Teleurstellende en zure nederlaag Vorden 1

Vorden, 7 oktober 2018 – De omstandigheden waren ideaal, nl. een buitje in de nachtelijke uren van zaterdag op zondag, een heerlijke grasmat, prachtig weer, gezellig druk met 400 toeschouwers en een belangrijke 2-3 zege op AZC in de achterzak, dus ….. Alles was er bij v.v. Vorden op gericht om vandaag na 3 wedstrijden op 6 punten te komen, maar na ruim 90 minuten moest de ploeg van trainer Michel Feukkink een 0-1 nederlaag slikken en ziet het zichzelf terug in het rechter rijtje. In het eerste half uur leek niets erop dat Vorden de wedstrijd met een nederlaag zou afsluiten, want in een hoog tempo werd er uitstekend gespeeld via de flanken en zeker drie goede mogelijkheden werden afgedwongen. In de tweede helft werd het echter na 55 minuten 0-1 door een vrije trap van Concordia en vanaf dat moment speelden de rood-witten een gewonnen wedstrijd. Ondanks dat het initiatief bij Vorden lag en de thuisclub ook het meeste balbezit had, bleef Concordia keurig overeind en sleepte het de drie punten over de streep.

Vanaf de eerste minuut was het Vorden 1 dat de klok sloeg en vooral via de rechterkant kwamen Tom klein Kranenbarg en Bart Stokman een aantal keren gevaarlijk op zetten. Als de voorzetten werden weg gekopt door  Concordia dan was ook de ‘tweede bal’ telkens een prooi voor de geel-zwarten. Roy Böhmer en Koen Oosterhuis beheersten het middenveld en de aanvallend ingestelde ‘nummer 10’ Gijs van der Veen ondersteunde op een prima manier de voorhoede, dus al met al was het Vorden dat de ploeg was met de meest aanvallende intenties. Drie kansen kreeg Vorden om op voorsprong te komen, maar de eerste keer werd een kopbal van Frank Hiddink ‘in the blind’ geblokt door de mee springende voorstopper, de tweede keer kon dezelfde spits net niet voldoende ‘onder’ de bal komen en kopte hij vanaf 5 meter over en de derde keer was het Daan Horstman die kon door gaan aan de linkerkant en zijn trekbal werd bij de eerste paal keihard maar net over geschoten door Tom klein Kranenbarg.

Na een half uur viel het een beetje stil bij v.v. Vorden. Op het middenveld werd steeds vaker het duel gewonnen door Concordia Wehl en doordat Roy Böhmer ook nog eens drie keer (ten onrechte in mijn ogen …) werd afgefloten wegens vermeend duwen in de rug tijdens een kopduel kreeg Concordia grip op de wedstrijd. In dit laatste kwartier voor rust was er dus weer evenwicht in de wedstrijd zonder dat de rood-witten tot grote kansen kwamen.

Na de rust was er hetzelfde spelbeeld als het laatste kwartier voor rust, maar door een totale verkeerde inschatting van de overigens keurig fluitende scheidsrechter Sanders kreeg Concordia Wehl een vrije trap op randje zestien. Na een afgeslagen bal kon Concordia vanaf 20 meter keihard uithalen en voorstopper Bas Kortstee blokte deze bal keurig met zijn borst/schouder. Al was de bal tegen de arm gekomen, dan nog kun je twijfelen of het handsbal is aangezien Bas maar op 5 meter afstand stond, maar in dit geval was het niet eens hands, maar toch mocht Concordia de vrije trap nemen. Deze ging keihard onder de muur door en door een lichte touche was Robin Verstege kansloos : 0-1.

In het laatste half uur was het vaak te onrustig en de gehaast, maar dan nog kwam Vorden tot zeker een aantal goede mogelijkheden. Maar zelfs een kopbal van Gijs van der Veen uit een cornerbal vanaf de linkerkant leverde niet de gewenste 1-1 op, omdat een heleboel een heleboel vordenaren de bal over de lijn zagen, alleen de scheids- en grensrechter bepaalden dat de bal van de lijn werd gehaald. In de laatste 10 minuten waren er nog een aantal counterkansen voor Concordia en zorgde Robin Verstege ervoor dat de stand 0-1 bleef.

Uiteindelijk werd het een hele teleurstellende en zure nederlaag, waarbij trainer Michel Feukkink echter verder dient te borduren op het spel dat de geel-zwarten het eerste half uur lieten zien. Van daaruit kan het kansen afdwingen en de tegenstander vast en onder druk zetten en wie weet kan het aanstaande dinsdagavond tegen Sportclub Lochem in de Achterhoek Cup dan wel weer eens juichen.