worden. In de 70e minuut werd Tom klein Kranenberg gewisseld voor Guido Beernink en deze 1e jaars senior stond onbedoeld aan de basis van het tegendoelpunt dat alsnog zou vallen. Met heel veel moeite kon Guido nog net de bal inhouden en toen de opstomende Sam Abbink om de bal vroeg verwachte deze een bal in de hoek, maar Guido gaf hem juist in de voet. DVC’26 kon zodoende de aanval overnemen en gaf direct een diepe bal links de hoek in en deze voorzet werd bij de 2e paal geheel vrijstaand, doordat de gehele linkerkant met Sam en Guido uit positie was, door de rechterspits uit Didam binnen getikt. Het werd dus weer spannend vanaf de 73e minuut en Vorden moest nog flink aan de bak om de drie punten over de streep te trekken. De voorhoede in de personen van Guido, Frank en Daan bleven echter druk op de bal houden en keihard werken om zodoende DVC’26 niet lekker in het spel te laten komen. Dit betaalde zich uit in de 87e minuut toen Guido Beerning goed door ging aan de linkerkant en zijn voorzet kwam rond de penaltystip in het 16-metergebied. De keeper van DVC’26 kon in eerste instantie de bal weg stompen maar in tweed instantie maakte hij een overtreding op spits Frank Hiddink. De scheidsrechter wist genoeg en gaf een penalty voor Vorden en deze werd koelbloedig benut door Daan Horstman en de eindstand werd zodoende bepaald op 3-1.