Vorden – 19 februari 2017, Vorden 1 heeft vanmiddag met 1-2 verloren van de topper uit 2I, RKZVC. Het is de tweede keer dit seizoen dat de withemden drie punten afsnoepen van Vorden en daarmee ook op een voorsprong van 7 punten komt ten opzichte van de geel-zwarten. De wedstrijd werd beslist in de 1e helft toen een ongelukkige terug kopbal van aanvoerder Stefan Eggink werd onderschept door Jens Schutten en beheerst werd afgerond. Deze 0-2 achterstand was voor Vorden 1 net te veel van het goede, want ondanks dat de thuisploeg in de 2e helft RKZVC het vuur aan de schenen legde en ook nog de aansluitingstreffer scoorde, kwam het uiteindelijk toch net te kort om aanspraak te maken op een punt. Het 1e elftal is nu twee weken achter elkaar vrij en speelt op 12 maart uit in Wageningen tegen WAVV.

De eerste vijf á 10 minuten waren voor Vorden en RKZVC had even moeite met de aanvallende opstelling van de thuisploeg die naast de drie voorhoedespelers Ate Barendsen, Frank Hiddink en Daan Horstman ook Gijs van der Veen als diepste middenvelder met aanvallende intenties had opgesteld. Een gekraakt schot en een rollertje van Gijs van der Veen waren de twee wapenfeiten van de enthousiast gestarte geel-zwarten in deze fase. Vanaf de 10e minuut werd het initiatief ineens door RKZVC over genomen. Zonder echte rechtsbuiten, maar wel met drie voorhoedespelers werd rechtshalf (of hangende rechtsbuiten) Waldo Rhebergen de sleutelspeler van RKZVC. Deze kleine maar zeer handige en altijd vooruit spelende middenvelder afkomstig van Rigtersbleek was het ‘dreh-und-angelpunkt’ van de ploeg uit Zieuwent en telkens wanneer hij aangespeeld werd, kwam er een intelligente voortzetting en gaf hij met prima één-tweetjes, goede crossballen en gevaarlijke steekballen toevoer aan de voorhoedespelers. Het was dan ook niet geheel toevallig dat juist deze speler ook de 0-1 maakte, toen uit een cornerbal de ‘tweede bal’ prima werd terug gelegd en door de middenvelder technisch perfect met een gedrukt schot van 20 meter tot doelpunt werd gepromoveerd. RKZVC bleef ook na deze 0-1 de betere ploeg en liet bij vlagen zien waarom zij dit seizoen tot de favorieten voor de titel behoren. Maar toch kwam een kwartier voor tijd er weer evenwicht in de wedstrijd en zorgde Vorden er weer voor dat het beter in de wedstrijd kwam. Uitblinker van het eerste uur Rhebergen verloor een paar lullige balletjes, stylist Storkhorst kwam niet in het spel voor en door enkele twijfelachtige beslissingen van de scheidsrechter kwam er ook wat meer onrust in het spel van Zieuwent. Net op het moment dat Vorden dus weer wat meer wist aan te dringen en via Daan Horstman met een goed schot vanaf 20 meter nog een keer gevaarlijk werd, viel aan de andere kant achteraf de beslissende goal. Een stuiterbal op ongeveer 20 meter van het doel was een prooi voor aanvoerder Stefan Eggink en met een kopbal in de handen van keeper Verstege wilde hij balbezig houden voor de thuisploeg. Zijn kopbal was echter te zacht en de slim anticiperende Schutten van RKZVC besliste de wedstrijd door keurig de bal over de keeper in het doel te plaatsen. Vorden ging naar deze teleurstelling echter gewoon door met waar het gebleven was en in de laatste 10 minuten was het de thuisploeg die overwegend in balbezit was en probeerde de aansluitingstreffer te maken.

Na de rust was het eenrichtingsverkeer en had Vorden zelfs het lef om tegen de meest scorende ploeg uit 2I en razendsnelle voorhoedespelers van Zieuwent toch tegen de middenlijn aan te verdedigen en constant druk vooruit te zetten. Het was niet mogelijk, gezien de omstandigheden, om dit gepaard te laten gaan met goed positiespel en opbouw van achteruit, maar vanuit de duels en de tweede ballen was het wel Vorden dat het meeste in balbezit kwam en van daaruit probeerde om vooruit de actie in te zetten. Toen na een 25 minuten er nog steeds geen verandering in de stand was gekomen ging de ploeg zelfs ‘1 op 1’ spelen door linksback Sam Abbink te wisselen voor de extra aanvaller Mike van Lingen. Net voor deze wissel kreeg RKZVC de beste kans om op 0-3 te komen omdat Sam Abbink een lastig passje te geven aan Bas Korstee die daaropvolgend de bal zo in de voeten van Jens Schutten speelde, maar de inzet van RKZVC belandde via de paal zo in de handen van keeper Verstege. In de laatste 20 minuten ging de ploeg van trainer Michel Feukkink, die vanmiddag ziek in bed lag en werd vervangen door het drietal leiders Gerrit Wenneker, Tim Vrielink en Eddy Hiddink, va-banque spelen en van enige opbouw of gevaarlijke aanvalsspel van RKZVC was geen enige sprake meer. Wel was het nog een keer gevaarlijk met een counter maar de inzet van Harm Bokkers werd uiteindelijk door Bart Stokman voor de lijn weg gehaald. Met een kopbal vanaf een meter of 10 was Stefan Eggink aan vordense zijde heel dichtbij een treffer, maar met een prachtige reflex hield de keeper van RKZVC (drie jaar geleden nog tegenstander van Vorden als keeper van AD’69) zijn doel schoon. Ook Gijs van der Veen draaide zich nog een keer goed vrij, maar zijn inzet was een makkelijke prooi voor de doelman. De achterhoede van RKZVC, met het centrale duo Krabbenborg en de uit Groenlo en van Grol afkomstige Pillen, leek de nul te kunnen houden, maar net op het moment dat iedereen zich verzoend had met een 0-2 eindstand, kwam Vorden toch nog op 1-2 door een ‘frommel kopbal’ bij de eerste paal door Mike van Lingen. Trainer Knippenborg van Zieuwent wisselde nog een keer tijdens de aftrap om zodoende tijd te winnen en Vorden uit het ritme te halen. Normaal gesproken zou de thuisploeg ook moeilijk in balbezit zijn gekomen want aanvoerder en laatste man Krabbenborg heeft met zijn prima wreeftrap de mogelijkheid om de bal diep en ver weg te leggen. Hij maakte echter een inschattingsfout en zijn pass werd eenvoudig geblokt door Vorden en zodoende kwam er toch nog balbezit voor de thuisploeg en kreeg het nog twee inworpen mee. Na de tweede inworp, in de allerlaatste minuut, lukte het om uitblinker aan vordense zijde, Koen Oosterhuis in balbezit te krijgen en terwijl hij met de rug naar het doel stond, kon hij toch in de draai op doel schieten maar zijn inzet ging vanaf 8 meter net over.

RKZVC won zodoende van Vorden met 1-2 en nam zodoende afstand van Vorden met 7 punten. Toch kan de thuisploeg terug kijken op een prima teamprestatie door tegen de beste ploeg uit 21 zo tot het gaatje te gaan, dat RKZVC met hun uitblinkers Rhebergen en Storkhorst er in de tweede helft niet meer aan te pas kwamen. Vorden 1 heeft met Daan Horstman en Gijs van der Veen weer meer aanvallende mogelijkheden en wanneer er op de wijze zoals vanmiddag wordt gespeeld, moet het mogelijk zijn om in Wageningen tegen WAVV op 12 maart de eerste punten in 2017 te behalen.